
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupalı Türkleri hedef alan söylemlere sert tepki göstererek, yurt dışındaki vatandaşlara yönelik her türlü baskıya karşı duracaklarını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Uluslararası Demokratlar Birliği heyet kabulünde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik eleştiri ve hedef göstermelere açık destek verdi. Erdoğan, Avrupalı Türklerin Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, “Onları kimseye ezdirmeyiz” dedi.
Konuşmasında muhalefetin tutumuna dikkat çeken Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türklerin kasıtlı söylemlerle hedef gösterildiğini savundu. Cumhurbaşkanı, Türkiye ile ilgili olumlu ifadelerden dahi rahatsızlık duyulduğunu belirterek bu yaklaşımı sert sözlerle eleştirdi.
Avrupalı Türklere hitaben konuşan Erdoğan, bu kesimin Türkiye ile bağının tartışılamayacağını vurguladı. Hiç kimsenin yurt dışındaki vatandaşlara parmak sallayamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı, baskı kurmaya çalışanlara karşı net duruş sergileyeceklerini söyledi.
Erdoğan, konuşmasının devamında Filistin başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan insani krizlere değindi. Gazze’deki tabloyu hatırlatan Cumhurbaşkanı, Müslüman coğrafyaların zorlu bir süreçten geçtiğini ve bu dönemde dayanışmanın hayati önemde olduğunu dile getirdi.
Suriye’de yaşanan sürece de değinen Erdoğan, uzun yıllar süren mücadelenin ardından Suriye halkının tüm engellere rağmen ülkelerini yeniden ayağa kaldırma çabası içinde olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin yurt dışında yaşayan Türklerin sosyal, siyasal ve kültürel hayata katılımı açısından önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Birliğin, ayrımcılık ve İslam karşıtlığına karşı yürüttüğü çalışmaları da takdir ettiğini söyledi.
Yurt dışındaki Türklerin tarih boyunca ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele ettiğini hatırlatan Erdoğan, bu mücadelenin büyük fedakârlıklarla yürütüldüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanı, elde edilen kazanımların kolay olmadığını ve bu mücadelenin unutulmaması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: Haber Merkezi