Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’e Öykü Ödülü 

Yayınlanma:
ABONE OL

12. Kaygusuz Abdal Şiir ve Öykü Yarışması’nda dereceye giren  yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK öykü ödülü aldı.

Güncel Sanatlar Dergisi’nin Türkiye genelinde her yıl geleneksel olarak düzenlediği  12. Kaygusuz Abdal Şiir ve Öykü Yarışması’nda dereceye giren  yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK öykü ödülü aldı.

 Baygenç Yayınları sponsorluğunda Güncel Sanat Dergisi’nin   her yıl  geleneksel olarak  Türkiye genelinde gerçekleştirdiği 12. Kaygusuz Abdal şiir ve öykü yarışmasında dereceye giren  yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in “Bir Kedi ve Bir Adam” adlı öyküsü ödül almaya hak kazandı.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Güncel Sanat Dergisi imtiyaz sahibi ve Baygenç Yayınları kurucusu eğitimci-yazar Arslan BAYIR eğitimci yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in öğretmen olarak görev yaptığı  Lüleburgaz Lisesi’ne davet edildi. Arslan BAYIR kurucusu olduğu Güncel Sanat Dergisi’nin düzenlediği 12. Kaygusuz Abdal şiir ve öykü yarışmasında Türkiye genelinde dereceye giren   eğitimci yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK  “Bir Kedi ve Bir Adam” öyküsüyle  Kaygusuz Abdal 12. Öykü ve Şiir Yarışması’nda Alanya Kale Ödülü’ne layık görüldü.

Ödül töreninde   “Bir Kedi ve Bir Adam” öyküsüyle  Kaygusuz Abdal 12. Öykü ve Şiir Yarışması’nda Alanya Kale Ödülü alan  görsel sanatlar öğretmeni, yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in plaket, başarı sertifikası ve hediyesi Güncel Sanat Dergisi imtiyaz sahibi Arslan BAYIR ve Alanya Güncel Sanat Dergisi’nin yazarlarından Mercan CİVAN tarafından takdim edildi.   Ödül töreninin ardından Eğitimci yazar Arslan BAYIR tarafından  “Dergilerin Edebiyata Katkısı ve Okuma Alışkanlığı Kazandırma” konulu seminer verildi. İnci YILMAZ ŞİMŞEK yarışmacı olarak katıldığı Güncel Sanat Dergisi tarafından düzenlenen 12. Kaygusuz Abdal Öykü ve Şiir Yarışması’da  ödül aldıktan sonra dergide öykü yazarı olarak yazmaya başladığının müjdesini verdi. İnci YILMAZ ŞİMŞEK tarafından kaleme alınan öyküleri okumak ve dergiyi spariş etmek için alanyaguncel@gmail.com adresine elektronik posta atabileceklerini ifade etti.

İnci YILMAZ ŞİMŞEK kitapları

“HÜKÜMSÜZ KİMLİKLER”, “ÖLÜMÜNE AŞK”,  “ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI YAZARLIK EL KİTABI” ve “ŞEN YUVA” kitaplarının yazarı olan eğitimci-yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in son kitabı  “KAYITSIZ KİMLİKLER”.

Ankara merkezli Gülnar Yayınları’ndan çıkan KAYITSIZ KİMLİKLER isimli mülteci romanı çıktığı ilk günden itibaren sosyal medyada büyük ilgi gördü. KAYITSIZ KİMLİKLER romanı  ile ilgili haberler basında geniş yer aldı.

2021’in Ocak ayında, kâğıt toplama işçisi bir çocuk işçinin hayat mücadelesinin yer aldığı “HÜKÜMSÜZ KİMLİKLER” adlı öykü kitabını, ardından Mart ayında kadına yönelik şiddet, istismar ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için kaleme aldığı “ÖLÜMÜNE AŞK” adlı romanını okurların beğenisine sunan İnci YILMAZ ŞİMŞEK,  Haziran ayında öğrencilerine yaratıcı yazarlık alanında eğitim vermek  isteyen meslektaşlarına yönelik “ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI YAZARLIK EL KİTABI” adlı uygulamalı etkinlik kitabını, Eylül ayında gerçek hayatlardan esinlenen hikayelerin yer aldığı “ŞEN YUVA” adlı öykü kitabını, 2021 Aralık ayında Arap Baharı ve Suriyeli mültecileri anlattığı “KAYITSIZ KİMLİKLER” adlı romanı yayınladı. İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in kitapları çıktığı ilk günlerden itibaren yerel ve ulusal basında büyük ilgi gördü.

İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in KAYITSIZ KİMLİKLER romanı Suriye iç savaşı gerçeğini Suriye’de yaşayan her kesim insanın gözünden çarpıcı bir şekilde gözler önüne sermesi ile ön plana çıktı. Özellikle savaşta göz ardı edilen, tarih kitaplarında yer bulamayan kesim olan; kadın ve çocuk temaları üzerinde duran KAYITSIZ KİMLİKLER romanının  editörlüğünü ise Türkiye’nin önde gelen yaratıcı yazarlık eğitmenlerinden Can AKKİRİŞ üstlendi. Yazar, editör, yazar koşu ve yaratıcı yazarlık eğitmeni Can AKKİRİŞ “Kayıtsız Kimlikler” için;

“Yazılanların kurgunun da ötesinde acı gerçeklerden oluştuğunu özellikle söylemeliyim,” ifadesini kullandı.

Basılı de dijital dergilerde öykü çalışmalarını sürdüren, sosyal medyada kısa sürede kendi okur kitlesini oluşturan YILMAZ ŞİMŞEK, okuyuculardan aldığı olumlu dönütler sayesinde yazmaya devam ettiğini belirterek, iki öykü kitabı ve polisiye bir roman taslağının yanında SMA hastalığına dikkat çekmek için başladığı romana devam ettiğini dile getirdi.  Kitabını yazarken Lüleburgaz’da görev yapan meslektaşı Zeynep ADAKAN’ın SMA teşhisi konan bebeği İdil Ayşe’den ilham aldığını belirtti.  Kitapların 2. Baskıları için kapak tasarımı çalışmalarının İzmir’in tanınan  grafik ve fotograf sanatçısı Gönül YILMAZ tarafından tasarlandığının müjdesini verdi.

İnci YILMAZ ŞİMŞEK kimdir?

1983 yılında Siirt’te doğdu. Çukurova Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde lisans eğitimi aldı. 2014 yılından beri Urbana, Champaing’de bulunan Illinois Üniversitesi’nin düzenlediği seminerlere katılmakta. Mülteci çocukların eğitimi, mülteci kadınların sorunları, toplumda kadının yeri, kadın ve siyaset, teknolojinin eğitime entegre olması, sanat eğitiminin önemi gibi konularda sunum yaptı. Bu yıl için sunum konusu olarak okuryazarlıkta dijitalleşme hakkında dünyanın farklı yerlerinden bir araya gelen, yaklaşık 40 eğitimciye nisan ayında etkileşimli sunum yaptı.

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uzaktan Öğretim alanında yüksek lisansını tamamladı. Yaratıcı yazarlık üzerine çevrimiçi eğitimlere katıldı. 2019 yılından beri öğrencilerine yaratıcı yazarlık eğitimi vermekte, çeşitli basılı ve dijital dergilerde süreli öyküler yazmakta, kadın yazar adaylarına yardım amaçlı yazar koçluğu yapmaktadır. 2009 yılından beri Lüleburgaz’da görev yapmakta, evli ve iki çocuk annesidir.

Edebî Eserleri:

1-            Hükümsüz Kimlikler, (Öykü) Ocak 2021, Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2-            Ölümüne Aşk, (Roman) Mart 2021, Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

3-            Öğretmenler İçin Yaratıcı Yazarlık El Kitabı, (Etkinlik) Haziran 2021, Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

4-            Şen Yuva, (Öykü) Eylül 2021, Gülnar Yayınları

5-            Bizim için Toplum, Eylül 2021, Sarmaşık Yayınları (24 yazardan 24 öykü, kolektif kitapta lösemi temalı 1 öykü ile yer aldı.)

6-            Kayıtsız Kimlikler, (Roman) Aralık 2021, Gülnar Yayınları

7-            Unregistered İdentities, (İngilizce-Roman) Mart 2022, KDP Amazon Publishing

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]