Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

22 Mart Dünya Su Günü – “İstanbullular günde ortalama 181 litre su tüketti!”

Yayınlanma:
ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1501 adet atıksu arıtma tesisi daha yapılacağı açıklanırken, İstanbul’daki yeni tesis sayısı 18 olacak.

 

Değerli Basın Mensubu,

 

Türkiye’nin ilk Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı REW İstanbul’un düzenleyicisi İFO Fuarcılık, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sürdürülebilirlik için atık suyun yönetimine dikkat çekti.

 

Yaklaşık 1,1 milyar kişinin temiz su kaynaklarına ulaşmada sorun yaşadığını, 2,4 milyar kişinin ise yeterli sağlıklı suya sahip olmadığını belirten İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, suyun geleceğini, geri kazanımın şekillendireceğini söyledi.  Açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar 1501 adet atıksu arıtma tesisinin daha yapılacağına da değinen Aytemur, “Rakamlar gösteriyor ki Türkiye’nin atıksuyu şu anda boşa akıyor. Bakanlık verilerine göre atıksuyunu yeniden kullanamayan il sayısı 57. Bunların dışındaki şehirlerde ise atıksuların az bir bölümü sadece park ve bahçeler ile yeşil alanların sulamasında kullanılıyor” dedi.

 

TUİK’in 2014 sonu verilerine göre, belediyelerce 4,3 milyar m3 atıksuyun deşarj edildiğini hatırlatan Aytemur, deşarj edilen yıllık atıksu miktarının kişi başı 66 bin litre olarak hesaplandığını, su kaynaklarının sınırlı olduğu bir dünyada bunun devasa bir miktar olduğunu söyledi. Sürdürülebilir çevre ve yaşam için gerek evsel gerekse üretimden kaynaklı atıksuların yeniden kullanıma sunulmasının önemine değinen Aytemur, 28-30 Nisan tarihlerinde 12.’sini düzenleyecekleri REW İstanbul’da, atıksuların uygun biçimde arıtılarak yeniden kullanımına imkan veren evsel ve sanayi tipi yeni teknolojilerin sergileneceği bilgisini verdi.

 

Su kaynaklarından 7,6 milyar m3 su çekildi. İstanbul, kişi başı günlük 181 litre su harcadı!

 

TUİK’in son açıklanan 2014 verilerine göre belediyeler tarafından içme suyu şebekesine çekilen su miktarı, kişi başı günlük ortalama 203 litre olarak hesaplandı. Bu miktar İstanbul için 181 litre, Ankara için 211 litre, İzmir için ise 180 litre olarak gerçekleşti. Belediyelerce su kaynaklardan çekilen 5,2 milyar metreküp suyun 4,3 milyar metreküpü deşarj oldu. 2014 yılında imalat sanayinde faaliyet gösteren işyerleri ise 2,4 milyar metreküp su çekti ve bu suyun 1,9 milyar metreküpü, büyük çoğunluğu denizlere olmak üzere deşarj edildi.

 

Bakanlığın atıksu arıtımı eylem planına göre 2023 yılına kadar İstanbul’da toplam 18 adet Atıksu Arıtma Tesisi yapılması öngörülüyor.

 

Türkiye’de evsel atıksuların arıtılması amacıyla 2014 yılı sonu itibarıyla toplam 597 atıksu arıtma tesisi bulunuyor ve söz konusu tesisler yaklaşık 58.998.171 kişiye hizmet ediyor. Bakanlığın hazırlamış olduğu atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar toplam 1501 adet atıksu arıtma tesisinin daha hizmete girmesi hedefleniyor. Planda, İstanbul’un Arnavutköy, Avcılar, Bakırköy, Başakşehir, Beykoz, B.Çekmece, Fatih, Kadıköy, K.Çekmece, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şile, Tuzla ve Üsküdar ilçelerinde toplam 18 atıksu arıtma tesisinin faaliyete geçeceği belirtiliyor.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]