Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Yayınlanma:
ABONE OL
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

30 Ağustos Zafer Bayramının 91’inci yıldönümünü gururla ve coşkuyla kutluyoruz. Kahraman askerlerimiz ve milletimiz; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında yapılan Büyük Taarruz ile destansı bir zafere imza attı. Büyük Taarruz inancın adıdır, cesaretin timsalidir, bağımsızlığa sevdalı bir milletin karşısında hiçbir işgalci devletin duramayacağının en anlamlı örneğidir. Kahraman şehitlerimiz savaşırken bir an bile tereddüt etmemiş, işgalcileri Türk yurdundan adeta kazımak için kalbini, ruhunu, benliğini ortaya koymuştur.

 

Kan ve gözyaşını herkesten iyi tanıyan bu millet, hiçbir zaman zulme teslim olmamış, hiçbir gücün karşısında eğilip bükülmemiştir. Başı dik, alnı açık olan milletimiz, ecdadının bıraktığı mirasa gözü gibi sahip çıkmıştır. Bugün Türk ve İslam coğrafyasında yaşanan trajediye, emperyalizmin Ortadoğu’da fokur fokur kazan kaynattığına, Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Türkmeneli’nde ve daha birçok yerde yaşanan insanlık vahşetine tanık olduğumuzda; Türk milletinin geçmişten bugüne nasıl sağlam bir şekilde ayakta kalabildiğini daha iyi anlıyoruz. Vatan toprağının can demek, ekmek demek, ana demek, baba demek olduğunu çok iyi bilen, ölüme meydan okuyan, şehitliğin en üst mertebe olduğunun bilincinde olan, emperyalizmle özdeşleşen büyük devletleri nakavt eden bu milletin, her zaman bir ve diri olacağı aşikârdır.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

 

Ancak şunu da belirtmek isteriz ki 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümünü kutlarken; aramızda ülkemizi sırtından bıçaklayan hainler bulunduğunu görüyoruz. Yağmacılarla, bozguncularla, bölücülerle işbirliği yaparak milletimizin huzuruna kastedilmekte, 75 milyonun yüreğine kor ateşler düşürülmekte, analar, babalar gözü yaşlı bırakılmaktadır.

 

Bir kısım bölücü Meclis zemininde caka satmakta; bir kısmı da elinde silahla masum insanlarımızın, askerlerimizin canına kast etmektedir.  Bazı çevrelerin adına çözüm dediği ancak bizim çözülme olarak ifade ettiğimiz süreç ile birlikte katiller bir süreliğine şiddet eylemlerini durdursa da, bunun bir taktik olduğunu ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden ne koparabiliriz?” hesabı yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Bölücü çete, tehditlerini de en yüksek perdeden her fırsatta dile getirmektedir. En acısı da bugün bu katillerin elebaşı, 40 bin insanımızın ölümünden sorumlu cani, bir şekilde muhatap alınmaktadır.  İmralı’da bir eli yağda, bir eli balda olan, bir dediği iki edilmeyen bu katil, Türk milleti için “çıkar yol” haline getirilmeye çalışılmaktadır. Bölücü elebaşı, Hükümete 1 Ekim’e kadar süre tanıdığını söyleyebilecek kadar cüretkârdır, şımartılmıştır. Tüm bu yaşananlara çanak tutulması ise büyük bir akıl tutulması yaşandığının en canlı kanıtıdır. Milletin gözü önünde yaşanan bu korkunç tablo, ‘madem teröristleri adam yerine koyacaktık, Kurtuluş Savaşı’nı, Çanakkale Savaşları’nı, Büyük Taarruz’u, Sakarya Meydan Muharebesi’ni neden yaptık? Neden o kadar şehit verdik?’ sorusunu akıllara getirmektedir.

 

Öte yandan adına “Demokratikleşme Paketi” denilen ama aslında demokratikleşme ile uzaktan yakından alakası olmayan hususların da yer aldığı, teröre ve terör örgütünün eli kanlı mensuplarına meşruiyet kazandırmak anlamına gelecek paket, kaygılarımızı derinleştirmektedir. Terör örgütünde hiyerarşik yapıda yer almayanlara, şiddete karışmamış olması kaydıyla terör örgütüne üyelikten ceza verilmemesi sağlanması, anadilde kamu hizmetinin yaygınlaştırılması, yerleşim yerlerine Türkçe isim zorunluluğunun kaldırılması gibi birçok “tehlikeli” ve toplumun geneli tarafından tasvip edilmeyecek maddenin yer aldığı paket 30 Ağustos’a da gölge düşürmektedir.

 

Büyük Taarruz’un 91’inci yıldönümünde yaşananlar bu ülkeyi seven, şehitlerimizi minnetle, rahmetle yâd eden herkesi büyük üzüntüye sevk etmektedir.

 

Bu noktada bizlere büyük görev düşmektedir. Yarınlarımız olan çocuklarımıza bu ülkenin kutsallarını çok iyi anlatmak, şanlı tarihimizi öğretmek, kanla çizilen bu toprakların anlamını kavramalarını sağlamak ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir.

 

Şu da unutulmamalıdır ki; bu ülkeyi yönetenler ve terör örgütünün yandaşları sessiz yığınları hafife almasın. Tarihinde büyük zaferler elde eden, işgal kuvvetlerini geri püskürten, esaret bağlarını çözen Türk milleti bölücü unsurların, dirliğimize kastedenlerin oyunlarına yenik düşmeyecektir. Bu millet gerektiğinde 30 Ağustos ruhunu şaha kaldırmasını da bilir. Türk milleti bölücülük pazarlayanların ve bebek katilinden ilham alanların cirit atmasına, devletin onurunun ayaklar altına alınmasına asla müsaade etmeyecektir.

 

Atamızın;

 

“Gençler!

 

Geleceğe güvenimizi güçlendiren ve sürdüren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitimle, bilgi ile insanlıktaki üstünlüğün, yurt sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni kuşak! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz.” şeklindeki sözlerini de bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak 30 Ağustos Zafer Bayramının 91’inci yıldönümünü kutluyor; Ulu Önder Atatürk ve O’nun kahraman yol arkadaşları ile aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

 

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen

  İstanbul İl Başkanı 

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!
Yazarlar
23 Mart 2024
25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!

Ay Tutulmasından tam 1 gün sonrası yani 26 Mart haftanın en yoğun günü olup bugünde olumsuz hava şartları ve kazaları çoğalabilir. 31 Martta da zayıf fay hatlarında şiddetli depremler artabilir. 31 Martta depremlerin haricinde şiddet ve terör olayları da artabilir. 25 Marttaki Ay Tutulması Terazi burcunda -1 katsayısında olup en çok Natal Güneşi İkizler ve […]

Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”
Belediye
22 Mart 2024
Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”

İstanbul’u bekleyen deprem riski için atılan adımları ve kentsel dönüşüm tartışmalarını işin uzmanı değerlendirdi. Türkiye, deprem kuşağında olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalmaya devam ederken deprem uzmanlarında sık aralıklarla uyarılar gelmeye devam ediyor. Özellikle de İstanbul’da beklenen olası deprem riski milyonlarca kişi açısından korkuya neden oluyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine günler kala belediye başkan adaylarının da gündemi deprem. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden şikâyetçi olan İstanbullunun […]

HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR
Yazarlar
19 Mart 2024
HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR

Alev Alatlı:  “İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ırzına tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Keza raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncının yaptığı ambalajın üzerine koyduğu sürece yasal dolayısıyla suçsuzdur, ama helal değildir. Bir kalem darbesiyle atar ergenleri sokağa döken yazar, alevler afakı sardığında suç mahallinde değilse, olayları […]

18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!
Yazarlar
16 Mart 2024
18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!

22 Mart Ay Tutulmasından 3 gün öncesi haftanın en yoğun günü olup bu günde Ay, Merkür, Mars, Uranüs ve Plüto düşük katsayıda olacaktır. Bilhassa Mars Transiti İkizler ve Yay burcunu olumsuz etkileyebilir. İkizler burcu her türlü iletişim ve ulaşımı sembolize ettiğinden 22 Martta iletişim kazaları ve olumsuz hava şartları oluşabilir. Uranüs Transiti de yer altını […]