Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Benler Neden Olur, Ben Aldırma Nasıl Yapılır?

Yayınlanma:
ABONE OL

Cilt rengini melanin denen maddeden almaktadır. Bu melanin isminde ki madde cilde eşit bir şekilde dağılamadığında ben yani tıbbi ismiyle nevüs ortaya çıkar. Normal melanin eşit bir şekilde dağılarak cilde rengini eşit verir ancak bazı durumlarda dağılamaz ve bir alanda toplanır. Bunun sebebi bilimsel olarakta henüz kesin ve net bir şekilde bilinmemektedir.

Benler vücudun her yerinde ortaya çıkabilen bir problemdir ve renkleri cilt renginde olabildiği gibi pembemsi ya da kahverengi de olabilmektedir. Bazı benler cilt ile aynı seviyedeyken bazıları kabarık ve değişik şekillerde de olabilir.

Ben Tedavisi Olmak Gerekir mi? Ben Aldırmak Kanser Yapar mı?

Benlerin tedavisi mutlaka yapılmalıdır diye bir şey söylemek doğru olmasa da her benin küçükte olsa kanserleşme riski söz konusu olabilir. Bu doğrultuda mevcut benlerin aldırılması kanser oluşma riskinin önüne geçmeyi sağlamaktadır.

Toplumda beni ellersen, oynarsan ya da aldırırsan kanserleşir gibi bir düşünce vardır ancak bu söylemin herhangi bir bilimsel ispatı ya da kaynağı bulunmamaktadır. Ben tedavi edilirse benin kanserleşme riski de ortadan kaldırılmaktadır.

Ben Tedavisinde En İyi Yöntem Hangisidir, Nasıl Yapılır?

Sağlık problemlerinin bir çoğunda olduğu gibi ben tedavisinde de hangi yöntemin kullanılacağı benin yapısı ile ilgilidir. Her vaka için her yöntemin kullanılabilmesi uygun ve mümkün değildir. Tedavi merkezlerinde her vakayı tedavi edebilecek ekipman ve donanımın olması gerkir.

Benler yapısına uygun yöntemle tedavi edildiği taktirde hiç iz kalmaz yada sohbet mesafesinden görülebilecek belli belirsiz hafif biz iz kalır.

Ben tedavisi günümüzde lazer, radyo frekans ve plazma gibi gelişmiş yöntemlerle yapılabilir. IDEA TIP’ın tüm şubelerinde bu yöntemler güncel olarak kullanılmaktadır.

Ben tedavisinde kullanılan yöntemleri kısaca tanıyalım.

Lazerle Ben Aldırma

Lazer sağlık alanında bir çok problemin tedavisinde kullanılan etkili ve başarılı bir yöntemdir. Ancak her benin tedavisi lazer ile yapılamaz. Sadece yüzeysel ve cilt renginden daha koyu benler lazerle tedavi edilebilir.

Cilt seviyesinden kabarık, cilt renginde veya cilt renginden açık renkte ki benler ise lazer ile tedavi edilememektedir.

Plazma İle Ben Tedavisi

Plazma yöntemiyle yapılan ben tedaviside lazer tedavisinde olduğu kabarık benlere uygulanamaz. Plazma cihazı ile yapılan tedavide cihaz cilde temas ettirilmeden uygulama yapılır. Cilt ile cihaz arasında hava iyonize olur. Bu iyonizasyon durumu ile arada ki hava maddenin katı,sızı ve gaz hali gibi dördüncü hali olan plazma şekline girer. Bu plazma etkisi ile ben tedavi olur.

Radyo Frekans Yöntemiyle Ben Tedavisi

Kısaca RF olarak tabir edilen radyo frekans, radyo dalgalarının ısı enerjisine dönüştürülmesini sağlayan bir cihazdır. Hassas olması ve yüksek ısısı sayesinde ben tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Yüzeysel, kabarık fark etmeksizin her türlü benin tedavisinde rahatlıkla kullanılabilir.

Radyo frekans cihazının yüksek ısıya sahip olmasından dolayı benler rahatlıkla milimetrik şekilde buharlaştırılır.

Ben tedavisi olmak için Türkiye’nin 4 büyük ilinde toplam 6 şubesiyle hizmet veren IDEA TIP’ı tercih edebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi : https://www.ideatip.net/ameliyatsiz-ben-tedavisi-nasil-yapilir

İlgili Haberler

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]

Sağlık
26 Şubat 2024
Ferritin Nedir? Ferritin Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?

Demir, vücudumuzda oksijen taşınmasında, DNA sentezinde ve hücre solunumunda rol oynar. Birçok yaşamsal faaliyette önemli görevler alır. “Ferritin nedir?” sorusunaysa “Besinlerden ya da ek takviyelerden alınan demirin kemik iliği ve karaciğerde saklandığı depo formudur.” yanıtı verilir. Diğer bir deyişle insan vücudunun yedekte tuttuğu yapıdır. Bunun sebebi, ihtiyaç duyulduğu takdirde kullanılabilmesidir. Ferritin düşüklüğü genelde demir eksikliğini […]