Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İmdat! Boğuluyoruz!

Yayınlanma:
ABONE OL
İmdat! Boğuluyoruz!

Bütçe dengelerinin bozulduğu her durumda zam yapmak ve vergileri artırmak alışkanlık haline gelmiştir. Bu yolla ekonomideki başarısızlığın bedeli her zaman olduğu gibi yine vatandaşlarımıza, dar ve sabit gelirli kesime çıkarılmak istenilmektedir. Ekonomik büyüme dönemlerinde özellikle memurlarımız, her türlü zor koşul altında hizmet üretmeye çalışırken bu büyümeden hak ettiği payı alamamakta ama işler sarpa sardığı zaman, iktidarlar can simidi olarak dar ve sabit gelirlilerin elindeki üç kuruşa göz dikmektedirler.

 

Nitekim 2012 bütçe açığının büyümesiyle birlikte adeta zam bombardımanına tutulan dar ve sabit gelirliler, kış gelmeden kara kara düşünmeye başladı. 2012 yılı enflasyon hedefini %6,5 olarak belirleyip, memur, işçi, emekli, dul ve yetim aylıklarına bu çerçevede artış öngören yetkililer, Eylül ayının son gününde elektriğe ve doğalgaza %10 zam yapmaktan çekinmediler. Bu zamlardan bir hafta önce de akaryakıt fiyatlarına %10’un üzerinde zam yapılmasının ardından yalnızca 2012 yılının geride kalan 9 ayı içerisinde doğalgaza % 29.3, elektriğe % 21, mazota %13.5, benzine %12 ve kömüre de %9.5 zam yapmış oldular.

İLGİLİ HABER EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

 

Maliye Bakanlığı, kamu kurumlarındaki savurganlığa “Dur” diyebilme cesaretini gösterse, kamudaki gereksiz ve lüks harcamalara son verse, yeni bir vergi artışına ya da zamma gerek kalmadan sorun çözülecektir. Ancak kolay olan, “yolunacak kaz” konumundaki vatandaşa müracaat etmek ve onun tepesine binmektir.

Hükümet kamudaki bu savurganlığı ve lüksü görmezden gelerek devlet bütçesindeki kara deliği vatandaşlarımızın boğazından kesip kapatmayı tercih ettiği yaptığı son zamlarla ortaya koymuş bulunmaktadır. Hükümetten öncelikle beklenen; kamudaki bu başıboşluğa ve vurdumduymazlığa, devletimizin kaynaklarının har vurulup harman savrulmasına neden olan bu köhnemiş zihniyete bir son vermesi, kamudaki savurganlığı ve lüks tüketimi önleyerek bütçe dengesini sağlamasıdır.

 

Millet ile iç içe olmak; millet 740 lira asgari ücretle, 1000 lira emekli maaşıyla, 1500 lira memur maaşıyla kuru ekmeğe talim ederken devletin kaynaklarını kullanarak lüks içinde zevki ü sefa sürmek değildir. Milletle iç içe olmak, onun çektiği sıkıntıyı anlamak, içinde bulunduğu zorlukları bilmek ve buna göre hareket etmektir. Zaten uygulanan tek taraflı ve yanlış politikalar nedeniyle halkımız, fakr u zaruret içinde harap ve bitap düşmüştür. Bu uygulama ile Maliye Bakanlığı, kamu çalışanlarına verdiği %4+%4 zammın acısını çıkarma ve verdiğinden kat be kat fazlasını geri alma amacı taşımakta ve ekonomik dengeyi millet aleyhine büyük oranda bozmaktadır.

Yıllardır her ekonomik krizde adeta günah keçisi haline getirilen ve her gün yeni bir uygulama ile ezilen dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın, bir ekonomik önlem paketini daha kaldıracak, bir bütçe açığını daha kapatacak gücü kalmamıştır.

 

Memur maaşlarına %4+4 zam yaparken elleri titreyenlerin, doğalgaza 9 ayda %29.3 zam yaparken vicdanları sızlamıyor mu? Kış ayları öncesinde özellikle doğalgaz, elektrik, akaryakıt gibi ürünlere zam yapılması hakkaniyete uygun bir yaklaşım değildir. Vatandaşlarımız bir gün önce 96 TL’ye 100 metreküp doğalgaz alabilirken şimdi 100 metreküp doğalgazı 106 TL’ye alabilecekler. 50 litrelik bir benzin deposu geçen ay 223 TL’ye dolarken bugün 241,5 TL’ye doluyor. Mazotta, kömürde ve elektrikte de durum vahim. Ocak ayında 100 kilowatt elektriği 30 TL’ye kullanan vatandaş, Ekim ayı itibarıyla 36 TL’ye kullanacak. Bu zamlar iğneden ipliğe her ürünün fiyatlarına aynı oranda yansıyacak. Elektrik, doğalgaz ve benzine yapılan zamlardan dolayı bir vatandaşın cebine aylık en az 34 liralık ek yük gelecek. Bu da bir ailenin gelirinin ortalama %10.3 düşmesi anlamı taşıyor.

 

Yapılan zamlar ve diğer ürünlere yansımalarıyla birlikte önümüzdeki dönemde enflasyonun iki haneli rakamlara çıkması da kaçınılmaz oldu.

 

Kış gelirken vatandaşı soğukta bırakmaya yönelik bu hamleyi kınıyoruz. Yıllık enflasyon hedefine de ulaşılamayacağı kesinleşmişken tüm maaşlar yeniden düzenlenmek zorundadır. Aksi taktirde dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın bu kışı geçirecek mecali kalmamıştır. Borç batağında boğulma noktasına getirilmiştir.

Yapılan yeni zamlarla kamu çalışanları ve emekliler Kurban Bayramı’na nasıl gireceklerini kara kara düşünmeye başladı. 2,5 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon emekli bayrama buruk girecektir. Türkiye Kamu Sen olarak bu nedenle, işçilerde olduğu gibi memurlara ve emeklilere de bayram ikramiyesi verilmesini talep ediyoruz.

 

 

            Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

                                                                                      Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı

 

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]