Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

EMEKLİLERİN PROMOSYON BEKLENTİSİ

Yayınlanma:
ABONE OL

               Uzun yıllardır emeklilerimiz almakta oldukları emekli maaşlarını ödeyen bankalardan Çalışanlara verilen Promosyon ödemesinden yararlanmak isteklerini her platformda dile getirmelerine rağmen olumlu bir yanıt alamamış Hatta herhangibir çalışmada yapılmamıştı.
Ancak son zamanlarda emeklilerimiz ve üyesi oldukları Emekli dernekleri ve bazı STK ların yoğun talep ve baskıları sonuç vermiş olmalıki Hükümet yetkilileri bazı çalışmalar başlatmış Banka yetkilileri ile Emeklilere aylıklarını ödeyen bankaların Promosyon ödemeleri ve miktarları üzerindeki çalışmalar son aşamaya gelmiştir.
Gelmiş gelmiş ama sonuç hiçte emeklilerin beklediği gibi  görünmüyor.
Hükümet yetkilileri bugüne kadar emekliler adına nekadar bir miktar talep ettiklerini bildirmemelerine rağmen Bankaların önerisi ise emeklileri sevindirmeyi bırakın üzecek şekilde gibi görünüyor.
Bankaların önerisi maaş ödediği  emekliye öncelikle üç (3) yıl için 600 TL promosyon ödemeleri yönünde;
Şimdi eğerki anlaşma bu şekilde  sonuçlanırsa bankaların ödeyeceği miktar ve emeklilerin yıllık ve aylık ellerine geçecek para miktarını bir hesaplayalım.
Üç yıl için ödenmesi öngörülen para miktarı  600 TL yani yıllık 200 TL dir.Aylık hesabına gelincede 16,66 kuruş Kısacası emeklilerimize günlük 55.53 kuruş ödenecek şimdi sormak gerekmez mi  Yıllardır zar zor geçinen emekliye gerçekten rahatlatacak bir ödememi yapılıyor yoksa emeklileri üzecek sanki gülünç çok küçük bir miktar ile  gönülleri alınmaya veya mutlu edilmeyemi çalışılıyor anlamak mümkün değil.

 
Aslında emeklilere bankalarca promosyon ödenmesine karşı değilim.Ödenmesinden yanayım Ama emeklilerin sorunlarından hangisini çözecek boyutta.Maalesef rahatlatacak bir miktar olmadığı açık.Oturulup konuşulur azdır çoktur  tartışılır.
İtirazım,Gazete ve TV lerde sunuluş şeklinedir,Siyasilerin bunu MÜJDE

 

 

gibi anlatmasına,Algı oluşturmasınadır.Gazete ve TV lerinde buna alet edilmesinedir.
Ancak akıllıca ve dürüstçe düşünüp gerçekleri görmemiz gerekirse günlük 55 krş,Aylık 16 TL , yıllık 200 TL ile emekliler acaba neler yapabilir.
Üç günlük ödenecek para ile bir simit alabilir.Ayda alacağı 16 TL ilede evinde bir sabah kahvaltısı yapabilirse yapar ama oda maalesef oldukça zor.
Veya torununa haftada bir gün,bir simit ve ayran için harçlık verebilir.
Torununa karne,yaşgünü,özel gezi,sinama ve tiyatro etkinliklerinde harçlık
veremediği için üzülmesini önleyebilirmi?Sanırımki önlemez,önleyemez.
Bence , maalesef ödenmesi düşünülen bu miktar para yeterli değildir.hatta şaşırılacak kadarda  azdır.Sizlerin hesabı ve düşüncesi nedir bilemem ama.görüşlerinizide saygı ile karşılarım.
Şimdi hükümet yetkililerinin sevinç görüntüsü vererek emeklilere bir fayda sağlayabileceği iması ile konuşmaları gerçekten emekliyi memnun edecekmi enazından rahatlatacakmı yoksa gülünç olabilecek çok küçük miktarı almasakta olur veya almak istemiyoruz bu para bizleri rencide edecek bir miktar deyip feragat etmeyi düşünecek belkide bazıları promosyonu kabul etmeyecek yasal hakkıda olsa geri iade yolunu seçecekmidir?
Bunuda bize zaman gösterecektir.Zaman herşeyin ilacıdır derlerya…
Bakarsınız miktar arttırılır anlaşma emeklilerinde kabul edebileceği gibi olur emeklilerimiz bir nebzede olsa rahatlar diyelim.
Temennimiz her iki tarafında mutlu olabileceği bir anlaşma ile sonuçlanması yönündedir.
Dedik ya , zaman herşeyin ilacıdır… Takip edeceğiz bekleyip göreceğiz.

YILMAZ UĞURLUAKAN

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]