Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Erbakan Erğenekoncu,Gülen 28 Şubatçı !

Yayınlanma:
ABONE OL
Erbakan Erğenekoncu,Gülen 28 Şubatçı !

28 Şubatın yıldönümü olan bugünlerde,medyada Sosyal paylaşım sitelerinde hararetle hatta hakaretle bu iki fikir tartışılıyor.

Bir tarafta Milli görüşe yakın olan ya da öyle görünen sitelerde  Hürriyet gazetesinin ya da o günlerdeki diğer medya organlarının küpürleri boy boy kendini gösteriyor. Hocaefendi o konuşmalarda refahyol hükümetinin çekilmesini işi ehline bırakmaları gerektiğini söylüyor.  Ve o paylaşımın altında binlerce yorumlar karşılıklı küfürler hakaretler gırla gidiyor. Hocaefendiye ağza alınmayacak küfürler,ajanlıkla uşaklıkla ilgili ithamlar suçlamalar…  Güya yorum yapanlar Milli Görüşçü ama bir Milli Görüşçü’nün asla kullanamayacağı kelimeler sıralanıvermiş hoyratça. En hafif tabiriyle hocaefendi 28 şubatçı ilan ediliyor bu yazışmalarda. Hani Mümin olanlar kardeşti. Hani dünyevi hiçbir makam, grup, cemaat ayetle sabit olan kardeşliği yok edemezdi. Hani ayetler en üst kurallardı ve hiçbir müslüman cemaati,cemiyeti.grubu,fraksiyonu uğruna ayete mugayir davranamazdı ?

Diğer tarafta Erbakan Hoca’nın Tuncay özkan’la bizzat Hoca’nın evinde yapılan röportaj yayınlanıyor karşı atak olarak. Erbakan hocanın bu röportajda Tuncay Özkan’a ve onun o günlerde sahibi olduğu Kanaltürk televizyonuna yapılan teşekkürler ,Allah razı olsun temennileri ve dualar yayınlanıyor. Hemen Tuncay Özkan’ın ve Televizyonunun ergenekoncu tavırlarla inançlara yaptığı hakaretlerden dem vurularak erbakan hoca ergenekoncu ilan ediliveriyor.

İLGİLİ HABER YAŞAM VE ÖLÜM

Cemaatçi olanlar o günün konjektüründe, inançlı insanlara karşı dozu artarak devam eden zulme karşı bi öngörü olarak hükümetin çekilmesinin stretejik bir adım olarak  ileri sürdüğünü ,amacın zulmün azalmasını sağlamak olduğunu ,üstelik  bu konuşmaların 28 şubattan iki ay sonra yapıldığını ve Erbakan Hoca’nın dahi böyle düşündüğü için bu stratejik adımı attığını ve başbakanlığı kendi kararıyla bıraktığını söyleyerek  savunma yaptıklarını görüyoruz.

Milli Görüşçü olanların da, Erbakan Hoca’nın samimi bir Müslüman olduğunu, evine gelmiş birisine karşı nazik davrandığını, hadisi şeriflere de riayet ederek karşısında bulunana dua ettiğini ileri sürerek, o konuşmaların savunuculuğuna kalkışmakta olduklarına şahit oluyoruz.

Birini okuyan Erbakan’ı Ergenekonculara dua eden onları seven onlarla hareket eden biri gibi sanıyor,diğerini okuyanlar Hocaefendi’nin 28 şubatçılarla birlikte hareket eden  biri olduğuna kanaat getiriyor.

Asıl sorulması gereken soru şu : Bu paylaşımları ilk başlatanlar kimler, o günkü tv yayınlarına ulaşıp bunları tek tek ayıklayarak medyaya,sosyal paylaşım sitelerine sunanlar kimler?  Bu oyunun senaryosunu yazan kim, ilk kaynağını  araştırdığımızda önemli bir bölümünün kaynagı  Banu Avar çıkıyor. İlk yayınlayan o, sonrasında binlerce paylaşımlar yapılıyor. Hatta o kadar ileri gidilmiş ki Banu Avar’a sizin gibi insanlar Milli Gazete de yazmalı diye methiye düzenlere bile rastlıyorsunuz. Anlıyorsunuz ki yorum yapanların içinde de gerçek Milli Görüşçülerin arasına karışan provakatürler cirit atıyor.

Bırakın yazılanları çizilenleri de siz kendinize,ya da bilgisine güvendiğiniz kişilere sorun bakalım ; Refahyol iktidarı varken ve devam ederken Refahyolu savunan, en azından aleyhine konuşmayan, Erbakan Hocaya karşı hakareti maharet saymayan tek birtane Ergenekoncu var mı? Yine sorun bakalım ki Fethullah Gülen Hocaefendiye sevgi sempati besleyen, ona hakareti maharet saymayan tek bir 28 şubatçı gösterebilir misiniz?

Sahi siz Ergenekon başka, 28 şubatçılar başka, susurlukçular başka diye inanan saftirik insanlardan mısınız yoksa? Bir araştırın bakalım 28 Şubat darbesi yapıldığında, bugün Ergenekon’dan yatanlar nerelerde hangi görevlerdeymiş, Ya da bi düşünün bakalım Susurluk’un bir numaralı sanığı İbrahim Şahin ,bugün hangi suçlama sebebiyle cezaevinde.

Son günlerde görüldü ki darbecilik artık geriye dönülemez şekilde suç sayılıyor bu ülkede, ve yine görüldü ki darbeciler yargının kıskacından kurtulamayacaklar bu gidişle. Öyleyse yapılması gereken sanki Ergenekon ayrı Susurluk ayrı, 28 Şubat ayrıymış gibi bir senaryoyla Türkiye’de sevilen dini cemaat liderlerini,kanaat önderlerini bu grupların savunucusu sempatizanı göstererek tüm toplumu bu örgütlerden birinin mensubuymuş gibi yaftalamak ve bu algı üzerinden bu davaları sulandırarak “tüm toplumu cezalandıramazsınız öyleyse darbecileri yargılamaktan vazgeçin” mesajını vermekten başka çare yok. Yine hatırlayın Oynanan oyun budur. Bu oyunun senaristleri de asla Bahsedilen cemaat liderlerini seven kişiler değildir.
Aynı senaristler Mit Müsteşarının sorgulanmasıyla ilgili süreçte de Cemaat-Ak Parti kavgası çıksın diye ellerinden gelen gayreti göstermediler mi?

Velhasılı kelam ufak tefek farklılıklarınız olsa da, üslubunut tarzınız metodunuz değişik olsa da binlerce ortak noktanız varken, kendinize ucube fetva makamları bulup ağza alınmayacak küfürlerle dalaşmaktan vazgeçin, öncelikle inançlarınıza hakaret eden ve size hayat hakkını dahi çok gören mihraklara laf yetiştirin, ama onlara dahi ağza alınmayacak küfürler yapmadan yerine getirin bu görevinizi..

Selam ve Dua ile…

author avatar
Zinnur Kaya
Zinnur Kaya Öz geçmişi: Doğum Tarihi : 13.04.1967 Meslek : Avukat Manisa İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1999 mezunu.

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]