SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

ÖYP Araştırma Görevlileri Yurt Dışı Yabancı Dil Öğrenimi Sorunu Çözülsün

Yayınlanma:
ABONE OL
ÖYP Araştırma Görevlileri Yurt Dışı Yabancı Dil Öğrenimi Sorunu Çözülsün

ÖYP Araştırma Görevlileri Yurt Dışı Yabancı Dil Öğrenimi Sorunu Çözülsün

 

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında üniversitelerde istihdam edilen araştırma görevlilerinin 2010 yılında yayınlanan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar’da 3 ay olarak belirlenen yurt dışı yabancı dil öğrenim süresi 2012 yılında belirtilen esas ve usullerde 6 aya çıkarıldı. Bu imkândan faydalanabilmek için Yabancı dil sınavından 65 ve üzeri puan almak gerekmektedir. Aranan yabancı dil puanı yüksek olmakla birlikte güzel bir imkân olduğunu belirtmemiz gerekir.

 

Bu imkândan yararlanmak isteyen ÖYP Araştırma görevlilerinin yurt dışında dil öğrenimine ilişkin şartlar YÖK yürütme kurulunca belirlenmektedir. Ancak bu haktan faydalanmak için 7 bin ÖYP araştırma görevlisi sabır ve umutla beklenmektedir.

 

ÖYP kapsamında 2010 yılında 1726 kişi, 2011 yılında 2175 kişi, 2012 yılında 2342 kişi ve 2013 yılında 1753 kişi olmak üzere toplam 7996 kişi atanmıştır. 7996 kişiden 5396 kişi yurtdışında dil eğitimi almak için gerekli olan 65 dil puanı barajını geçtiği halde bu haktan yararlanamamıştır.

 

 2010 yılı Haziran ayında 112, Temmuz ayında 136, Ağustos ayında 41 olmak üzere toplam 289 kişi Malta’ya yabancı dil öğrenmek amacıyla 3 aylığına gönderilmiştir. Bu tarihten itibaren konuya yönelik herhangi bir gelişme olmamış ve ÖYP Araştırma Görevlileri yabancı dil öğrenmeye gönderilmemiştir. Bu imkândan yararlanmak üzere çok sayıda ÖYP Araştırma Görevlisi dilekçe vermesine rağmen henüz olumlu/olumsuz herhangi bir cevap alamamışlardır.

 

Bazı ÖYP araştırma görevlileri neredeyse doktora savunmalarını verecekleri konuma gelmelerine rağmen hala bu haktan yararlanamamışlardır. Bunlar doktora eğitimini tamamladıktan sonra ÖYP kapsamı dışında kalacakları için bu haktan faydalanamayacaktır. Konunun bu şekilde sürüncemede bırakılması nedeniyle program amacına ulaşamamış olacaktır. YÖK, üniversitelerarası gerçekleşen çalıştaylarda konuyla ilgili bilgi vermemekte, YÖK tarafından ilgili projelerin hazırlandığı ve farklı kurumlarda (Maliye Bakanlığı – Sayıştay…v.b.)  bekletildiği söylenmekte, net bir cevap alınamamaktadır. Dolayısıyla ÖYP araştırma görevlileri konuya ilişkin muhatap bulamamakta, bu nedenden dolayı mağdur olmaktadırlar.

 

ÖYP Araştırma Görevlilerinin kazanılmış bu haklarını kullanabilmesi için YÖK’ün gerekli çalışma ve düzenlemeyi bir an önce yapması gerekmektedir.

 

 

            Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen

İstanbul

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

11 – 17 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 12 Mart Dikkat, 15 Mart Güneş ve Ay Süper!
Yazarlar
09 Mart 2024
11 – 17 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 12 Mart Dikkat, 15 Mart Güneş ve Ay Süper!

12 Mart Haftanın En yoğun günü olup bu günde zayıf fay hatlarında şiddetli depremlere dikkat etmek gerekebilir. 12 Martta en çok Kova burcu evimize dikkat etmemiz gerekebilir. Yengeç ve Oğlak burcu evlerimiz ise hafta boyu emin ellerde olabilir. Hafta boyu Mars Transiti düşük katsayıda olacağından Natal Güneşi Koç olanların keyfi kaçabilir. Natal Marsı Koç olanlar […]

YAŞAR KEMAL
Yazarlar
05 Mart 2024
YAŞAR KEMAL

İnsanlık yolculuğunda kimler geldi, kimler geçti. Adları yazılacak olsa kitaplara sığmaz. Kimler, kimler… Hepsi çok büyük insanlar… Her birisi insanlığa büyük hizmetler etmişler… Kimi bir şeyler icat etmiş, kimi bir şeyler bulmuş, kimi sanatla uğraşmış, kimi yazmış, çizmiş… Yaşar Kemal, o büyük insanlardan birisidir. Edebiyatta bir çığır açmıştır. O kadar ki eserleri tüm dünyaya yayılmıştır. […]

04 – 10 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mart Ayın EN Tehlikeli Günü!
Yazarlar
02 Mart 2024
04 – 10 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mart Ayın EN Tehlikeli Günü!

05 Mart Ayın en olumsuz ve tehlikeli günü olup Venüs ve Mars hafta boyu ve bilhassa 05 Martta son derece düşük katsayıda olacaktır. Yükselen burçlarına göre Natal Güneşi Koç, Boğa ve Terazi olanların keyfi son derece kaçabilir. Natal Marsı Koç, Boğa, Terazi olanlar ise hırçınlıklarıyla, talepkarlıklarıyla başkalarının keyfini kaçırabilirler.   İşte Hafta boyu en çok […]

Satır arası “Yeşil Mavi Hayat”
Eğitim
27 Şubat 2024
Satır arası “Yeşil Mavi Hayat”

Meltem Soğuk Stropoli, Destek Yayınları’ndan çıkan Yeşil Mavi Hayat isimli kitabıyla çiçeği burnunda bir yazar. Şu an İsviçre’de yaşayan Stropoli ile bir Türkiye ziyaretinde Büyükada’da bir araya geldik ve hem kitabını, hem de kişisel edebiyat macerasını konuştuk. Keyifli okumalar! Biraz sizden kendinizi dinleyelim mi? Bugün sizi bulunduğunuz noktaya getiren neler oldu? Şu an burada yazar […]