Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

CEMAATLER, TARİKATLAR…

Yayınlanma:
ABONE OL
CEMAATLER, TARİKATLAR…

Adnan Oktar grubuna yapılan operasyonlar ve ortaya dökülen gerçekler sebebiyle ülkemizde sanki 15 Temmuz süreci hiç yaşanmamış da tarikat, cemaat veya din ile insanları etkilemeye, aldatmaya, taraftar toplamaya çalışan yapılar yeni farkına varılmış gibi tartışılır oldu.

Bu konuda uzun yıllardır yazan, söz söylemeye, haddimizi aşmadan insanları uyarmaya çalışan biri olarak öncelikle belirtmem gerekir ki her tarikat, cemaat suçlu ve yanlış yolda değildir. Dini cemaatler, tarikatlar, gruplar Müslümanların dindarlığını, insanlığını, ahlakını, manevi hayatını güzelleştirme amacıyla kurulmuş ve sadece bu konuda hassasiyetleri olması gereken teşkilatlardır.

Bu teşkilatlar ekonomik çıkar ilişkisine, siyaset projesine, ülke yönetiminde söz sahibi olabilmek için siyasal ve sosyal örgütlenme modeline dönüşmüşse, ticarete, siyasete, ülke yönetimine el atmış, para, makam, mevki, güç peşine düşmüş, dünyevileşmişlerse bunlar yozlaşmış içinde yaşadıkları toplum, ülke, hatta bütün dünya için tehlikeli olan örgütler haline gelmişlerdir.

İLGİLİ HABER EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Dini cemaatlerin, tarikatların, grupların ticaret, siyaset ve devlet idaresi gibi dünyevî işlerle bir ilişkisi, beklentisi, hedefi olamaz, olmamalıdır. Çünkü bu örgütler ülkelerine, toplumlarına, dünyaya ancak ve ancak kendilerine ait sosyal, sınıfsal, ideolojik, tarihsel, kültürel, dinsel müktesebatlarıyla bakarlar, kendi çıkarlarına yönelik tarafgirlikleri sebebiyle her türlü adaletsizliğe yol açarlar.

Bu örgütlerin mensupları ticaret yapabilirler, siyaset yapabilirler, devlet yönetiminde yer alabilirler ama yetkilerini, görevlerini dini cemaat, tarikatları ile irtibatlandırıp, imkânlarını bağlı olduğu grupların adına kullanırlarsa ortaya devlet imkânlarını kullanarak haksız güç elde etme, liyakatsizlik, adaletsizlik, adam kayırma, haksızlık, ticarileşme, siyasileşme ve Allah’tan uzaklaşıp dünyevileşme ortaya çıkar.

Bu durumun daha ilerisi helal, haram ayrımının kalkması, adaletsizlik, ahlaki değerlerin terki, inandırıcılığın kaybı, holdingleşme, dünyevi çıkarlar için siyasal partilere payanda olma, dünyevi beklentiler sebebiyle her türlü kötülüğe yol açma, destek verme ve itibarsızlaşarak yok olmaktır. Bunların yok olması önemli değildir, önemli olan bunların kötülükleri sebebiyle insanların din algısında oluşan problemlerdir.

Özetle; cemaati ve tarikatı ticarette, siyasette, makamda, mevkide, basında, okulda, kışlada, üniversitede makam, mevki, güç, para peşinde görüyorsanız biliniz ki bu kişiler Allah’ı kullanarak insanları aldatan, din ile dünyalık elde etmeye çalışan kişilerdir.

Fakat dünyevileşen, maddi güç elde etmeye çalışan bu kişilere, cemaatlere, tarikatlara bakarak Allah rızası için çaba gösteren, insanların, vatanın, milletin manevi değerlerine hayırlı hizmetler yapmaya çalışan, ülke yönetiminde, makamda, mevkide, parada, güç elde etmede gözü olmayan kişileri, cemaatleri ve tarikatları değerlendirmemek gerekir.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]