Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

2035 vizyonu kaliteli eğitimciler ile yakalanır

Yayınlanma:
ABONE OL

FMV Işık Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği 15’inci Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nda, çok çarpıcı bir açış konuşması ile özel okul temsilcilerinden oluşan bin 700 kişiye hitap etti.

2035-vizyonu-kaliteli-egitimciler

 

Elektroniğin Dahisi olarak tanınan, İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı, FMV Işık Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN açış konuşmasına başlarken, “Ülkemizde yaşanan menfur olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin, devletimizin, halkımızın başı sağ olsun” dedi.

 

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği temsilcilerinin ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği konuşmadan çarpıcı başlıklar sosyal medyada da eş zamanlı olarak konuklar tarafından paylaşıldı.

 

PROF. DR. SIDDIK YARMAN:

“Yaratıcı ve yenilikçi eğitim huzurlu bir ortamda yapılır, eğitimde gelenekler ve süreklilik esastır.”

 

“Kaliteli öğretmenle kaliteli öğrenci yetiştirilir.”

 

“Öğretmenlerin sayısı öğrencilerin sayısına getirilmeli.”

 

“Kaderci toplumlarda hedef konmuyor.”

 

“Merakı olmayanın yaratıcı gücü olamaz.”

 

“Sanat, yaratıcılığın ABC’si.”

 

“Yaratıcı olunmaz yaratıcı doğulur, ama geliştirmek lazım.”

 

“Batılı kültürde hayal kurmak demek hedef koymak demek.”

 

Prof. Dr. Sıddık YARMAN, tüm eğitim kurumlarının programlarını ülkenin ve dünyanın piyasa ihtiyaçlarında belirlemesi gerektiğini söyleyerek konuşmasına başladı. YARMAN, ülkemizde 2035 yılına kadar elektronik sektöründe yaklaşık 500 bin elektrik-elektronik mühendisine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu mühendislerden yaklaşık 50 bininin yaratıcı, girişimci, araştırmacı olması gerektiğini vurguladı. Bu mühendislerin 200 bininin servis sektörü, kalan 250 bininin üretim sektöründe kalması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

SANAT, SPOR VE KÜLTÜRLE BESLENMEMİŞ BİR EĞİTİM ALTYAPISINDA NE TEMEL, NE DE UYGULAMALI EĞİTİM OLABİLİR

Prof. Dr. Sıddık YARMAN, “Kaliteli öğrenci ancak kaliteli öğretmenlerin elinde yetişir” dedi. İlk ve ortaöğretimde özellikle çocuklarımızın temel bilimlerde alt yapısının geliştirilmesine işaret etti. Matematik, fizik, kimya, biyoloji, doğa bilimleri bilmeyen bir mühendisin yaratıcı, yenilikçi, gelişimci bir mühendis olamayacağını da vurguladı.

“Sanat, spor ve kültürle beslenmemiş bir eğitim altyapısında ne temel, ne de uygulamalı eğitim olabilir” diyen Prof. Dr. Sıddık YARMAN, yaratıcı mühendis yetiştirebilmenin en alt katmanının saha eğitimi olduğunu vurguladı.

 

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE AİLE, YAŞADIĞI ÇEVRE VE MEDYA ETKİSİ

Prof. Dr. Sıddık YARMAN konuşmasında; “Ana sınıfından üniversiteyi bitirinceye kadar yaratıcı, yenilikçi ve girişimci eğitimin var olabilmesi için çocuklarımızla birlikte onları yeşerten, onları büyüten aileler ve öğretmenlerin, çocukların yetiştiği çevrelerin bilimle, sanatla bezenmiş, ciddi bir kültürel iklimde olması gerekir. Bunun için de çocukların; izledikleri televizyon programları, filmler, okudukları kitapların, gazetelerin ülkenin genel kültürel yapısını desteklemesi gereklidir” dedi.

 

EĞİTİMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE GELENEKLER ESASTIR

Ülkemizin bireyleri olarak karabasan gibi üstümüze gelen bu kara bulutları bir an önce göndermemiz gerekiyor diyen YARMAN konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Dünya değişiyor, ülkemiz değişiyor, eğitim teknolojileri değişiyor. Sonuçta eğitim metodoloji yöntemlerinin değişmesi Allah’ın emridir. Eğitimde sürdürülebilirlik ve gelenekler esastır. Bununla beraber değişen eğitim teknolojileri paralelinde zaman içinde sınıf eğitim yöntemleri de değişecektir. Klasik okullarımızdaki eğitimler proje bazlı olmak zorundadır. Proje bazlı eğitimler de aynen müzik aletleri piyano, gitar gibi öğrenci öğretmen arasında teke tek ya da grup bazında 3-5 kişilik gruplar halinde yapılması şarttır. Sonuçta okullarımızı, öğrencilerimizle proje bazlı grup eğitimi alabilecek formata dönüştürmek zorundayız. Bununla birlikte öğretmen sayısını ve kalitesini artırmak zorundayız. Bu çizgiyi yakalayabildiğimizde 2035 vizyonumuzu gerçekleştirme şansımız olacaktır. Bu vizyonu yakalamak için ilk adım bu şartlar altında kaliteli öğretmenler yetiştirmemizdir. Bunun için hep birlikte, ülke olarak organize olmamız gerekiyor” dedi.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]