Ataşehir Belediyesi’nin bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiği tiyatro festivali muhteşem bir gala ile başladı. Tiyatro ve sinemaya yıllarını vermiş oyuncuların katıldığı galada; Zihni Göktay, Metin Akpınar, Rasim Öztekin, İzzet Günay, Metin Uca, Metin Çoşkun, Orhan Aydın, Tunç Başaran, Berat Yenilmez ve tiyatro oyuncuları büyük ilgi gördü.
Kokteyl ve “75. Yaşında İsa Çelik’in Objektifinden Tiyatro Dünyası” sergisi ile başlayan galada, müzikal bir gösteri yapıldı.
Galaya Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi de katıldı. Ayşe Varlıer’in sunduğu gecede, her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü içine alan bir ay boyunca, tiyatro ile tiyatroseverleri buluşturan festivalin tanıtımı yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan İlhami Yılmaz şunları söyledi:
“Tiyatronun kalbi bir kez daha Ataşehirimizde atıyor. Bizler Ataşehir Belediyesi olarak bunun gururunu yaşıyoruz.Tiyatro festivalimizi her yıl bir sanatçımıza ithaf ediyoruz. Bu yılımızı da tiyatronun emektarı, duayeni sayın Zihni Göktay’a ithaf ediyoruz. Kendisine bizimle oldukları için çok teşekkür ediyoruz.”
Konuşmanın ardından İlhami Yılmaz tarafından İsa Çelik’e ödül verildi.
Ardından galanın onur konuğu ve tiyatro sahnesinde bu yıl 55’inci senesini kutlayan Zihni Göktay’ın tiyatro yıllarını anlatan belgesel gösterimi yapıldı.
İlk perde 23 Mart Cuma günü açılıyor
23 Mart-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festivalde bu yıl 24 günde; 13 oyun, 4 atölye, 3 söyleşi ve 2 sergi tiyatroseverlerle buluşacak.
Festival 23 Mart Cuma akşamı Bernard-Marie Kolts’in yazdığı, Rıza Kocaoğlu’nun oynadığı “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” oyunuyla açılacak. Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun saat 20.30’da başlayacak.
İlgili Haberler
Ne diyeyim edebiyatın tarihini sanki Ruslar yazmış gibi; neyi okur, neyi beğenirsem altından Rus yazarlar çıkıyor. Takdir etmemek elde değil. Helal olsun adamlara… Nasıl bir anlatıdır, nasıl bir olay görgüsüdür, nasıl bir mesaj vermedir; yok böyle bir şey… Rus yazarlar; eserlerinde, işin sosyolojisini, felsefesini, psikolojisini, matematiğini çok iyi oturtmuşlar; toplumsal temelde her şeyi çok iyi […]
Venüs Sanat Galerisi, doğanın uyanışını, renklerin yeniden can buluşunu ve baharın umut dolu ruhunu sanatla kutlamak üzere kapılarını “Vakit Baharsa” adlı karma resim sergisi ile açıyor. 20 Nisan – 30 Nisan 2025 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak sergi, farklı disiplinlerden sanatçıların bahar temalı eserlerini bir araya getiriyor. Sergide yer alan eserler, baharın tazeliğini, değişimi ve yeniden […]
Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM), kadın hakları ve aileyi ilgilendiren meselelerde kalıcı çözümler üreterek, adalet merkezli bir söylem ve literatür oluşturmak için iki senede bir düzenlediği KADEM Kadın Araştırmaları Kongresi’nin 10.’su “Mitik Söylem ve Kadın” temasıyla gerçekleşti. Prof. Dr. Dursun Ali Tökel’in başkanlığında toplanan kongrede kadınlarla ilgili görüş, düşünce ve inanışların arkasında yer aldığı düşünülen mitler tartışmaya açıldı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’ndeki KADEM Kadın Araştırmaları Kongresi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, […]
“İnsanoğlu garip bir yaratık” der birçoğu, öyle olduğunu var sayar. Kendilerince haklı da sayılırlar. Kim yaşanan şeylere farklı bir anlam yüklemez ki! Gündelik yaptığımız hareketler bile bilinmeze yorulur. İnsanların konuştuğuna bakarsanız bilinen bir şey yoktur. Her şey bilinmezdir. Bilinmez adeta kutsanır. “Nasıl ya!” dersiniz. İnanın yaşamda var olan her şey için bir bilinmez vardır. Toplumun […]