Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın öncülüğünde Kamu – Sanayi – Üniversite işbirliği ile kurulacak olan Türkiye’nin ilk uygulamalı Temel Bilimler Üniversitesi’nin mimari projesi Sign of the Ctiy Awards’ta birincilik ödülüne layık görüldü.
Birincilik ödülünü Başkan Yazıcı aldı
Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul yarışması olarak kabul edilen Sign of the City Awards, 6’ncı buluşma programda (En İyi Eğitim Binası / Kampüsü) dalında dereceye kalan Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Üniversitesi mimari projesinin birincilik ödülünü, Vakfın Kurucu Başkanı olan ve halen Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini sürdüren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı aldı.
Sektörün bütün paydaşlarını aynı çatı altında buluşturan gayrimenkul sektörünün en prestijli yarışması Sign of the City Awards jürisi iki gün süren toplantılarla başvuruları değerlendirdi. Şehrin imzası seçilen projeler, RE360 Gayrimenkul Buluşması kapanışındaki ödül töreninde açıklandı.
Gayrimenkul ve inşaat sektörüne farklı değerler katarak altıncı yılında yoluna devam eden Sign of the City Awards (SotCA), 100’ün üzerinde başvuru alarak 2019 yılında da büyük ilgi gördü. Sektörün önde gelen marka, kurum, STK üyeleri ve akademisyenlerden oluşan yarışma jürisi İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde 27-28 Kasım tarihlerinde bir araya gelerek başvuruları değerlendirdi.
Birbirinden seçkin projelerin katıldığı bu önemli yarışmaya kurucu başkanlığını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yaptığı Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı kurulmasında son aşamalara gelinen Temel Bilimler Üniversitesi mimari projesi ile katıldı.
100’den fazla projenin katıldığı ve marka haline gelmiş bu yarışmada finale çıkan Temel Bilimler Üniversitesi mimari projesi ile Türkiye Temel Bilimler Vakfı şimdiden kendisinden bahsettirmeye başladı.
Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı, temel bilimler alanında bilim insanı yetiştirmek amacıyla çalışmalarına yön verirken, seçkin akademisyenler, sanayi ve teknoloji dünyasının önemli isimleri ile iş dünyasının önde gelen temsilcilerinden oluşan mütevelli heyetiyle Temel Bilimler Üniversitesi kurma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
İlk olma özelliğini koruyan Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı aylardır süren titiz çalışmalar ve uzun süreçler sonunda sektörün en prestijli yarışması olan Sign of the Ctiy Awards’ta birincilik ödülüne layık görüldü.
Marka haline gelmiş ve geleceğin modern şehirlerinin en gözde projelerinin yarıştığı bu mega organizasyonda birincilik elde eden Temel Bilimler Üniversitesi, bilim dünyasında geleceğe dönük yatırımlardaki ciddiyetini farklı bir boyuta daha taşımış oldu.
Bilim insanları yetiştirerek ülkemizin geleceğin güçlü ülkelerinden biri olması amacına adanmış Türkiye Temel Bilimler Vakfı, kazandığı bu prestijli ödül ile de bilime hizmet etmekle beraber şehrin dokusuna, doğanın güzelliğine ve şehrin çehresine değer katacak mimari eserlere de imza atılabileceğini göstermiş oldu.
Yazıcı, 25 yıl önce 8 bilim adamıyla başladı
Vakfın kurucu başkanı olan ve halen Mütevelli Heyeti başkanlığı görevini sürdüren Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ bu proje öncelikle bir sosyal sorumluluk projesidir. Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfımız bilgi geliştirmek uğruna Temel Bilimler alanında spesifik bir üniversite kuruyor. Bu proje Vakfımızın diğer entegre edilen faaliyetlerinin yanında çok farklı bir yöntem ve metotla çalışmasının sonucudur. Bu yöntem ve metodun tüm toplumumuzda yaygınlaşmasını temenni ediyorum. 25 sene önce bu bilince ulaşmış 8 bilim adamıyla başlayan süreç bugün bu sonuca ulaşmıştır. Tüm mütevelli heyetimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
İlgili Haberler
Cumhuriyetin ilanının 101’inci yıl dönümünde kutlamaların İstanbul’daki merkezi bu yıl da Kadıköy oldu. Bağdat Caddesi’nde yapılan Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü’ne yüz binlerce kişi katıldı. Yürüyüş sonunda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı “Cumhuriyet bu ülkenin evlatlarının en büyük ve en kıymetli mirasıdır. Bu mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşleri ile her […]
Bitiyatro ve Nejat İşler’in (Meddah) ortak yapımcılığında Fil Rüyası, 11 Kasım’da Baba Sahne’de prömiyer yapıyor. Günsu Özkarar’ın Galata Perform’un eğitimleri sırasında yazdığı bu oyun, Sınırlar Ötesi Tiyatro 11. Yeni Metin Festivali’nde okuma tiyatrosu olarak gösterime sunuldu. Bir terapist ile danışanın seanslarında ortaya çıkan güven, sadakat ve aşk temaları çerçevesinde bilinçaltına bir yolculukla başlayan oyunda terapiyle […]
İngiliz Sömürüsü ve Zulmüne Karşı Efsanevi Bir Kahramanlık Destanı “İslam’ın Kılıcı” Türkiye’de Vizyona Giriyor: “İslam’ın Kılıcı”, 1 Kasım’da Türkiye sinemalarında izleyiciyle buluşuyor. Aksiyon ve macera dolu bu destansı film, cesur bir savaşçının İslam’ın kutsal değerlerini korumak ve İngiliz sömürüsüne son vermek için çıktığı nefes kesen mücadeleyi anlatıyor. Osmanlı’nın İngiliz sömürüsüne karşı desteğini de detaylı […]
Şair-yazar Ali Asker Barut’un Uzak Patikalar Şarkısı adıyla yeni kitabı yayımlandı. Pikaresk Yayınevi tarafından yayımlanan kitabı şair, “Sondan bir önceki şiirler” olarak değerlendiriyor. Yeni kitabında kederin, gamın sesini daha da yoğunlaştıran Tunceli doğumlu şair Ali Asker Barut, şiirini, çağıyla yüzleşen, çağıyla hesaplaşan bir çizgiye getirmiş durumda. Geçen yıllarda aynı yayınevinden Gam Divanında Keder Şiirleri ve […]