Kadıköy Belediyesi, Rasımpaşa Mahallesi’nde bulunan tarihi çeşmeyi niye kaldırdı? Restorasyonu Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan tarihi köşkün önünden Ladikli Çuhadaroğlu Ahmet Ağa Çeşmesi’ni (Servili Çeşme) ve Kıblegahı kaldırmaktaki amacı neydi?
Kadıköy Rasımpaşa Mahallesi Orgeneral Şahap Gürler Caddesi’nde yer alan Ladikli Çuhadaroğlu Ahmet Ağa tarafından yaptırılan Tarihi Çeşme ve namazgah Kadıköy Belediyesi tarafından neden yıkıldı, önündeki neden çınar katledildi..??
3. Selim’in hizmetkarlarından Ladikli Ahmet Ağa tarafından 1793’te yaptırılan Ladikli Çuhadaroğlu Ahmet Ağa Çeşmesi “Namazgâh” olarak biliniyordu; 224 yıllık çeşmenin aslına uygun olarak yapılacağı söylenmişti.
“KADIKÖY BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI HER ŞEY TARTIŞMA KONUSU!!”
Bu tarihi olayla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı her şey tartışma konusu!! Tarihi Çeşmenin yıkılması konusunun takipçisiyiz. Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun projesine aykırı bir şey varsa Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.
KADIKÖY BELEDİYESİ 224 YILLIK NAMAZGAH ÇEŞMEYİ NEDEN YIKTI…
224 yıllık çeşmenin yıkılmasından rahatsız olan vatandaşlar tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. Çeşmenin aslına uygun yapılacağını söyleyen belediye yetkililerinden şikayetçi olan Kadıköylü vatandaşlar, “Ladikli Çuhadaroğlu Ahmet Ağa Çeşmesi’ni nasıl ve neden yıktınız?” diye sordu.
Belediyeden konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Çeşmenin hemen arkasında yer alan kıble taşından bölgenin eskiden bir açık hava mescidi olarak kullanıldığı anlaşılıyor.
1900’lü yılların başında iki blok halinde butik otel olarak kullanılan tarihi köşkün sahibi Gazeteci Beria Kızılağaç yaşıyordu, 2008 yılında Beria Hanım’ın vefat etmesi üzerine sahipsiz kalan bina, yıllarca harabe olarak bırakıldı, şimdi de o ihtişamlı köşkün yerine maket gibi bir şey yapmışlar.
Haber: İstanbultakipte.com
İlgili Haberler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu, bu yıl 3 Kasım Pazar günü koşulacak. 40 binin üzerinde kişinin katılması beklenen İstanbul Maratonu, sürdürülebilirlik ve bağış konusunda ilklere imza atacak. Giysi Kumbarası projesi ile sporcuların temiz ve kullanılabilir kıyafetleri yeniden hayat bulacak. 46. İstanbul Maratonu ayrıca en […]
Bitiyatro ve Nejat İşler’in (Meddah) ortak yapımcılığında Fil Rüyası, 11 Kasım’da Baba Sahne’de prömiyer yapıyor. Günsu Özkarar’ın Galata Perform’un eğitimleri sırasında yazdığı bu oyun, Sınırlar Ötesi Tiyatro 11. Yeni Metin Festivali’nde okuma tiyatrosu olarak gösterime sunuldu. Bir terapist ile danışanın seanslarında ortaya çıkan güven, sadakat ve aşk temaları çerçevesinde bilinçaltına bir yolculukla başlayan oyunda terapiyle […]
İngiliz Sömürüsü ve Zulmüne Karşı Efsanevi Bir Kahramanlık Destanı “İslam’ın Kılıcı” Türkiye’de Vizyona Giriyor: “İslam’ın Kılıcı”, 1 Kasım’da Türkiye sinemalarında izleyiciyle buluşuyor. Aksiyon ve macera dolu bu destansı film, cesur bir savaşçının İslam’ın kutsal değerlerini korumak ve İngiliz sömürüsüne son vermek için çıktığı nefes kesen mücadeleyi anlatıyor. İLGİLİ HABER Ali Rıza Başkan Gazetecileri Çamlıca […]
Şair-yazar Ali Asker Barut’un Uzak Patikalar Şarkısı adıyla yeni kitabı yayımlandı. Pikaresk Yayınevi tarafından yayımlanan kitabı şair, “Sondan bir önceki şiirler” olarak değerlendiriyor. Yeni kitabında kederin, gamın sesini daha da yoğunlaştıran Tunceli doğumlu şair Ali Asker Barut, şiirini, çağıyla yüzleşen, çağıyla hesaplaşan bir çizgiye getirmiş durumda. Geçen yıllarda aynı yayınevinden Gam Divanında Keder Şiirleri ve […]