Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Vatandaşın cebi deniz değil!

Yayınlanma:
ABONE OL

TÜGÜDER Başkanı Jale Yanılmaz: “Hükümet yetkililerinin, kendi vatandaşını, sırtında bir yükmüş gibi silkeleyip atan bu yaklaşımlardan uzaklaşmasını istiyoruz. Toplum, zor günlerinde yarasına tuz döken değil, yarasını saran bir yönetim istiyor çünkü bu onun hem evrensel hem insani hem de Anayasal hakkıdır. Bilmelidirler ki; topluma arkasını dönenlerin arkaları boş kalır.”

23 Ekim’de Resmî Gazetede yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararına göre, Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamındaki periyodik muayene hizmetleri özelleştirme kapsam ve programına alındı. Buna göre, halen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan tüm ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri, özelleştirme ihalesini kazanan şirketlere verilecek.

Bu uygulamanın, başta elektrik, su ve doğalgaz sayaçları üzerinden vatandaşa yeni bir yük getireceğini söyleyen Tüketiciyi Güçlendirme Derneği (TÜGÜDER) Başkanı Jale Yanılmaz, özelleştirme uygulamalarında kamu yararının gözetilmesinin öncelikli olması gerektiğini fakat bugüne kadar yapılan özelleştirmelerde durumun hiç de öyle gelişmediğini vatandaşın beli bükülürken, şirketlerin çıkarlarının ön planda tutulduğunu ifade etti.

Bu uygulamaların Anayasamızın 2. Maddesinde yer alan sosyal devlet anlayışını yok sayan uygulamalar olduğunu söyleyen Yanılmaz, “Devlete hükümet edenler, Anayasamızın işlevselliğini muhafaza etmek konusunda herkesten daha yüksek sorumluluk ve şuura sahip olmalıdırlar. Toplum olarak bizlerin beklentisi budur” dedi.

Sadece elektrik, doğalgaz, su değil

TÜGÜDER Başkanı Yanılmaz, “Bugüne kadar Sanayi Bakanlığının bünyesindeki birimler tarafından yapılan bu periyodik bakım hizmetlerinin özel sektöre devredilmesi  ile vatandaşın sadece elektrik, doğalgaz, su ile ilgili yükleri artmayacak, bu kapsamda yer alan akaryakıt sayaçları, taksimetreler ve naklimetreler,  uzunluk, alan, hacim ölçerler, yoğunluğu ve bir gaz ya da sıvı ağırlığı ölçen aerometreler, hububat muayene aletleri, akım ve gerilim ölçü transformatörleri, demiryolu yük ve sarnıçlı vagonların muayene giderleri de farklı sektörler aracılığı ile vatandaşın cebine yansıyacak. Her sektör kendi maliyetinin ve üzerine koyacağı karın faturasını vatandaşa yansıtacak, vatandaş tüm bu maliyetleri tek başına üstlenecek; bu en hafif tabir ile haksızlıktır” diye konuştu.

Vatandaşın cebi deniz değil

Yanılmaz, “Halen kaçak elektrik kullananların faturasını ödeyen tüketicilerimiz yani vatandaşlarımızın tepkileri devam ederken, işsizlikten, hemen her ürün ve hizmetteki pahalılıktan tükenme noktasına gelinmişken, en temel insani ihtiyaçların karşılanması bile bu denli zorlaşmışken, özellikle de salgınla birlikte bu zorluklar katlanarak artmışken böyle kararlar alınabiliyor olmasını anlamlı bulmak mümkün değil. Vatandaşın cebi deniz değildir. İnsanlar “yandım” dedikçe üstüne bir odun daha atmak insaftan uzaktır” diye ifade etti.

Topluma arkasını dönenlerin arkaları boş kalır

Yetkililere seslenen Yanılmaz, ‘eve ekmek götüremiyoruz’ diyen vatandaşların sözlerinin abartı değil gerçeğin tam da kendisi olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşamını idame etme kabiliyetini gün be gün kaybediyor toplum. Geleceğe yönelik beklentileri, umutları sönüyor. İntiharlar, şiddet davranışları, cinayetler, boşanmalar ve hatta ülkeyi terk edip başka ülkelere yerleşmeler artıyor. Hükümet yetkililerinin, kendi vatandaşını, sırtında bir yükmüş gibi silkeleyip atan bu yaklaşımlardan uzaklaşmasını istiyoruz. Toplum, zor günlerinde yarasına tuz döken değil, yarasını saran bir yönetim istiyor çünkü bu onun hem evrensel hem insani hem de Anayasal hakkıdır. Bilmelidirler ki; topluma arkasını dönenlerin arkaları boş kalır.”

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   Türkiye Kayak Federasyonu’nca düzenlenen 2023-2024 Sezonu Snowboard Alpine […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]