Sinterflex; 3 mm kalınlığındaki ve 1m x 3m boyutlarındaki esnek seramik kaplama levhalarına denir. Her türden uygulamalar için, proje ölçülerine göre kesilebilir ve de uygulanabilir.
Sinterflex’in Yapısı ve Özellikleri
Sinterflex malzemesinin 1 metrekaresi, yaklaşık olarak 7 kg civarına denk gelir. 1m x 3m x 3mm boyutlarındaki levhaların dışbükey esneklik yarıçapı 5.5m’dir. Yapısı; ateşe tamamen dayanıklı, alev almaz ve de yanmaz niteliktedir. Yüzeyinde bulunan koruyucu sır tabakası ile porselen yapısı sayesinde, en güçlü kimyasallara dahi dayanıklılık gösterir. Standart cam ve seramik kesicileri ile bilgisayar kontrollü otomatik kesme, delme makineleri sayesinde şekil verilebilir. İstenilen imalat ölçülerine göre, bu yöntemlerle kesilebilir ve delinebilir.
Sinterflex kaplamanın düzgün ve kir tutmayan yüzeyi; su ya da diğer temizlik ürünleriyle kolayca temizlenebilir. Sinterflex kaplamalar, leke tutmamasıyla da bilinmekte olup; bu yönüyle de, sıkça tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Üzerinde; boya kalemi, keçeli kalem ya da tahta kalem yazıları varsa; kolayca silinebilir ve temizlenebilir.
Geleneksel seramik üretim süreçleriyle karşılaştırıldığında, Sinterflex’in gaz ve toz emisyonu, yaklaşık 20 kat daha azdır. Karbondioksit emisyonunun ise, 1000 kat daha az olduğu belirlenmiştir. Sinterflex’de nem genleşmesi ihtimali, %0’dır.
Sinterflex’in Uygulama ve Kullanım Alanları
Mat, parlak veya kaymaz olmak üzere; farklı tür yüzey alternatiflerine sahip olan Sinterflex malzemeler bulunur. sinterflex kaplamalar, pek çok farklı renkte uygulanabilmektedir.
Sinterflex maddesi, yapı sektörüne uygun ve çok yönlü çözümler üreten bir malzemedir. Kolaylıkla delinebilir, şekil alır ve istenilen her ebatta kesilebilir. Bu özellikleri, Sinterflex’in uygulama kolaylığını göstermektedir.
Ateşe dayanıklılık ve hafiflik özellikleriyle; iç mekan duvar ve zemin ile dış cephe kaplamalarında kullanılmaktadır. Yükseltilmiş zeminlerde, endüstriyel cephe kaplamalarında ya da separasyon panelleri ile mobilya uygulamalarında da Sinterflex’ten yararlanılır. Ayrıca, tezgahlar, modüler yapılar vb. gibi özel projelerin uygulanmasına da elverişlidir.
Sinterflex; seramik uygulamalarında olduğu gibi, zemine ve duvar yüzeylerine yapıştırıcı ile tatbik edilebilir. Ayrıca sinterflex uygulama kolaylığı açısından da, hata yapılma ihtimali çok düşük bir malzemedir. Bu yüzden; Sinterflex uygulamalarında genellikle, profesyonel bir işçiliğe veya malzemeye de gereksinim duyulmamaktadır.