Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Şile Yönder Koleji Orman Okulu, çocukların doğada öğrenmesini sağlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

 “Onlar Geleceğe Yön Verecek” sloganıyla, Eylül 2017’de açılan Şile Yönder Koleji Orman Okulu eğitim modelini merkezine alarak çocukların doğada öğrenmesine imkan sağlıyor.

Şile Yönder Koleji Prof. Dr. Üstün Dökmen ve Uzman Psikolog Süleyman Hecebil tarafından 2011 yılında kurulan Yönder Okullarının yeni üyesi olarak, 15 yıllık eğitim ve 10 yıllık doğa kampları deneyimine sahip Murat Tonbul ve Esin Tonbul ile Reklam ve Pazarlama Uzmanı Tuğba Babaoğlu’nun yollarının “alternatif eğitim” alanında kesişmesi ile diğer okullarından farklı olarak Orman Okulu eğitim sistemi dahil edilerek kuruldu.

Öğrenci Merkezli Akademik Başarı

Yönder Okullarının eğitim anlayışı, öğrencinin ilgi, merak ve motivasyonunun yüksek tutulacağı eğitim ortamlarında öğrenme sorumluluğunu öğrencinin alacağı, deneme, araştırma ve projeye dayalı bir anlayıştan oluşuyor.

Yönder Eğitim Programı, öğrencilerini tüm ulusal ve uluslararası sınavlara ve yarışmalara hazırlamak üzere kurgulanıyor. Yönder Okulları’nda sınavlara ve yarışmalara hazırlık çalışmaları diğer özel okullardan farklı olarak öğrencilerin kaygılanmadan telaşlanmadan yaratıcılıklarını ve yaşama sevinçlerini ellerinden almadan gerçekleştiriliyor. Bu süreçte öğrenciler, öğrenme heyecanlarını ve başarılı olma umutlarını kaybetmeden sınavlara ve yarışmalara hazırlanıyor.

Dünya ile bütünleşik eğitim sistemi

Uluslararası Bakalorya Örgütü, ortaöğretim seviyesindeki okullara dünyanın her tarafında tanınan bir müfredat ve diploma sağlayarak, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin ülkeler arasındaki hareketini kolaylaştırmaktadır.

“Primary Years Programme (PYP)” olarak bilinen İlköğretim Birinci Kademe Programı, 3-12 yaş arasındaki çocuklar için anlamlı olan, onlara çekici gelen ve mücadele etmelerine olanak sağlayan, sınıf içinde ve dışında keşfedici yönde gelişmelerine odaklanan “hayat boyu” bir programından oluşuyor.

“Middle Years Programme (MYP)” ise 11-16 yaş arasındaki öğrencilerin İlköğretim İkinci Kademe Programı’dır. MYP, öğrencilerin hızla değişen dünyaya ait olmalarını ve değişen dünyayı algılamalarını sağlayan bir program olarak tasarlanmıştır.

Bu tür okullar yüksek kalitede, zorlu ve uluslararası bir eğitim verme ortak felsefesini paylaşıyorlar.  Sadece IB Organizasyonu tarafından yetkilendirme almış okullar 3 programdan (PYP- İlk yıllar programı, MYP- Orta yıllar programı, DP- Diploma programı) birisini yürütebilirler.

Dünya standartlarında yabancı dil eğitimi

Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümü, Avrupa’da ortak bir yabancı dil öğretim programı ve yabancı dil öğretiminde ortak ölçütler geliştirmeyi amaçlayan “The Common European Framework of Reference for Languages” (CEFR)  (Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’nı) oluşturmuştur. CEF tüm Avrupa ülkelerinde yabancı dil öğretiminde ortak kriterleri, yaşam boyu öğrenme bilincini ve ortak bir bakış açısını sağlamayı mümkün kılar. Aynı zamanda dinleme, konuşma, okuma, yazma ve eleştirel düşünme becerileri kazandırmaya yönelik bir programla öğrencilerin en iyi şekilde İngilizce öğrenmelerini amaçlamaktadır. CEF dil hedefleri paralelinde, etkinlik bazlı eğitim anlayışını benimsemektedir.

Yönder Okulları olarak, İngilizce eğitim CEF’e bağlı olarak yürütülüyor. Bu sebeple İngilizce kitapları, metotları, müfredatı ve aktiviteleri bu programa uygun seçiliyor. Bu da öğrencilerin kendilerine uluslararası standartlarda bir temel oluşturmalarını sağlıyor.

Kendini keşfeden çocuklar

Eğitsel etkinlikler çocuğunuzun kendini keşfetmesini sağlıyor. Şile Yönder Kolejinde çocuklar ilgi ve yeteneklerini, farklılıklarını, becerilerini ve kendilerini kolayca ifade etmek için çok sayıda etkinlik seçme şansına sahipler. Şile Yönder Koleji’nde öğrenciler dört çeyrek dönemden oluşan okul takviminde “her yarıyılda yeni ve farklı” seçimler yapabiliyor.

Okulda ‘ev rahatlığında’ eğitim

Farklı bir eğitim anlayışı ile hareket eden Şile Yönder Kolejinde sınıflarda ve koridorlarda çocuklar isterse ayakkabısız gezebiliyor. Birçok ülkede uygulanan bu yöntem ile çocuklar rahat hissettikçe daha pozitif sonuçlar gösteriyorlar. Bu durum öğrenimlerini de olumlu etkiliyor. Ancak bu konuda çocuklara sınırlama getirilmiyor, ayakkabı giymek isteyen çocukların hijyen sebebiyle okulda giydiği ayakkabı ayrı oluyor.

Şile Yönder Kolejinde çocukların beslenmelerine de çok önem veriliyor. Şile’de bulunan köylerle işbirliği halinde olan okul,  çocukları doğal ürünlerle beslemenin yanı sıra ürünlerin %15’ini çocuklarla birlikte üretiyor. Böylece çocuklar kendi ekip yetiştirdikleri ürünleri, kendi sağdıkları sütleri veya yumurtaları yeme fırsatını da yaşamış oluyorlar.

Kolejde çocuklar her gün bahçeye çıkarılarak temiz havada ve oyunlar eşliğinde eğlenceli bir şekilde ders işliyorlar.

Orman Okulu Eğitim Modelinin Türkiye’deki Öncüsü Şile Yönder Koleji

İstanbul’un en çok orman alanına sahip olan Şile’de çocukların kişisel, sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmek ve onların özgüvenli, cesur, risk alan, karar verme becerisi gelişmiş, iletişimi kuvvetli, takım ruhuna sahip bireyler olarak büyümeleri amaçlanıyor. Şile Yönder Koleji öğrencileri Orman Okulu modeli ile destekleniyor. Tüm öğrenciler 15 günde bir Orman Okulunda ders işliyor. Sanat, Ekoloji ve Doğa Sporlarından oluşan aktivite ve etkinliklere katılıyorlar.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]