SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Hep beraber sahip çıkalım

Yayınlanma:
ABONE OL
Hep beraber sahip çıkalım

Geçmişimizi unutursak geleceğimizi sağlam zeminler üzerine oturtamayız. Bizler değerlerimizle, sanatımızla, kültürümüzle, tarihimizle ve duygularımızla bir bütünüz. Bütünün parçaları sağlam olduğu takdirde bütün de mutlaka sağlam olur.

Derin kültüre ve köklere sahip bu kadim toplum, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da köklerine, milli şuuruna sahip olmak zorundadır. Aksi takdirde bizlerin bir arada olma şansı azalır.      

Binlerce yıl geçmişimizin izleri bugün hâlâ görünmektedir. Dünyaya hükmetmiş olan devletimizin, geçmişinden bugüne kadar çok değerli kalıcı eserleri hâlâ ayakta durmaktadır. Dünya şaheseri paha biçilemez bu eserlerimize sahip çıkmak, toplum olarak hepimizin görevi olmalıdır.

Yüzyıllar öncesinden bugüne kadar gelen tarihi eserlerimize gözümüz gibi bakmak durumundayız. Her bir eserde ruh, emek, yaşanmışlık, kültür, sanat, ustalık ve mühendislik var. Aynı zamanda bunlar bizim köklerimizden gelen değerlerimizdir.

Değişen iklim koşulları, çevresel faktörler, değişen yağış miktarları ve özellikle deprem kuşağında olan vatanımızdaki depremsel hareketler, bu tarihi değerlerimize zarar verebilmektedir. Bizlere düşen görev; bu tarihi ve sanatsal değerlerimizi günümüz şartlarına uygun olarak mutlaka bakımlarının ve onarımlarının aslına uygun şekilde devamlı yapılmasıdır.

Gözümüzün önünde o tarihi eserlerimiz yıkılmakta, çatlamakta, adeta acı çekerek bizlerden yardım beklemektedirler. Dünyanın diğer ülkeleri yakın tarihindeki eserlerini çok büyük değerlere sahip gibi ciddi korumakta, yaşatmakta ve en önemlisi bunlardan ekonomik getiri de sağlamaktadırlar. Ama bizler nedense bu muhteşem eserlerimizin değerini bilmiyor ve acı çekmelerine adeta karşıdan öylece bakıyoruz.

O eserler bizim geçmişimiz, tarihimiz, sanatımız, kültürümüz ve en önemlisi köklerimizin yaşanmışlığıdır. Bu nedenle diyoruz ki geçmişini unutan toplumların ayakta kalma şansı yoktur. Tabii bizler bu kadar geçmişe sahip çıkamamazlık yapan bir toplum değiliz ama daha da duyarlı olmalıyız.

Devletimiz, ilgili bakanlıklarımız ve belediyelerimiz bu değerleri korumalı, yaşatmalı ve gelecek kuşaklara sağlam bir şekilde devretmelidir.

Gözlerimizi kapatmayalım; görmek için bakalım, hissederek dokunalım. O muhteşem tarihi eserlerimize, binalarımıza, köprülerimize, çevremize ve tüm değerlerimize toplum olarak sahip çıkalım. Günümüz hayat şartının bizleri yarı android bir varlık haline dönüştürmesine izin vermeyelim.

Uyanalım, gözümüzü ve kalbimizi açalım. Bizler Allah’ın ayrıcalıklı bir varlığı olduğuna göre günümüz sisteminin bizi yok etmesine izin vermeyelim.

author avatar
Mimar Nihat ŞEN

İlgili Haberler

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

11 – 17 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 12 Mart Dikkat, 15 Mart Güneş ve Ay Süper!
Yazarlar
09 Mart 2024
11 – 17 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 12 Mart Dikkat, 15 Mart Güneş ve Ay Süper!

12 Mart Haftanın En yoğun günü olup bu günde zayıf fay hatlarında şiddetli depremlere dikkat etmek gerekebilir. 12 Martta en çok Kova burcu evimize dikkat etmemiz gerekebilir. Yengeç ve Oğlak burcu evlerimiz ise hafta boyu emin ellerde olabilir. Hafta boyu Mars Transiti düşük katsayıda olacağından Natal Güneşi Koç olanların keyfi kaçabilir. Natal Marsı Koç olanlar […]

YAŞAR KEMAL
Yazarlar
05 Mart 2024
YAŞAR KEMAL

İnsanlık yolculuğunda kimler geldi, kimler geçti. Adları yazılacak olsa kitaplara sığmaz. Kimler, kimler… Hepsi çok büyük insanlar… Her birisi insanlığa büyük hizmetler etmişler… Kimi bir şeyler icat etmiş, kimi bir şeyler bulmuş, kimi sanatla uğraşmış, kimi yazmış, çizmiş… Yaşar Kemal, o büyük insanlardan birisidir. Edebiyatta bir çığır açmıştır. O kadar ki eserleri tüm dünyaya yayılmıştır. […]

04 – 10 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mart Ayın EN Tehlikeli Günü!
Yazarlar
02 Mart 2024
04 – 10 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mart Ayın EN Tehlikeli Günü!

05 Mart Ayın en olumsuz ve tehlikeli günü olup Venüs ve Mars hafta boyu ve bilhassa 05 Martta son derece düşük katsayıda olacaktır. Yükselen burçlarına göre Natal Güneşi Koç, Boğa ve Terazi olanların keyfi son derece kaçabilir. Natal Marsı Koç, Boğa, Terazi olanlar ise hırçınlıklarıyla, talepkarlıklarıyla başkalarının keyfini kaçırabilirler.   İşte Hafta boyu en çok […]