Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Beykoz’da evini kentsel dönüşüme verenlerle karşı duranların kavgası!

Yayınlanma:
ABONE OL

Beykoz Tokatköy Mahallesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Beykoz Belediyesi tarafından 2019 yılı öncesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı. 82 bin 792 metrekare alan üzerinde başlayan projede çoğu konut kentsel dönüşüme girerken az sayıda kişi konutlarını kentsel dönüşüme vermedi.

Beykoz’da evini kentsel dönüşüme veren vatandaşın isyanı – Tıkla İzle

Yaklaşık 3 yıldır ise, evlerini kentsel dönüşüme veren ve yeni konut bekleyen vatandaşlar bu sebepten dolayı mağdur olduğunu iddia etti. Evlerini kentsel dönüşüme veren ev sahipleri, komşularının bir inat uğruna ve kötü niyetli kişilerin kışkırtmalarıyla evlerini kentsel dönüşüme vermeyerek kendilerini mağdur ettiğini söyledi. 17 Ağustos günü yapılan kura çekimiyle muvafakat verenlerin proje sonunda sahip olacakları daireler de belli oldu. Hak sahipleri projenin hızla bitirilmesini ve depreme karşı güvenli evlerine kavuşmayı bekliyor.

“Yaklaşık yüzde 5’lik bir kısım evlerini boşaltmayıp ve bu işe karşı çıkması Bizi mağdur etti”

Evini kentsel dönüşüme veren vatandaş Niyazi Arslan, “Şu anda Tokatköy’de kentsel dönüşümün alanının olduğu hak sahibi vatandaşlardan biriyim. Çevre Şehircilik Bakanlığımızın ve Beykoz Belediyemizin yapmış olduğu kentsel dönüşümü destekleyen ve imza atan hak sahipleri olarak yüzde 95’e yakın imza attık. Bu süreçte evlerimizi boşalttık ve birçoğumuzun evleri yıkıldı. Yaklaşık olarak yüzde 5’lik bir kısım evlerini boşaltmadı ve bu işe karşı çıkıyor. Yalnız burada onlar mağdur olduğunu iddia ediyor ancak mağdur olan biziz. Başka sokaklara, ilçelere taşınarak oralara kira ödemeye başladık. Bakanlığımız bize kira katkısı elbette yapıyor ancak bu tabi ki şu anki Türkiye şartlarındaki kira oranları ile bağdaşmıyor. Biz cebimizden kiraya katkı yapıyoruz. Bir an önce dönüşümün yapılmasını ve evlerimize kavuşmak istiyorum” dedi.

“Bizler burada mağduruz”

Konut sahibi Tuncay Erbaş, “Bizler burada mağduruz. Kışın ortasında belediyemizin bize sunmuş olduğu imkan doğrultusunda evlerimizi terk ederek kiraya gittik. Arkadaşlarımızın yaptığı eylemler anlamsız. Bir an önce bu işin başlamasını ve bitmesini istiyoruz. Biz kirada duruyoruz, 7 aydır kirada bekliyoruz. Evlerin 3’de ikisi yıkılmış yani bunların ne amaç taşıdığını bilemiyoruz. Bu işlerin abartıldığını ve bu eylemlere destek geldiğini görüyoruz. Komşularımızın bize yardımcı olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Dönüşümün bir an önce yapılmasını arzu ediyoruz”

Evini kentsel dönüşüme veren Menderes Bingöl, “Burada dönüşüm yapılıyor, biz de yıllardır bulunduğumuz alanın riskini göz önünde bulundurarak, bu dönüşümün bir an önce yapılmasını istiyoruz. Burada söz konusu olan iddiaların hiç birisinin ciddiyeti yoktur. Her şey tamamen yasal olarak yapılmaktadır. Her şey oturanların lehine olmaktadır. Bize karşı öne sürülen şartların tamamı devlet güvencesi altındadır. Biz deprem kuşağında bir ülkeyiz ama binalarımız buna karşı koyacak kuvvete karşı değildir. Biz kendimizin ve geleceğimiz için bu dönüşümün bir an önce yapılmasını arzu ediyoruz.” dedi

Beykoz Belediyesi konu ile ilgili açıklama yaptı

Beykoz Belediyesi konu hakkında yaptığı açıklamada, “Tokatköy kentsel dönüşüm projemiz çeşitli odaklar tarafından kışkırtılmaktadır. Hemşehrilerimizin güvenli evlerde yaşama talebi bu odaklarca hiçe sayılmaktadır. Projemiz, vatandaşlarımızın zarara uğraması pahasına engellenmeye çalışılmaktadır. Sosyal medya ve çeşitli basın organlarında yalan iddialar ortaya atılmaktadır.

“Yalan 1: İnsanlar evlerinden çıkmak istemiyor.

Doğru 1: Proje bölgesindeki evlerin neredeyse tamamına yakını hak sahipleri tarafından gönüllü olarak boşaltılmıştır. Aylar önce taşınan bu hemşehrilerimiz yeni evlerinin yapılmasını beklemektedir.
Yalan 2: İnsanların evleri habersizce yıkılıyor.

Doğru 2: Tahliye ile ilgili tüm tebligatlar yapılmıştır. Hiçbir hak sahibi hemşehrimiz sürprizle karşılaşmamıştır.
Yalan 3: Proje zorla dayatılıyor.

Doğru 3: Proje hak sahibi hemşehrilerimizin rızasıyla onaylanmıştır. Projenin her süreci hak sahipleri ile istişare içinde yürütülmüştür.

Yalan 4: İnsanların arazileri gasp ediliyor.

Doğru 4: Proje bölgesindeki arazi hazineye aittir. Proje bitiminde hak sahipleri evleriyle birlikte tapularına da kavuşacaktır.

Yalan 5: Proje hukuka aykırı.

Doğru 5: Projede hukuka aykırı hiçbir uygulama yoktur. Uygulamaya geçilen bölgelerin hiçbirinde yürütme durdurma veya benzeri kararlar bulunmamaktadır.

Yalan 6: Proje ile devlet kâr edecek.

Doğru 6: Projenin büyük kısmı devlet destekli olarak hayata geçirilecektir. Hak sahibi vatandaşlarımızın yapacağı cüzi geri ödemeler proje maliyetinin yaklaşık yüzde 20’sini karşılayacaktır” denildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]