Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Aziz Koçal: “Dolar kurunun yükselmesi demek, asgari ücretlinin mahkum edilmesi demektir”

Yayınlanma:
ABONE OL
Tüketiciyi Koruma Derneği (Tükoder) Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Koçal yaptığı açıklamada;

“Doların, Türk Lirasından  çok ülke ekonomisine hakim olduğu ülkemizde,  Dolar kurundaki sürekli artış, tüketicinin belini bükmeye başlamıştır. Dolar kurunun yükselmesinin acı reçetesi tüketicilere çıkmaya kısmen başlamış olsa da, önümüzdeki günlerde dozu daha da yükselecektir.   Dolar kurunun yükselmesinin nedeni ne olur ise olsun, ülkemizde Türk Lirasının değer kaybetmesi ve bunun sonucu olarak ta enflasyonun yükselmesi,  iğneden ipliğe her şeye zam demektir.”

 

“Dolar kurunun yükselmesi demek; yoksulluğun, işsizliğin, iş yeri kapatmalarının artması, Asgari ücretlinin, emeklinin açlığa mahkum edilmesi demektir.”

 

“Doların Yükselmesi ile birlikte vatandaşların karşısına çıkacak olan ilk etki enflasyondur. Yılbaşından günümüze dolar kurunda %25 artış meydana gelmiştir. Bu durum; asgari ücretlinin ücretinde, emeklinin maaşında %25 azalmadır, yani 2018 in ilk beş ayında maaşlarda yüzde 25 azalma demek tüketicinin alım gücünün azalmasıdır, buna yılbaşından bu yana yapılan zamları da eklersek, maaş ve ücretlerde %50 kayıp olduğunu söyleyebiliriz. Bu acı reçete, Açlık sınırının altında yaşamaya çalışan asgari ücretli ve emeklinin açlığa mahkum edilmesidir. Dolar durdurulamıyor ve yoluna devam ediyorsa nedeni Tüketiciler mi ki , sonuçlarına milyonlarca tüketici katlansın.”

 

“2017 Yılı sonu 77 milyar 62 milyon olan Cari açığımız dolar kurundaki artış ile yüzde 25 artmıştır. 450 milyar doları bulan dış borç dolar kuru artışı nedeniyle yüzde 25 artmıştır. Bunun sorumlusu yanlış ekonomi politikalardır, üretime dayalı ekonomi politika izlenmemesidir. Tarım ülkesi olan ülkemizde samanı dahi ithal eden politikalar üreten politikacılardır. Suçu şer güçlere yıkmak, sorumluluktan kaçmaktır.”

 

“Evrensel Tüketici haklarımızdan biri olan “Tüketicilerin Temel İhtiyaçlarının Karşılanması hakkı” İnsanın insan olmaktan doğan ve hayatını devam ettirebilmesi için gereken asgari ihtiyaçlarını karşılayabilmesi olup Tüketicinin en temel hakkıdır. Gelişen ve değişen dünya şartları içerisinde; beslenme, barınma, ısınma, aydınlanma, içecek su bulma, ulaşım ve haberleşme gibi bütün ihtiyaçlar tüketicinin en temel haklarıdır. Dolar kurunun yükselmesi ile Tüketicinin temel ihtiyaçlarına gelen/gelecek olan zamları açlık sınırının altında yaşayan yoksul  vatandaşlarımız nasıl karşılayabilecek, evrensel bu hakkını nasıl kullanabilecek.  Evrensel Tüketici haklarının altına Türkiye imza atarak taraf olmuştur. Dolayısı ile Devlet Tüketicinin bu hakkını korumakla yükümlüdür.”

 

Biz tüketiciler olarak Soruyoruz; Dolar kurunun artışından milyonlar kaybederken kimler kazanıyor?”

“Bu nedenle  Hükumete ve İlgili tüm bakanlıklara   sesleniyoruz, Dövizin artmasının Türk lirasının değer kaybetmesi ile birlikte oluşacak enflasyona karşı  gerekli önlemlerin alınarak, ücretler ve emekli maaşlarında, döviz artışı ile düşen gelir seviyesi,  alım gücünün reel seviyeye getirilmesi için, Tüketici haklarına , İnsan haklarına, sosyal hukuk devletine aykırı olan yoksulluğun artmasına karşı gerekli tedbirlerin alınarak; tüm çalışan emekçiler, emekliler, işsizler ve yoksulların insanca yaşayabileceği bir duruma dönüştürülmesi konusunda gerekli tüm ekonomik ve sosyal önlemleri alınız. Tüketicilerin satın alma gücünü artırınız.”

 

“Türk Lirasının değersizleşmesi  ve enflasyonun yükselmesi, Tüketicinin alım gücünün düşmesi nedeniyle görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyenler hukuku bilemiyoruz ama Tüketici vicdanında hükümlüsünüz, bilesiniz” dedi.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]