Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Hanefi Bostan’dan, akademisyenlere sert tepki!

Yayınlanma:
ABONE OL

hanefi-bostan-akademisyenlere-tepkiİhanete çanak tutmak, bilim adamına yakışmaz

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, bildiri yayınlayan 1128 akademisyene fena çattı.   

Bostan açıklamasında, “1128 akademisyen, son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki bazı ilçelerde PKK’nın başlattığı kalkışma hareketlerini telin etmek yerine bu ihaneti desteklediğini ifade eden bir bildiri yayınlamıştır. Bildirilerinde, Devletin bölge halkına katliam yaptığını iddia edecek kadar ihaneti ileri bir safhaya taşımışlardır. Bilim adamına yakışmayan bu tavır çağdışı olmaktan öde ihanete çanak tutmaktan başka bir anlama gelmemektedir.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

 

Bildirilerinde şu ifadeler yer almaktadır:Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesini, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, gerçekleşen insan hakları ihlallerinin sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasını, yasağın uygulandığı yerde yaşayan vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararların tespit edilerek tazmin edilmesini, bu amaçla ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini talep ediyoruz.

….

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz”.

 

PKK terör örgütüne tek laf etmeyen, bu sahte aydınlar, bölgedeki olayların sorumlusu olarak Devleti göstermektedirler. Hendekleri kazan, tonlarca bombayı yollara döşeyen Devlet mi? Böyle bir ihanet süreci ülkemiz hiçbir dönemde yaşamamıştır.

 

Acılım sürecinin başından beri bir ihanet süreci olduğunu, Hükümetleri ve yetkilileri her şeye rağmen bu konuda uyaranlardanız. Geldiğimiz noktada haklı çıkmanın üzüntüsü içindeyiz.

 

Dünya milletleri ailesinin eşit haklara sahip şerefli bir üyesi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin ebedî varlığı, refahı, maddî ve manevî mutluluğu ile çağdaş medeniyet düzeyine ulaşma azmi yönünde; millet iradesinin mutlak üstünlüğü, egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğu ve bunu millet adına kullanmaya yetkili kılınan hiçbir kişi ve kuruluşun, bu anayasada gösterilen hürriyetçi demokrasi ve bunun icaplarıyla belirlenmiş hukuk düzeni dışına çıkamayacağı açık bir hükümdür.

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülke sınırları içinde yaşayan herkes eşit haklara sahip olduğu gibi aynı kanunlara muhataptır ve hiç kimsenin suç işleme, suçluyu ve teröristi övüp koruma yetkisi ve hakkı bulunmamaktadır.

 

Akademisyenlerin öncelikli görevi bilimsel araştırmalar yapmak, eğitim vermek ve üretimlerini ülkenin yararına olacak biçimde kamu ile paylaşmaktır.

 

Bizler, ülkesine, devletine ve milletine bağlı akademisyenler olarak her kişi ve kurumun yetki ve sorumluluklarına bağlı olarak hareket etmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Vatandaşlık, vatansız olamaz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün vatandaşlarının huzur ve güven içinde yaşaması, hukukun üstünlüğüne bağlılıkla gerçekleşir. Hayat standartlarının sürekli iyileştirilmesi huzur ikliminde mümkün olur.

 

Ülkemizin birçok yerinde yaşanan ve egemenlik hakkımıza yönelik açık saldırı karşısında yerimiz ve tarafımız şüphesiz ülkemiz ve milletimizden yanadır. Böyle bir ortamda güvenlik güçlerimizin verdiği cansiperane mücadeleyi görmezden gelen ve bu haklı mücadeleyi, sözde bir takım değerlere sığınarak, lekelemeye çalışan bir kısım akademisyenin imzaladığı bildiriyi toptan reddediyoruz. Bebekleri,öğretmenleri, doktorları, hemşireleri velhasıl ülkemizin her tarafında olduğu gibi bölgeye de hizmet götüren kamu çalışanlarını katleden ve bu katillere arka çıkan herkesi telin ediyoruz.

 

Türk Eğitim-Sen olarak; kendilerini akademisyen ve aydın olarak nitelendirip terör örgütünü lanetleyemeyen, hatta desteklemeye kalkan güdümlülere karşı devlet ve milletimizin yanındayız. PKK ve İŞİD terörüne karşı yapılan operasyonların, askerlerimizin ve emniyet güçlerimizin destekçisiyiz.

 

Ülkemizde kardeşliğin hıyanete, birlik düşüncesinin bozgun niyetlerine galip geleceğine inanıyoruz.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]