Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Piyer Loti,Fransa ve CHP

Yayınlanma:
ABONE OL
Piyer Loti,Fransa ve CHP
Bizim kuşaktakiler bilirler bir zamanlar demokrasi ve insan hakları dendi mi Dünyada fransa, Türkiye de CHP kendilerini bu işin sahibi, kurucusu, koruyucusu kabul ederdi.
Ne zaman bir sol görüşlü siyasetçi ya da hatip söz alsa, mutlaka demokrasi’den, insan haklarından bahseder ve konuşmasını da öyle tamamlardı.
Fransa,demokrasiye fransız kaldı

Dünyada da Fransa özellikle, fransız  devriminin de mirasına sahip çıkıp, dünyanın en demokratlarıymış görüntüsünü vurgulamak için, her fırsatta dünyaya demokratik nutuklar atar, sık sık ortadoğu ülkelerinde insan hakları ihlallerini denetleyici çalışmalar yapıp, bunu dünya kamuoyuna pazarlardı.
O zamanlarki cumhurbaşkanlarının eşi, bayan Mitterand, iki de bi türkiye’ye gelip güneydoğuya gider ve
‘Ezilen azınlık’ olarak nitelediği kürt vatandaşlarını ezmekle Türkiye’yi suçlar, PKK ve yandaşlarıyla devamlı dirsek temasında bulunurdu. Türkiye aleyhindeki her olayda ön saflarda yer alırdı.

Sevsinler sizin demokratlığınızı demek lazım hepsine de. Zira Fransa, Allah ı inkar etmeyi serbest bırakıp, düşünce özgürlüğü kapsamında sayarken, sözde ermeni soykırımını inkar etmeyi suç sayan ucube bir devlet haline geldi; Daha doğrusu zaten öyleydi de, şimdi gerçek yüzünü Türkiye sayesinde Dünya görmeye başladı . Dedeleri de Galileo’ya dünya yuvarlaktır demeyi yasaklamamış mıydı zaten?  Ama tarih bize gösteriyor ki bilimsel gerçekleri meclis kararlarıyla, ya da ucube yasaklarla değiştirmek mümkün değildir.

CHP’ye gelince

İLGİLİ HABER YAŞAM VE ÖLÜM

CHP de bu konuda Fransa’dan farkıl değil, Ak Parti anayasayı değiştireceği zaman önce seçim barajlarını, sonra Siyasi Partiler Kanununu değiştirmeyi anlatıp duruyorlardı. Güya parti içi demokrasi kahramanı kesilip nutuk atıyorlardı her yerde.
Ama gel gör ki, Dersim katlimını kabul eden ve özür dilemeye teşebbüs eden ne kadar teşkilat varsa bir gecede feshediliverdi.Demokrat,hatta sosyal demokrat olan bir partinin demokratik açılıma karşı çıkması da zaten bu garabeti göstermiyor muydu?
Piyer loti meselesi ve eyüp halkının Eyüp Belediyesinden beklentisi

Hepinizin malumu olduğu üzre Fransa’nın bu saçmalıkları karşısında ilk tavrı Türkiye adına Erdoğan koydu. En üst perdeden kanunivari tavrıyla gönüllerimizi ferahlattı. Onun akabinde bir çok Devlet adamı,kurumu ya da sivil toplum kuruluşları tepkilerini koyarken değişik tarzda boykotlar ilan ettiler.
Bir takım rivayetlere göre Türk dostu! Olduğu iddia edilen ve aslında gizli müslüman olduğuna kadar götürülen methiyelere mazhar olan piyer loti’nin,aslında öyle olmadığı Dudaklarına ruj süren bir sapkın…Her limanda metres tutan bir ahlaksız…Kılıktan kılığa giren bir ajan… olduğu da kuvvetli bir şekilde iddia edilmektedir. Bu konuda yazılmış tezlerin dahi varlığı bilinmektedir ki yeterli araştırma yapıldıktan sonra bu konu gazetemizde işlenecektir.
Bütün bunların doğru olup olmadığı bir tarafa Piyer lotinin doğduğu kentle Eyüp’ü kardeş ilan eden belediye karanının bu vesileyle iptal edilmesi Fransaya konulacak en anlamlı tepkilerin başında gelecektir kanaatimce.

Velhasılı kelam, Fransanın ne kadar düşünce özgürlüğüne sahip olduğunun turnusol kağıdı sözde ermeni soykırımı meselesi,CHP’nin ne kadar demokrat olduğunun turnusol kağıdı da Dersim meselesi oldu…
Zinnur Kaya

author avatar
Zinnur Kaya
Zinnur Kaya Öz geçmişi: Doğum Tarihi : 13.04.1967 Meslek : Avukat Manisa İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1999 mezunu.

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]