Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

LGS VE AYT SINAVLARI YAKLAŞIYOR…

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim çağındaki çocuklarımızın hayatını şekillendirecek en önemli sınavlar yaklaşıyor fakat çoğu öğrencimiz hâlâ işin bilincinde değil. Kimisi üşengeçlikten ders çalışmıyor, kimi ise temeli zayıf olduğundan dolayı çalışamıyor. Sınavların önemine vakıf az bir yüzdeye sahip öğrenci ise sıkı sıkıya, tabir yerinde ise gece gündüz çalışıyorlar. Bu yazıyı yazmaktaki amacım son gruptaki zaten kazanma yolundaki öğrencilere hitap etmek değildir. Asıl amacım çalışmak istediği halde temeli zayıf olan öğrencilere çeşitli tavsiyeler vermektir. İlk gruptaki üşengeç öğrenciler kendilerini zorlamalıdır. Bunun başka yolu yoktur.

Tembellik esasen bir ruhsal hastalıktır. Hem de insanlık tarihinden beri devam eden bir hastalık… Öyle ki belkide milyonlarca hastalığa çözüm bulundu hatta şimdiki çözümsüz sanılan kanser, AİDS gibi hastalıklar da mutlaka çözülür ama maalesef tembelliğe ne bir hap nede bir çare bulunmuştur. Bulunması da çok zordur. Çünkü kişinin kendi iradesi ile ilgilidir ve mutlak surette oturup çalışarak yenilebilir. Öğrencimiz 3-5 gün kendisini zorlayıp ders çalışınca beyin yavaş yavaş çalışmaya alışacaktır. (Üşengeç öğrenci masa başında kalmaya nasıl alışır hangi alıştırmaları yapmalı diye merak ederseniz Youtube da ‘ders çalışma isteği nasıl gelir? Ömer karaman’ yazarak videomuza ulaşabilirsiniz.)

Temeli zayıf olduğu için konuları kavrayamayan öğrencilerimize dönecek olursak. Bunlar acilen, en kısa zamanda matematik temel eksikliklerini gidermelidirler.

Lgs hazırlık öğrencileri temelleri zayıf ise bir an önce sırasıyla 4 işlem, işlem önceliği, üslü sayılar, kesirler, ondalık sayılar, veri analizi ve açılar konularını öğrenmelidirler… Bu şekilde temel eksiklikleri giderilmiş olur ve 8.sınıf konularını öğrenmeye başlayabilirler.

Tyt ve Ayt hazırlık öğrencileri eğer temelleri zayıf ise sırasıyla öncelikle sayı kümelerisonra sayı basamakları, bölme bölünebilme, 4 işlem, işlem önceliği, rasyonel sayılar, üslü sayılar, köklü sayılar, açılar, üçgenler ve Ayt için özellikle fonksiyonlar, polinomlar, ikinci dereceden denklemler konuları da çok iyi şekilde öğrenilmelidir. Bunları öğrendikten sonra rahatlıkla üniversite sınavına hazırlık için matematik ve geometri çalışmaya başlayabilirler.

Matematikten temel konuları bilmeyen öğrenciler sınav konularını öğrenemezler, bazı bilgileri öğrenseler bile maalesef işlemleri düzgün yapamadıkları için soruları çözemezler. Bu nedenle sınavlara hazırlanan öğrencilerin en acil ihtiyaçları bu konuların detaylıca öğrenilmesidir.

Bununla ilgili en etkili ve en hızlı çözüm özel ders alarak çalışmaktır. Maddi imkânı yeterli olmayan öğrenciler ise mutlaka Youtube gibi bir kanaldan videolarımutlaka yazarakizleyip çalışsınlar. Sosyal medyadan yada okuldan online ders yapıyorsanız özellikle matematik dersini yazarak çalışınız. Matematik izlemeyle öğrenilecek bir ders değildir.

Haziran ayı yaklaşmakta günler çok çabuk geçmektedir. Bir başka husus da konuların yetişmesidir. Hem konular kısa zamanda bitirilmeli hem de yeterince deneme sınavı çözülerek eksiklikler belirlenmeli ve giderilmelidir. Bunu sağlamanın tek yolu sağlam bir günlük çalışma programının yapılmasıdır. (Program konusu çok detaylı bir konu olduğu için burada yer veremeyeceğim. Siz değerli okurlarımdan talep gelirse bir başka yazımda bu konuyu açıklayıp detaylandıra biliriz…)

Liselere ve üniversitelere hazırlık yapan sevgili öğrenciler; size birkaç tavsiyem olacak lütfen bunları doğru kabul edip uyunuz…

—Masa başına oturduğunda mutlaka bir programın olsun. Plansız programsız ders çalışmayın.

—Kendinize sadece bir tek hedef koyun; konuları detaylarıyla öğrenmek. İnanın ki bu hedef sizi Türkiye şampiyonluğuna bile taşıyabilir.

—Tüm konuları tüm detaylarıyla birlikte öğrenin ve bol bol test çözün,  çözemediğiniz soruları mutlaka çözdürün.

—Her hafta bir denemeye katılın ve eksik konularınızı not alarak mutlaka konuları tekrar çalışıp öğrenin.

—İyi okulları kazanmak için günde 5-6 saat ders çalışın.

—Günlük 8 saat uyku ideal uyku süresidir fakat en az 7 saat uyuyun.

—Hoşunuza gitmeyen ya da zorlandığınız yerleri daha fazla çalışın. Unutmayın ki diğer öğrencilerde buralarda zorlanacak ve bu konuları öğrenip ilerleyenler başarıya ulaşacaktır.

Ömür boyu girdiğiniz tüm sınavlarda başarılı olmanız dileklerimle.

                                                 Matematik Öğretmeni & Eğitim Danışmanı

                                                                  Ömer KARAMAN

                                                İletişim= omerkaraman2003@hotmail.com

(Youtube, Instagram ve Facebook da Ömer Karaman yazarak eğitimle ilgili daha fazla içeriğe ulaşabilirsiniz.)

author avatar
Ömer KARAMAN

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]