Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Savaş Sanatları ve Yönetim Felsefesi Semineri

Yayınlanma:
ABONE OL
Yönetebiliyor muyuz? İşimizde elemanları, evde ailemizi ve en önemlisi kendi hayatımızı… Yoksa koşullar, kullandığımız araçlar mı bizi yönetiyor.
İş dünyasındaki yöneticiler başta olmak üzere hemen her insan hedeflerine ulaşmak, zengin ve mutlu olmak, huzur içinde yaşamak vb amaçlar için bir bedel ödemek ve mücadele etmek zorunda.
Kısacası hayat insanoğlunun doğumundan itibaren içine atıldığı bir mücadele alanıdır. Ve mücadelenin olduğu yerde zaferi ve yenilgiyi belirleyen anahtar nedir sorusunun cevabıdır SAVAŞ SANATLARI.
İnsan ne yaparsa yapsın hayatla mücadeleden kaçamaz.
Odanıza kapanıp hiç çıkmamaya karar verseniz dahi hayat sizi orada da bulup dövmeye devam edecektir.
Diğer bir deyişle hayat ipler yerine kurallarla sınırlanmış ve üzerinde sizi yenmeyi düşünen rakipten başka birşey olmayan dojo’dur. Bu yüzden mücadele yöntemlerini ve zafer kazanmayı bir yaşam biçimi haline getirmek zorunda.
Savaş Sanatları, rekabet ve mücadelenin en sert yaşandığı ve yoğun baskı altında çalışan yöneticilere kadim doğu bilgeliğiyle bugün de yol göstermeye devam ediyor.
Savaş sanatları, oluşturduğu yönetim felsefesiyle, yöneticilerin tıpkı bir savaşçı gibi kendi kimliğini kaybetmeden ilerlemesine yol gösteriyor.
İş yaşamında yoğun stres, özel hayatınızda yaşadığınız hayal kırıklıkları, ailemiz-patronumuz, yaşam koşullarının üzerimizde bitmek bilmeyen baskısına kimseyi kırmadan ama kendimize de zarar vermeden nasıl  karşı koyabiliriz?
“Girdiği her savaşı kazanan usta bir savaşçı değildir,  en büyük zafer savaşmadan kazanılandır.”
Sun-Tzu
Hayatın getirdiği problemlerle gücümüzü kaybetmeden nasıl savaşırız?
“Doğal yeteneğim yok; zekamı hazır tutmak doğal yeteneğimdir”
Kendimizi korumak için ihtiyacımız olan koşullara sahip değilsek ne yapabiliriz?
“Kılıcım yok; zekam kılıcımdır”
Paranoyaklaşmadan düşmanlarımı/rakiplerimi nasıl tanıyabilirim?
Düşmanım yok; dikkatsizliğim düşmanımdır. Eğer içinizdeki düşmanı yenerseniz dışardaki hiçbir düşman size zarar veremez
Başarılı olmak için ne yapmam gerekiyor?
Acı çekmeyi göze alana kadar, hiç bir zaman başarılı olamayacaksın… Ama acı çekmek yetmez, acını daha iyi bir yere gelmek, daha ilerlemek için bir müttefik olarak görmek zorundasın. Bu yüzden Kaçmaktan vazgeç… Acınla barış… Sonra hedefine doğru ilerle. Başarılı olmak için acı çekmen gerekiyor ancak bu sayede kaybetmeyi öğrenebilirsin. Kaybetmeyi öğrenirsen nasıl başarılı olacağını biliyorsun demektir.
Günümüzde bir savaşçı gibi nasıl mücadele edebilirim?
Hayat seni yere yapıştırdığında, hemen geri kalkmayı dene çünkü eğer yukarı bakabilirsen; kalkabilirsin! Yukarıya bakabilmek için yüksek hedefler koymak zorundasın kendine, çünkü o zaman nerde olursan ol hedeflerini her yerden görebilir ve vazgeçmezsin. 

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]