İBB, Adalar’daki fayton esnafından aldığı 177 atı,sahiplendirmeye başladı.Büyükada’da 55 personel ile bakılan atlar, güvenle yeni yerlerine taşınmaya başlandı. Müjdeli haberi İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medyadan görüntüler eşliğinde paylaştı. On altı milyon İstanbulluya, atların yeni yerlerinde de İBB gözetiminde olacağının sözünü verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar’da faytonculuğun yasaklanmasının ardından satın aldığı atları sahiplendirmeye başladı. İlk etapta satın alınan toplam 177 atın, 20’si İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Meslek Yüksek Okulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü tarafından sahiplenildi.Sahiplenilen atlar,İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yeni yerlerine taşındı. Elazığ Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi de 8 Haziran’da 20 at daha sahiplenecek. Böylece sahiplenilen atların sayısı 40’ı bulacak.
İMAMOĞLU SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Adalar’da herkes açısından bir çileye dönüşen faytonculuğun yasaklanmasının ardından özel yapım elektrikli araç projesinin geliştirilmesi talimatını veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise müjdeli haberi sosyal medya hesaplarından paylaştı. İmamoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Adalar’da fayton kalktı, atları satın aldık, bakımlarını yaptık, sağlıklarını da kontrol altına aldık. Şimdi atlarımıza iyi bakılacağından emin olduğumuz kurumlara sahiplendiriyoruz. İlk yuvaları İstanbul Üniversitesi oldu. Yeni yerlerinde de gözetimimiz devam edecek.”
ATLARA 55 PERSONEL BAKIYOR
Öte yandan satın alınan atların sağlık kontrolü, bakım ve besleme işlemleri veteriner hekim, seyis ve nalbant olmak üzere toplam 55 personel ile Büyükada’da yerine getiriliyor. Atların beslenmesinde yaklaşık olarak haftalık 50 ton yem kullanılıyor.
Atlar, İBB gözetimine girdikten sonra mevcut barınma alanlarına ek alanlar oluşturuldu. Barınma alanlarında yemlik ve suluklar elden geçirildi, birbirlerine zarar vermelerini önlemek amacıyla aralarına seperatör konuldu, atların başıboş olarak dolaşmalarına olanak tanıyan alanlar yaratıldı.
İBB,FAYTONCUYU MAĞDUR ETMEDİ
Bilindiği üzere yıll ardır yakınmalara neden olan Adalar’da faytonculuk,81 atta ruam hastalığı çıkmasının ardından yasaklanmıştı. İBB, işsiz kalan esnafın mağduriyetini giderme yoluna gitmiş ve tescilli fayton plakası başına 300, atlar için ise 4 bin lira ödemişti.
İlgili Haberler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu, bu yıl 3 Kasım Pazar günü koşulacak. 40 binin üzerinde kişinin katılması beklenen İstanbul Maratonu, sürdürülebilirlik ve bağış konusunda ilklere imza atacak. Giysi Kumbarası projesi ile sporcuların temiz ve kullanılabilir kıyafetleri yeniden hayat bulacak. 46. İstanbul Maratonu ayrıca en […]
Cumhuriyetin ilanının 101’inci yıl dönümünde kutlamaların İstanbul’daki merkezi bu yıl da Kadıköy oldu. Bağdat Caddesi’nde yapılan Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü’ne yüz binlerce kişi katıldı. Yürüyüş sonunda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı “Cumhuriyet bu ülkenin evlatlarının en büyük ve en kıymetli mirasıdır. Bu mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşleri ile her […]
Bitiyatro ve Nejat İşler’in (Meddah) ortak yapımcılığında Fil Rüyası, 11 Kasım’da Baba Sahne’de prömiyer yapıyor. Günsu Özkarar’ın Galata Perform’un eğitimleri sırasında yazdığı bu oyun, Sınırlar Ötesi Tiyatro 11. Yeni Metin Festivali’nde okuma tiyatrosu olarak gösterime sunuldu. Bir terapist ile danışanın seanslarında ortaya çıkan güven, sadakat ve aşk temaları çerçevesinde bilinçaltına bir yolculukla başlayan oyunda terapiyle […]
İngiliz Sömürüsü ve Zulmüne Karşı Efsanevi Bir Kahramanlık Destanı “İslam’ın Kılıcı” Türkiye’de Vizyona Giriyor: “İslam’ın Kılıcı”, 1 Kasım’da Türkiye sinemalarında izleyiciyle buluşuyor. Aksiyon ve macera dolu bu destansı film, cesur bir savaşçının İslam’ın kutsal değerlerini korumak ve İngiliz sömürüsüne son vermek için çıktığı nefes kesen mücadeleyi anlatıyor. Osmanlı’nın İngiliz sömürüsüne karşı desteğini de detaylı […]