Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 04 Aralık – 09 Aralık tarihleri arasında 5 oyun sahnelenecektir. Sahnelenecek oyunlar; “Günün Çorbası”“Aile Sırları”,“Sahibinin Sesi”, “Hamlet”, “Hırçın Kız”

“Günün Çorbası” Müzikali, Cevahir Salon 1’de

Todd Mueller ve Hank Boland’ın yazdığı Taner Tunçay’ın çevirip yönettiği Günün Çorbası” adlı oyunun müzikleri Gregg Opelka’ya, dekor tasarımı Behlüldane Tor’a, kostüm tasarımı Nalan Alaylı’ya, ışık tasarımı İ. Önder Arık’a, koreografi ise Seda Özgiş’e ait. 24 Ekim 2017’de Türkiye prömiyerini yapan “Günün Çorbası”, Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri En İyi Yapım (Komedi/ Müzikal)  ve en iyi yönetmen ödülünün yanı sıra 6. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödüllerinde En İyi Sahne Tasarımı ödülünü aldı.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

“Günün Çorbası” müzikalinde Amerika’da tabloid gazetelere karşı tiraj kaygısında olan bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana “günün çorbası”nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedisini ele alır. Oyundaki karakterlere Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Ozan Uçar, Selmin Artemiz, Ebru Kaymakçı, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Aydın Genç, Orhan Ergiol hayat veriyor.

Oyun, 09 Aralık 2018 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de temsillerine devam edecek.

“Aile Sırları”, Cevahir Salon 2’de

Tracy Letts’in yazdığı, Aslı Önal’ın çevirisini yaptığı “Aile Sırları” oyununun yönetmenliğini Bilge Emin yapıyor. Dekor tasarımında Behlüldane Tor’un, kostüm tasarımında Fatma Öztürk’ün, ışık tasarımında İ. Önder Arık’ın imzası bulunuyor. Müzikleri Berkay Yiğitaslan’a, hareket düzeni Aslı Öztürk’e ait olan oyunun dramaturgu ise Günay Ertekin.

Oyunun konusu şöyle:

Babalarının evden ayrıldığını ve kendisinden haber alınamadığını öğrenen üç kız kardeş ilaç bağımlısı annelerine destek olmak için eve dönerler. Ancak büyüdükleri yuvaya geri dönerken hayatlarına giren sadece yeni insanlar değil, aynı zamanda geçmişlerinde iz bırakan sıkıntıları ve yeni hayatlarındaki problemleri de beraberlerinde getirirler.

Oyundaki karakterlere Hülya Gülşen, Mine Tüfekçioğlu, Engin Delice, Şamil Kafkas, Zeynep Köse, Esra Yaşar, Sibel Yıldırım, Begüm Mısırlı, Emre Yeşilöz, Tuba Gürzumar, Cem Sürgit ve Ömer İvedi hayat veriyor.

27 Nisan 2018 Cuma günü prömiyerini yapan oyun, 09 Aralık Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de ki temsillerine devam edecek.

“Sahibinin Sesi”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

22. İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) kapsamında 02 Aralık Pazar günü Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyer yapan Sevim Burak imzalı “Sahibinin Sesi” adlı oyun İskender Altın rejisiyle oynanacak.

Oyun; çok kültürlülüğün, parçalanmanın, deliliğin izlerini sürerek yazılmış Zembul ve Bilal’in trajik aşkını sahneye taşıyor. Oyunun dekor tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımını Çevren Sarayoğlu, ışık tasarımını Akın Yılmaz, müzikleri Cem İdiz, koreografiyi Sibel Sürel, dramaturgiyi ise Canan Kırımsoy üstleniyor. Oyunda; Fatih Topçuoğlu, Ebru Aytürk, Lebib Gökhan, Meltem Evcioğlu, Oğuz Tunç, Eren Özyalçın, Murat Yatman, Esra Akbaş, Tayfun Sav, Duygu Başkaya, Berk Sezenler, Burak Aksak, Ecesu Sevindik ve Dilara Suer rol alıyor.

“Sahibinin Sesi”, 09 Aralık Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

“Hamlet”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Türkçeye Sabahattin Eyüboğlu’nun kazandırdığı, yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun yaptığı William Shakespeare’in eseri “Hamlet” oyunun dekor ve kostüm tasarımında Hakan Dündar, ışık tasarımında Cem Yılmazer’in imzası bulunuyor, dramaturgisi ise Zeynep Avcı’ya ait. Hamlet karakterine usta oyuncu Bülent Emin Yarar hayat veriyor.

39. İsmet Küntay Özel Tiyatro Ödülü En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Dramaturg ve 2014 Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri Yılın Dramaturgu ödüllerini alan oyunun konusu kısaca şöyle;

Oyun içinde ustaca oyun yöneten, sergileyen, yaşayan; soytarıyla soytarı, saraylıyla saraylı, en akıllı kadar akıllı, kusursuz bir deli olabilecek kadar oyunculukla yoğrulmuş, öte yandan da bir oyuncunun nasıl olup da kılık, kimlik ve varlık değiştirdiğini kendi kendine soran kişi, Hamlet… Hamlet’in üslubu gibi, kişiliği de sürekli değişim halindedir ve bu kez de sahnedeki tek başınalığıyla olayların hem içinde hem dışında, olayları hem yaşayan, hem anlatan kişi olarak çıkar karşımıza.

26 Aralık 2013 tarihinde prömiyer yapan oyun 08 Aralık Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.

“Hırçın Kız”, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde 

William Shakespeare’in yazıp Nurettin Sevin’in çevirdiği oyunun reji koltuğunda Yücel Erten var. Oyunun ışık tasarımı Yakup Çartık’a, dekor tasarımı Ethem İzzet Özbora’ya, kostüm tasarımı Nalan Alaylı’ya, müzikler ise Emil Tan Erten’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

“Hırçın Kız” oyunu, Sinyor Battista’nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceraları çevresinde döner. Battista, huysuz büyük kızı Katerina kocaya varmadan, küçük kızı Bianka’nın evlenmesine izin vermeyeceğini açıklamıştır. Küçük kızın talipleri, bu kilidi açması için Petrukio’ya başvururlar. Petrukio hem evlenip kadının yüklü çeyizine konmak, hem de onu terbiye edip uysallaştırma iddiası ile işe girişir.

Oyunda; Veda Yurtsever, Hakan Meriçliler, Uğur Hakan Güneri, Turan Günay, İlkay Akdağlı, Fatih Dokgöz, Zülfükar Ali Sinan Demir, Burak Altay, Çiğdem Yıldız, Ahmet Taşdemir, Ahmet Kurt, Başak Ova, Bilal Ercan, Büşra Saraç, Erdem Bilgi, Hakan Siylim, Mehmet Emrah Hamşioğlu, Muhammed Yıldız, Oya Ünal, Özlem Karataş, Rezzak Aklar, Seda Özgiş, Tuba Aydın ve Tuğçe Topçu rol alıyor.

11 Ekim 2018 Perşembe günü prömiyer yapan oyun 09 Aralık Pazar gününe kadar Kozyatağı Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]