İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 04 Aralık – 09 Aralık tarihleri arasında 5 oyun sahnelenecektir. Sahnelenecek oyunlar; “Günün Çorbası”, “Aile Sırları”,“Sahibinin Sesi”, “Hamlet”, “Hırçın Kız”
“Günün Çorbası” Müzikali, Cevahir Salon 1’de
Todd Mueller ve Hank Boland’ın yazdığı Taner Tunçay’ın çevirip yönettiği “Günün Çorbası” adlı oyunun müzikleri Gregg Opelka’ya, dekor tasarımı Behlüldane Tor’a, kostüm tasarımı Nalan Alaylı’ya, ışık tasarımı İ. Önder Arık’a, koreografi ise Seda Özgiş’e ait. 24 Ekim 2017’de Türkiye prömiyerini yapan “Günün Çorbası”, Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri En İyi Yapım (Komedi/ Müzikal) ve en iyi yönetmen ödülünün yanı sıra 6. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödüllerinde En İyi Sahne Tasarımı ödülünü aldı.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
“Günün Çorbası” müzikalinde Amerika’da tabloid gazetelere karşı tiraj kaygısında olan bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana “günün çorbası”nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedisini ele alır. Oyundaki karakterlere Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Ozan Uçar, Selmin Artemiz, Ebru Kaymakçı, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Aydın Genç, Orhan Ergiol hayat veriyor.
Oyun, 09 Aralık 2018 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de temsillerine devam edecek.
“Aile Sırları”, Cevahir Salon 2’de
Tracy Letts’in yazdığı, Aslı Önal’ın çevirisini yaptığı “Aile Sırları” oyununun yönetmenliğini Bilge Emin yapıyor. Dekor tasarımında Behlüldane Tor’un, kostüm tasarımında Fatma Öztürk’ün, ışık tasarımında İ. Önder Arık’ın imzası bulunuyor. Müzikleri Berkay Yiğitaslan’a, hareket düzeni Aslı Öztürk’e ait olan oyunun dramaturgu ise Günay Ertekin.
Oyunun konusu şöyle:
Babalarının evden ayrıldığını ve kendisinden haber alınamadığını öğrenen üç kız kardeş ilaç bağımlısı annelerine destek olmak için eve dönerler. Ancak büyüdükleri yuvaya geri dönerken hayatlarına giren sadece yeni insanlar değil, aynı zamanda geçmişlerinde iz bırakan sıkıntıları ve yeni hayatlarındaki problemleri de beraberlerinde getirirler.
Oyundaki karakterlere Hülya Gülşen, Mine Tüfekçioğlu, Engin Delice, Şamil Kafkas, Zeynep Köse, Esra Yaşar, Sibel Yıldırım, Begüm Mısırlı, Emre Yeşilöz, Tuba Gürzumar, Cem Sürgit ve Ömer İvedi hayat veriyor.
27 Nisan 2018 Cuma günü prömiyerini yapan oyun, 09 Aralık Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de ki temsillerine devam edecek.
“Sahibinin Sesi”, Üsküdar Tekel Sahnesinde
22. İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) kapsamında 02 Aralık Pazar günü Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyer yapan Sevim Burak imzalı “Sahibinin Sesi” adlı oyun İskender Altın rejisiyle oynanacak.
Oyun; çok kültürlülüğün, parçalanmanın, deliliğin izlerini sürerek yazılmış Zembul ve Bilal’in trajik aşkını sahneye taşıyor. Oyunun dekor tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımını Çevren Sarayoğlu, ışık tasarımını Akın Yılmaz, müzikleri Cem İdiz, koreografiyi Sibel Sürel, dramaturgiyi ise Canan Kırımsoy üstleniyor. Oyunda; Fatih Topçuoğlu, Ebru Aytürk, Lebib Gökhan, Meltem Evcioğlu, Oğuz Tunç, Eren Özyalçın, Murat Yatman, Esra Akbaş, Tayfun Sav, Duygu Başkaya, Berk Sezenler, Burak Aksak, Ecesu Sevindik ve Dilara Suer rol alıyor.
“Sahibinin Sesi”, 09 Aralık Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.
“Hamlet”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde
Türkçeye Sabahattin Eyüboğlu’nun kazandırdığı, yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun yaptığı William Shakespeare’in eseri “Hamlet” oyunun dekor ve kostüm tasarımında Hakan Dündar, ışık tasarımında Cem Yılmazer’in imzası bulunuyor, dramaturgisi ise Zeynep Avcı’ya ait. Hamlet karakterine usta oyuncu Bülent Emin Yarar hayat veriyor.
39. İsmet Küntay Özel Tiyatro Ödülü En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Dramaturg ve 2014 Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri Yılın Dramaturgu ödüllerini alan oyunun konusu kısaca şöyle;
Oyun içinde ustaca oyun yöneten, sergileyen, yaşayan; soytarıyla soytarı, saraylıyla saraylı, en akıllı kadar akıllı, kusursuz bir deli olabilecek kadar oyunculukla yoğrulmuş, öte yandan da bir oyuncunun nasıl olup da kılık, kimlik ve varlık değiştirdiğini kendi kendine soran kişi, Hamlet… Hamlet’in üslubu gibi, kişiliği de sürekli değişim halindedir ve bu kez de sahnedeki tek başınalığıyla olayların hem içinde hem dışında, olayları hem yaşayan, hem anlatan kişi olarak çıkar karşımıza.
26 Aralık 2013 tarihinde prömiyer yapan oyun 08 Aralık Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.
“Hırçın Kız”, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde
William Shakespeare’in yazıp Nurettin Sevin’in çevirdiği oyunun reji koltuğunda Yücel Erten var. Oyunun ışık tasarımı Yakup Çartık’a, dekor tasarımı Ethem İzzet Özbora’ya, kostüm tasarımı Nalan Alaylı’ya, müzikler ise Emil Tan Erten’e ait.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
“Hırçın Kız” oyunu, Sinyor Battista’nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceraları çevresinde döner. Battista, huysuz büyük kızı Katerina kocaya varmadan, küçük kızı Bianka’nın evlenmesine izin vermeyeceğini açıklamıştır. Küçük kızın talipleri, bu kilidi açması için Petrukio’ya başvururlar. Petrukio hem evlenip kadının yüklü çeyizine konmak, hem de onu terbiye edip uysallaştırma iddiası ile işe girişir.
Oyunda; Veda Yurtsever, Hakan Meriçliler, Uğur Hakan Güneri, Turan Günay, İlkay Akdağlı, Fatih Dokgöz, Zülfükar Ali Sinan Demir, Burak Altay, Çiğdem Yıldız, Ahmet Taşdemir, Ahmet Kurt, Başak Ova, Bilal Ercan, Büşra Saraç, Erdem Bilgi, Hakan Siylim, Mehmet Emrah Hamşioğlu, Muhammed Yıldız, Oya Ünal, Özlem Karataş, Rezzak Aklar, Seda Özgiş, Tuba Aydın ve Tuğçe Topçu rol alıyor.
11 Ekim 2018 Perşembe günü prömiyer yapan oyun 09 Aralık Pazar gününe kadar Kozyatağı Kültür Merkezi’nde izlenebilir.
İlgili Haberler
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek olan 10. Erzurum Tanıtım Günleri, Ankara’daki Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Etkinliğe Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzurum milletvekilleri, belediye başkanları, emniyet müdürleri, rektörler, siyasi isimler ve Erzurumlular katıldı. Aksungur, “Kültürümüzü yeni kuşaklara yaşatmak zorundayız” […]
T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Film Yönetmenleri Derneği organizasyonu olan Film Yapım & Yönetim Akademisi Beyoğlu Sinemasında sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Film-Yön Uluslararası Film Yapım Atölyesi Akademisi kapsamında; Alin Taşçıyan Moderatörlüğünde Venedik Film Festivali programcısı Paolo Bertolin, M.Tafur Aydın ModeratörlüğündeEzgi Baltaş ile Cast Yönetimi , Perihan Taş Öz Moderatörlüğünde Yamaç Okur […]
Galeri 11.17, 14 Kasım 2024 tarihinde açılacak olan “İzlerin Fısıldadığı Kimlikler” sergisiyle, izleyiciyi kimliğin çok katmanlı ve derin izlerini keşfetmeye davet ediyor. Resimden heykele uzanan farklı disiplinlerde üretilmiş eserlerin bir araya geldiği sergi, sanatçının hayatında iz bırakmış kişileri ya da derin duyguları fısıldayan portrelerle dolu. Bu sergi, her bir portre ve heykelin yalnızca dış görünüşü […]
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nı İstanbul’da düzenlenen coşkulu bir şenlikle tamamladı. Kadıköy Belediyesi’nin destekleriyle Göztepe Özgürlük Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte, lösemi tedavisi gören çocuklar, aileleri ve gönüllüler bir araya gelerek unutulmaz bir gün yaşadı. Şenlikte, LÖSEV Gönüllü Korosu çocuklarla birlikte sahne aldı ve izleyicilere keyifli anlar sundu. Adalar Belediyesi […]