Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kadın gözüyle Kadıköy

Yayınlanma:
ABONE OL

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadıköy Belediye binasında iki ayrı etkinlik yapıldı. Kadıköy Belediye binasına gelen kadınlar belediye binasının güvenlik filesini renkli desenlerle ördü. Kadıköy’de yaşayan 21 kadın ise nakışla işledikleri 21 Mahalle haritasını sergiledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde belediyeyi ziyaret eden kadınlar hem belediye binasını ördü hem de işledikleri Kadıköy haritasını sergiledi.

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Kadıköy’ün “21 mahalleden 21 kadın” temalı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü projesi kapsamında, Kadıköy’de yaşayan ve üretim ağı Potlaç’a dâhil olan 21 kadın  mahallelerine özgü unsurları, kendilerine verilen kumaşlara, iplik ve boncuklarla kumaşlara işledi.

21 kadının her biri mahallesinin eski günlerine özlemi, mahallesinin geleceğine dair kurduğu hayalleri kumaşa aktardı. Kimi kadına göre mahallesi tren yolu demekti, kimi kadın için deniz kıyısı. Kadıköy’ün boğası,  sokak kedileri,  bisiklet yolu 21 kadın tarafından ayrı ayrı yapılan haritada yer aldı. Kadınların 21 tane minik haritası birleştirilerek, kadın gözüyle büyük bir Kadıköy haritası elde edildi. Bu renkli ve kendine özgü harita, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’daki merkez binasında sergilendi.

KADINLAR BELEDİYEYİ ÖRDÜ

Belediyede yapılan bir başka etkinlik ise belediyenin güvenlik filesine kadınlar tarafından örülüp asılan renkli desenler oldu.  Yün yumakları, tığları ve şişleriyle belediyeye gelen kadınlar belediye merdiven kenarlarında güvenlik nedeniyle yapılan fileye renkli desenler ördü.  Potlaç ağındaki kadınlar Caddebostan Kültür Merkezi kolonlarını da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek için renkli desenlerle ördü.

BELEDİYEDEN FİDAN DAĞITIMI VE KADIN ORMANI

Kadıköy Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanlarına izin verdi ve Tema Vakfı’na bağışta bulunarak, kadın çalışanları adına Gaziantep Nurdağı Hatıra Ormanı’na toplam 1050 adet çam ağacı dikimi yaptı.

Ayrıca belediye binasına gelen kadınlara çam fidanı hediye edildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]