Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

GELİRİNİN YÜZDE 10’U OTİZM VAKFI’NA AKTARILACAK SERGİ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Yayınlanma:
ABONE OL

GELİRİN YÜZDE 10’U OTİZM VAKFI’NA AKTARILACAK’

Amigdala’nın yaratıcısı ünlü heykeltıraş Sonia Serpil Aslan, bu özgün ve farklı konsepti yeni sergisi “Eudaimonia” ile harmanlayarak Amerika’dan sonra ilk kez İstanbullu sanatseverlerle Coliseum Fifth’te buluşturmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında sanat dünyasının en önemli etkinliklerinden Miami Art Fair 2015’de ilk kez çalışmalarıyla yer alan, sonrasında ise bu yıl Art Expo New York 2016’ya Türkiye’den katılan tek sanatçı olan Sonia Serpil Aslan, Amigdala serisinin nadide örneklerini oluşturan heykellerini bu sefer de yeni solo sergisi ‘Eudaimonia’ ile harmanlayarak İstanbul’lu sanatseverlerle buluşturacak. Felsefe’deki mutluluk kavramına gönderme yapan ,

özgün olarak tamamen hayal gücüyle tasarladığı çocuk heykellerinde Sanatçı; “Heykellerimde zamanı parçalamadan; geçmişin, şimdinin ve gelecek zamanın bütünlüğü içinde oluşan durumların kalıplaşmış hallerini “Çocukluk Psişeni” üzerinden sorguluyorum.” Açıklamasında dediği gibi bizlere geçmişin, şimdinin ve gelecek zamana dönük yaşamla bağlantılar kurarak yaşadığı zamanla ilgili notlar düşüyor.

GELİRİN YÜZDE 10’U OTİZM VAKFINA AKTARILACAK

Aslan’ın, sanat danışmanlığını Gizem Tatlıcı’nın yürüttüğü ve ‘Eudaimonia’ (Mutluluk kavramı) adlı ile bu sergiye özel tasarladığı 30 heykelden oluşan kişisel sergisi 28 Nisan 2016 Perşembe günü İstanbul’ da kapılarını açacak. Sergide satışa sunulacak heykellerin her birinin satışından kazanılacak gelirin ise yüzde 10’u Otizm Vakfı’na aktarılacak.

Serpil Aslan, heykellerinin satışından gelecek olan gelirin yüzde 10’unun Otizm Vakfı’na aktarılmasını uzun zamandan beri düşündüğünü belirterek, ‘Yaptığım işlerde sosyal sorumluluk projelerine destek vermek istiyorum’ dedi.

Otizmin tüm dünyada salgın bir hastalık gibi arttığını, bunun sebebinin bilinmediğini ve tedavi edici bir ilacının da bulunmadığını belirten ve Otizm Vakfı’nı otistik çocuk sahibi ailelerin kurduklarını anımsatan Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan ‘Ankara’da bulunan eğitim tesisimiz ülkemizin en gelişmiş ve çeşitlendirilmiş tesisidir. Burada Türkiye’ye model olacak bir proje yürütüyoruz. Başarılı sonuçlar alıyoruz. Dileğimiz ve umudumuz bu sistemin kabul görmesi ve ülkenin her yanına yaygınlaştırılmasıdır. Başta sanatçımız Sonia Serpil Aslan olmak üzere tüm destek olanlara ve gönül bağı kuranlara çocuklarımız ve ailelerimiz adına içten teşekkürlerimizi sunarım’ diye konuştu.
ÖZEL SÖYLEŞİ TALEPLERİNİZ İÇİN: NİHAN İNAL- 0537 943 14 87

PROGRAM

VIP Açılış Tarihi: 28 Nisan 2016 Perşembe Saat: 18.00

Yer :Functional Space Fifth Coliseum – Acarkent – Beykoz

Sergi Tarihi : 30 Nisan – 26 Mayıs 2016

SONIA SERPIL ASLAN | iSTANBUL, 1984

2008 Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat Tasarım Fakültesi, Birleşik Sanatlar Ana Dalı Lisans Programından başarı ile mezun olan sanatçı, 2011 Haliç Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Grafik Tasarım Tezli Yüksek Lisans Programından da dereceyle mezun olup şuanda 2012 – 2013 yılında girdiği Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde Resim Bölümünde okumaktadır.

Resim, Heykel alanında sanat yarışmalarından çeşitli başarı ödüllerine layık görülen, Grafik ve Web Tasarım alanlarında da Üstün Başarı Sertifikaları da bulunan Aslan ın eserleri yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli koleksiyonlarda yer almıştır.

2005 – 2006 yıllarından itibaren çok sayıda heykel ve resim sergilerinde, yurtiçi ve yurtdışında festival ve sempozyumlarda yer alarak dış mekan resim – heykel uygulamaları da gerçekleştirdi.

Halen İstanbul’ da ki atölyesinde grafik, resim, heykel, enstalasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Sanatçının katıldığı sergiler arasında bazıları ; “New York Art Expo 2016 ” (New York, Amerika, 2016), “ Yüksek Etki / High Impact Project ”, (Miami, Amerika 2015), “ Yardım – Umut – Nepal – Spectrum Miami ”( Miami, Amerika, 2015), “ Yaşam ve .Ölüm Ağıtları / Life And Death Laments ”, (Washington, Amerika, 2015) “Uluslararası Günümüz Ustaları / International Current Masters I” (Santa Barbara, Amerika, 2015) “Bedenin Halleri / The Sence of Human” (Torino, Italy, 2015), “Sınırlar / Y.rüngeler 17” (İstanbul, 2015), “Amigdala/Amygdala Solo Sergisi” (İstanbul, 2014), “Anadolunun Ayak İzleri / Footprints of Anatolian Civlizations” (Lüksemburg, 2012)

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]