Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

BAŞKAN TOPBAŞ DÜNYA GENÇLİĞİNE SESLENDİ

Yayınlanma:
ABONE OL
UDEF ve TUGVA’nın İstanbul’da düzenlediği 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programına katılan gençlere seslenen Başkan Kadir Topbaş, “Omuz omuza verdiğinizde yarınlar daha farklı olacak” dedi.

 

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Türkiye Gençlik Vakfının (TUGVA) Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlediği 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dünya gençlerini İstanbul’da buluşturan programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı.

Salonu dolduran gençlere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki misafir öğrencilerin buluşmasının ve 7 ülkede ve yaklaşık 50 farklı şehirde düzenlenen buluşmaların, kucaklaşmaların da son halkasını oluşturduğunu söyledi.

Suriyelilerin 6 yıldır acımasız ve gayrimeşru bir rejim tarafından hunharca katledildiğini ifade eden Erdoğan, “Bugüne kadar yaklaşık 600 bin masum insan varil bombalarıyla, balistik füzelerle, işkencelerle, kimyasal silahlarla öldürüldü. 13 milyon Suriyeli evinden oldu. Bunların 6 milyonu vatanını terk etti. Rejim tarafından önü açılan ve desteklenen terör örgütleri işgal ettikleri bölgelerde etnik temizlik ve soykırım uyguladı. Tüm bunlar dünyanın gözü önünde yaşandı, yaşanıyor. Türkiye olarak biz krizin ilk günlerinden itibaren Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmadık, onlara kapılarımızı açtık, açmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Biz kuvvetimizi medyadan, sermayeden değil, seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatan mazlumların dualarından alıyoruz. Onların hayır duaları bizimle olduğu müddetçe, yılmadan, yorulmadan, bu kutlu yolda yürümeye, haksızlıkları dillendirmeyi de sürdürerek devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sizin gibi gönül elçilerimiz bizimle olduğu sürece, Türkiye’yi karalamaya yönelik kampanyaların hepsi de boşa çıkacak. Aşinalık bağı kurduğumuz sizlerin şahitliğinin, onların algı operasyonlarını darmadağın edeceğine inanıyorum. Ben sizlerden sosyal, ekonomik, kültürel, siyasal her alanda algınızın açık olmasını, kendinizi geliştirmenizi, gündemi takip etmenizi istiyorum. Aklınızı ve kalbinizi asla birilerine kiraya vermeyin. Maalesef bazı tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlar var, biliyorsunuz. Sakın onların düştüğü oyuna düşmeyin. Akıllarını kiraya verenlerle beraber sakın olmayın. Vicdanınıza, ipotek konulmasına kesinlikle müsaade etmeyin.”

BULUŞMANIN İSTANBUL’DA OLMASI ÇOK ANLAMLI…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da kıtaların ve medeniyetlerin buluşma noktası İstanbul’da dünya gençliğinin buluşmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Zaman ve mekanın kısaldığı ve maalesef insanlığın can çekiştiği bir asırda gözyaşlarına tanıklık ediyoruz. Yarınları şekillendirecek olan siz gençler ideallerinizi ve hedeflerinizi doğru koyun. Kol kola girdiğinizde ve omuz omuza verdiğinizde yarınlar daha farklı olacak” diye konuştu.

Avuç içine sığan dünyada gençlerin çok daha farklı fırsatlara sahip olduğunun altını çizen Topbaş, “Medeniyetlerin birbirine olan temasının yakınlaştığı günümüzde yakın ilişkileriniz, kültür ve inanç dünyamızın verdiği değerlerle geleceği şekillendirebilirsiniz. İnanıyorum ki bu kadim medeniyetler beşiği İstanbul geçmişte dünyaya önemli mesajlar vermişti. Bu mesaj şehrinde eğitim alan sizler ülkelerinize dönerken farklı tecrübelerle döneceksiniz” şeklinde konuştu.

Fransız İhtilalinin banisi olarak bilinen Jean Jacques Rousseau’nun, fikirlerinin oluşmasında babasının İstanbul’da bulunmasının önemli bir rolü olduğunu söylediğini hatırlatan Topbaş, geçmişte İstanbul’da var olan insani değerlere önem veren yönetim anlayışının, birlikte barış içinde yaşama duygusu oluşturduğunu kaydetti. Topbaş, “Müjdelenmiş ve emanet edilmiş, ve ilham kaynağı olan şehrimize hoş geldiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]