PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Diş Teli Tedavisi ve Diş Teli Tedavisi Aşamaları

Yayınlanma:
ABONE OL

Diş teli tedavisi tıp dilinde ortodonti tedavisi olarak bilinir. Diş teli tedavisi yani ortodonti tedavisi, diş, çene ve  çene kemiğinde ki bozukluklarının tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Diş teli tedavisi yani ortodonti tedavisi denildiğinde hastanın aklında bir çok soru oluşmaktadır. Biz de aklınızda ki sorulara cevap bulabileceğiniz bu yazısı sizin için derledik. Sağlıklı okumalar dileriz!

Diş Teli Tedavisi Nedir?

Diş teli tedavisi, diş dizilimlerinin çarpık olması, ya da çene kemiğinin ağız sağlığını bozan biçimde olması ya da daha başka sağlık problemlerine neden olabilecek şekilde olması problemlerini düzeltmek amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Diş teli tedavi sürecinde diş yüzeylerine ya da diş yüzeyleri haricinde kullanılan aparatlarla diş dizilimleri hizaya sokulur ya da çene kemiği olması gereken yere yerleştirilir. Klasik diş teli tedavisinde kare biçiminde diş boyutlarına uygun küçük braketler ve bu braketlere uygun, braketlere takılan, ark denilen teller kullanılır. Bu braket ve tel yardımıyla çarpık olan dişler, zamanla belirli bir düzene girer. Diş teli tedavisi farklı diş ve ağız problemlerine göre farklı aparatlar kullanılabilir.

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş teli tedavisinin süresi dişlerin çarpık olma durumuna ve çene kemiğinin yapısına göre değişiklik gösterebilir. Ortodonti tedavisinin süresini belirleyen diğer bir unsur ise yaş faktörüdür. Yaş ilerledikçe dişlerin ya da çene kemiğinin şekil alması zor olduğundan tedavi süresi uzayabilir.  Eğer dişlerde küçük çarpıklıklar varsa, bunun tedavi süresi 5-6 ay olarak belirlenir. Eğer daha büyük sorunlar varsa tedavi süresi 2 yıl, belki de daha uzun bir süre olabilir. Diş teli tedavisinin süresi, diş teli bakımına özen gösterme durumunuza göre değişiklik göstermektedir. Eğer braketleriniz sıkça “kırılır”  ya da yerinden çıkarsa tedavi süreniz bu doğrultuda uzayacaktır. Tedavi süresine bağlı olarak diş teli tedavisinde ne sıklıkla doktora gidilmesi gerektiğine dair sorular da olabilir. Bu noktayı açıklamak gerekirse, diş teli tedavisi süresince 4 haftada bir gerekirse daha sık ya da daha uzun süreli doktor kontrolleri yapılabilir. Kontrol planınızı hekiminiz sizin için yapacaktır.

Diş Teli Çıktıktan sonra pekiştirme Tedavisi ne kadar sürer?

Ortodontik tedavi bittikten sonra, braketler çıkarılır ve pekiştirme tedavisi aşaması sürecine geçilir. Bu aşama, yaklaşık 12 ay ila 24 ay arasında sürer. Bazı hastaların diş durumlarına göre  ömür boyu pekiştirme tedavisi sürebilir, bu durum size tedavi başında ortodonti uzmanı tarafından belirlenir. Pekiştirme tedavisi sürecinde, apareyler düzgün kullanılmazsa, olumsuz bir takım sonuçlar meydana gelebilir. Bu nedenle pekiştirme tedavisinde kurallara sıkı şekilde uyulmalıdır.

Diş Teli Tedavisinde Kullanılan Aparey Türleri Nelerdir?

Hareketli Retansiyon: Hawley ve Essix Apareyleri

Bu apareyler takılıp çıkarılabilen apareylerdir. Yemek yerken çıkarılıp kutusuna konulabilir, yemekten sonra dişler ve apareyler özenle temizlenir ve tekrar takılır. Gün içerisinde devamlı takılır, sadece yemek yerken çıkarılmalıdır..

Sabit Retansiyon

Ortodontist tarafından tedavinin sonunda, dişlerin iç yüzeyine sabit olarak yapıştırılır. Belirlenen süre boyunca yapışık kalır, ortodontistin uygun gördüğü zamandan çıkarılır.

Retainer Bakımı

Apareylerde de dişlerin üzerinde olduğu gibi plak birikebilir. Her yemekten sonra hem dişlerin hem de apareylerin fırçalaması gerekir. Sıcak su apareylere zarar verirebilir, sıcak su kullanmamak gerekir. Diş fırçası ile apareyin tüm yüzeyleri fırçalanmalıdır. Protez temizleme tabletleri ile apareyleri temizlemek mümkündür. 

Diş Teli Tedavisi  Fiyatı Nedir?

Diş teli tedavisinin fiyatları, Diş teli tedavisi gördüğümüz kurumlara göre Diş teli  tedavisinin fiyatları değişiklik göstermektedir. Yani, Diş teli  tedavisi için özel muayenehanede farklı, diş hastanelerinde farklı ücret belirlenmektedir. Diş teli  tedavisi, dişlerin ve çene durumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu yüzden de, bu gibi durumlara göre Diş teli  tedavisinin, fiyat politikaları değişiklik göstermektedir.  Daha ayrıntılı tedavi yöntemleri ve bu tedavi yöntemlerinin ücretleri hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için ziyaret edebilir ve size uygun en doğru Diş teli  tedavisini tercih edebilir ve ödemenizi bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]

Sağlık
26 Şubat 2024
Ferritin Nedir? Ferritin Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?

Demir, vücudumuzda oksijen taşınmasında, DNA sentezinde ve hücre solunumunda rol oynar. Birçok yaşamsal faaliyette önemli görevler alır. “Ferritin nedir?” sorusunaysa “Besinlerden ya da ek takviyelerden alınan demirin kemik iliği ve karaciğerde saklandığı depo formudur.” yanıtı verilir. Diğer bir deyişle insan vücudunun yedekte tuttuğu yapıdır. Bunun sebebi, ihtiyaç duyulduğu takdirde kullanılabilmesidir. Ferritin düşüklüğü genelde demir eksikliğini […]