SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

64.219 Hatim

Yayınlanma:
ABONE OL
64.219 Hatim

Yaklaşık 500 yıldır süregelen 1001 Hatim; Erzurumlular ve bütün Türkiye için çok önemli, bizi Allah’a yaklaştıran, güvende tutan bir gelenektir.

Çocukluğumdan beri heyecanını, güzelliğini, mutluluğunu, gururunu yaşadığım bu geleneğin bizim sosyal dokumuza, akıl, ruh ve beden sağlığımıza iyi geldiğine, bizleri güvende, huzurlu ve barış içinde tuttuğuna inanırım.

Bu yıl da Erzurum’da 1001 Hatim Geleneği vesilesiyle okunan 64.219 Hatim yüreğimize inşirah ferahlığı, şehrimize huzur, sükûnet verdi.

Bu duygularım eşliğinde şehrime, ülkeme, bütün Müminlere sormak istiyorum;

Kaçımız Kur’an’ı anlayarak okuyor, bizlerden ne istediğini biliyor, Kur’an ahlâkını ve Kur’an ahkâmını yaşıyoruz?

Kaçımız Kur’an’ı anladığımız için bütün hayatımızı, insani ve iş ilişkilerimizi, yaptıklarımızı, inandıklarımızı Kur’an emir ve yasaklarına göre düzenliyoruz?

Kur’an-ı Kerim okumanın başlı başına bir ibadet olduğu gerçeğini yadsımadan söylemek gerekir ki Kur’an mutlaka okunmalıdır hem ibadet için hem de anlamak, ne dediğini, bizlerden ne istediğini bilmek, emir, yasak ve tavsiyelerini öğrenerek hayatımıza uygulamak için okunmalıdır.

Yüzde 99’u Müslüman olduğu söylenen ülkemizde, araştırmalara göre, nüfusun yüzde 95’inin hayatında bir kere bile Kur’an okumadığı, Kur’an’ın ne dediğini bilmediği, Kur’an’ın günlük, sosyal, iş hayatımıza düzen vermediği gerçeğini yaşarken bizim Kur’an okuma rekoru kırmak yerine Kur’an’ı anlama, yaşama, Kur’an ahlâkını ve ahkâmını hayatımıza geçirme yarışına girmemiz gerekmez mi?

Son olarak belirtmek isterim ki Müslüman olarak hepimiz Kelime-i Şehadet getiriyoruz yani “Eşhedü” diyoruz. Şahit olduğumuzu söylüyoruz, bakın bildiğimizi değil, şahit olduğumuzu söylüyoruz. Allah’tan başka bir ilah olmadığına, Hz. Muhammed Mustafa’nın onun kulu ve elçisi olduğuna şahit olmak için de ondan, bundan duyduğumuzla değil bizzat Kur’an-ı okuyup anlayarak gerçeklere şahit olmamız gerekir.

Çünkü şahitlik görerek olur, başkasından duyduğunla şahitlik edemezsin, sadece bilirsin, başka biri de başka bir şey iddia ettiğinde, ben okudum, anladım, gözümle gördüm, şahidim diyemez, şaşırır kalırsın.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

11 – 17 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 12 Mart Dikkat, 15 Mart Güneş ve Ay Süper!
Yazarlar
09 Mart 2024
11 – 17 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 12 Mart Dikkat, 15 Mart Güneş ve Ay Süper!

12 Mart Haftanın En yoğun günü olup bu günde zayıf fay hatlarında şiddetli depremlere dikkat etmek gerekebilir. 12 Martta en çok Kova burcu evimize dikkat etmemiz gerekebilir. Yengeç ve Oğlak burcu evlerimiz ise hafta boyu emin ellerde olabilir. Hafta boyu Mars Transiti düşük katsayıda olacağından Natal Güneşi Koç olanların keyfi kaçabilir. Natal Marsı Koç olanlar […]

YAŞAR KEMAL
Yazarlar
05 Mart 2024
YAŞAR KEMAL

İnsanlık yolculuğunda kimler geldi, kimler geçti. Adları yazılacak olsa kitaplara sığmaz. Kimler, kimler… Hepsi çok büyük insanlar… Her birisi insanlığa büyük hizmetler etmişler… Kimi bir şeyler icat etmiş, kimi bir şeyler bulmuş, kimi sanatla uğraşmış, kimi yazmış, çizmiş… Yaşar Kemal, o büyük insanlardan birisidir. Edebiyatta bir çığır açmıştır. O kadar ki eserleri tüm dünyaya yayılmıştır. […]

04 – 10 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mart Ayın EN Tehlikeli Günü!
Yazarlar
02 Mart 2024
04 – 10 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mart Ayın EN Tehlikeli Günü!

05 Mart Ayın en olumsuz ve tehlikeli günü olup Venüs ve Mars hafta boyu ve bilhassa 05 Martta son derece düşük katsayıda olacaktır. Yükselen burçlarına göre Natal Güneşi Koç, Boğa ve Terazi olanların keyfi son derece kaçabilir. Natal Marsı Koç, Boğa, Terazi olanlar ise hırçınlıklarıyla, talepkarlıklarıyla başkalarının keyfini kaçırabilirler.   İşte Hafta boyu en çok […]

Satır arası “Yeşil Mavi Hayat”
Eğitim
27 Şubat 2024
Satır arası “Yeşil Mavi Hayat”

Meltem Soğuk Stropoli, Destek Yayınları’ndan çıkan Yeşil Mavi Hayat isimli kitabıyla çiçeği burnunda bir yazar. Şu an İsviçre’de yaşayan Stropoli ile bir Türkiye ziyaretinde Büyükada’da bir araya geldik ve hem kitabını, hem de kişisel edebiyat macerasını konuştuk. Keyifli okumalar! Biraz sizden kendinizi dinleyelim mi? Bugün sizi bulunduğunuz noktaya getiren neler oldu? Şu an burada yazar […]