8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadıköy Belediye binasında iki ayrı etkinlik yapıldı. Kadıköy Belediye binasına gelen kadınlar belediye binasının güvenlik filesini renkli desenlerle ördü. Kadıköy’de yaşayan 21 kadın ise nakışla işledikleri 21 Mahalle haritasını sergiledi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde belediyeyi ziyaret eden kadınlar hem belediye binasını ördü hem de işledikleri Kadıköy haritasını sergiledi.
Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Kadıköy’ün “21 mahalleden 21 kadın” temalı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü projesi kapsamında, Kadıköy’de yaşayan ve üretim ağı Potlaç’a dâhil olan 21 kadın mahallelerine özgü unsurları, kendilerine verilen kumaşlara, iplik ve boncuklarla kumaşlara işledi.
21 kadının her biri mahallesinin eski günlerine özlemi, mahallesinin geleceğine dair kurduğu hayalleri kumaşa aktardı. Kimi kadına göre mahallesi tren yolu demekti, kimi kadın için deniz kıyısı. Kadıköy’ün boğası, sokak kedileri, bisiklet yolu 21 kadın tarafından ayrı ayrı yapılan haritada yer aldı. Kadınların 21 tane minik haritası birleştirilerek, kadın gözüyle büyük bir Kadıköy haritası elde edildi. Bu renkli ve kendine özgü harita, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’daki merkez binasında sergilendi.
KADINLAR BELEDİYEYİ ÖRDÜ
Belediyede yapılan bir başka etkinlik ise belediyenin güvenlik filesine kadınlar tarafından örülüp asılan renkli desenler oldu. Yün yumakları, tığları ve şişleriyle belediyeye gelen kadınlar belediye merdiven kenarlarında güvenlik nedeniyle yapılan fileye renkli desenler ördü. Potlaç ağındaki kadınlar Caddebostan Kültür Merkezi kolonlarını da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek için renkli desenlerle ördü.
BELEDİYEDEN FİDAN DAĞITIMI VE KADIN ORMANI
Kadıköy Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanlarına izin verdi ve Tema Vakfı’na bağışta bulunarak, kadın çalışanları adına Gaziantep Nurdağı Hatıra Ormanı’na toplam 1050 adet çam ağacı dikimi yaptı.
Ayrıca belediye binasına gelen kadınlara çam fidanı hediye edildi.
İlgili Haberler
Ne diyeyim edebiyatın tarihini sanki Ruslar yazmış gibi; neyi okur, neyi beğenirsem altından Rus yazarlar çıkıyor. Takdir etmemek elde değil. Helal olsun adamlara… Nasıl bir anlatıdır, nasıl bir olay görgüsüdür, nasıl bir mesaj vermedir; yok böyle bir şey… Rus yazarlar; eserlerinde, işin sosyolojisini, felsefesini, psikolojisini, matematiğini çok iyi oturtmuşlar; toplumsal temelde her şeyi çok iyi […]
Venüs Sanat Galerisi, doğanın uyanışını, renklerin yeniden can buluşunu ve baharın umut dolu ruhunu sanatla kutlamak üzere kapılarını “Vakit Baharsa” adlı karma resim sergisi ile açıyor. 20 Nisan – 30 Nisan 2025 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak sergi, farklı disiplinlerden sanatçıların bahar temalı eserlerini bir araya getiriyor. Sergide yer alan eserler, baharın tazeliğini, değişimi ve yeniden […]
Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM), kadın hakları ve aileyi ilgilendiren meselelerde kalıcı çözümler üreterek, adalet merkezli bir söylem ve literatür oluşturmak için iki senede bir düzenlediği KADEM Kadın Araştırmaları Kongresi’nin 10.’su “Mitik Söylem ve Kadın” temasıyla gerçekleşti. Prof. Dr. Dursun Ali Tökel’in başkanlığında toplanan kongrede kadınlarla ilgili görüş, düşünce ve inanışların arkasında yer aldığı düşünülen mitler tartışmaya açıldı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’ndeki KADEM Kadın Araştırmaları Kongresi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, […]
“İnsanoğlu garip bir yaratık” der birçoğu, öyle olduğunu var sayar. Kendilerince haklı da sayılırlar. Kim yaşanan şeylere farklı bir anlam yüklemez ki! Gündelik yaptığımız hareketler bile bilinmeze yorulur. İnsanların konuştuğuna bakarsanız bilinen bir şey yoktur. Her şey bilinmezdir. Bilinmez adeta kutsanır. “Nasıl ya!” dersiniz. İnanın yaşamda var olan her şey için bir bilinmez vardır. Toplumun […]