İstanbul’da, geçen yıl Temmuz ayında düzenlenen sahte dolar operasyonunda 271 milyon 150 bin dolar ele geçirilmişti. Sarıyer ve Kağıthane’de düzenlenen operasyonun ikinci dalgasında 127 milyon 500 bin sahte dolar daha ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen sahte dolarların Güney Amerika ve Afrika ülkelerindeki FETÖ üyelerine gönderileceği ileri sürüldü. Operasyonda 8 kişi yakalandı.
İstanbul Büyükçekçece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı bir suç örgütünün, 2019 yılının Temmuz ayında piyasaya sürmek üzere yüklü miktarda sahte para bastığı istihbaratı üzerine çalışma başlatmış, o tarihteki baskında 271 milyon 150 bin sahte dolar ele geçirilmişti.
Aralarında Fetullahçı Terör Örgütü’nden (FETÖ) ihraç edilen komiser B.Ç’nin de bulunduğu 5 kişiyi soruşturan polis, örgüt lideri A.A.’yı 30 Ekim’de Bulgaristan’a kaçarken Kapıkule Sınır Kapısı yakalamıştı.
Sahte 127 milyon dolar Güney Amerika ve Afrika’daki FETÖ üyelerine gidecekti
Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Onur Doğan’ın yürüttüğü soruşturmayı derinleştiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önceki operasyonlarda yakalanan şüphelilerin itirafları doğrultusunda 7 Ocak’ta şebekeye ikinci dalga baskın gerçekleştirdi. Kağıthane ve Sarıyer’de matbaa ve depoya eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, Güney Amerika ve Afrika ülkelerindeki FETÖ üyelerine gönderilmek üzere basılan kesime hazır 100’lük banknotlar halinde 127 milyon 500 bin sahte dolar ele geçirildi.
Baskında örgüt üyesi 8 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda matbaa makineleri ile suç eşyaları ele geçirildi.
Sorgulanmak üzere Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen 8 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılardan 4’ü tutuklanırken, 4 şebeke üyesi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Polis, FETÖ bağlantılı şebekenin, Güney Amerika ve Afrika ülkelerindeki bağlantılarını araştırıyor.
İlgili Haberler
Günümüz iş dünyasında yapay zeka (AI) teknolojilerinin kullanımı giderek daha yaygın hale geliyor ve bu devrimin başını çeken teknolojilerden biri de OpenAI’ın geliştirdiği ChatGPT. Birçok sektörde iş süreçlerini dönüştürme potansiyeline sahip bu teknoloji, hem zamandan hem de maliyetten tasarruf ettirirken, verimliliği artırıyor ve müşteri deneyimini iyileştiriyor. Peki, ChatGPT’yi iş süreçlerinize nasıl entegre edebilirsiniz? İşte bu […]
Modern inşaat projelerinde kullanılan kalıp sistemleri, yapıların hem dayanıklılığını hem de inşaat sürecinin verimliliğini doğrudan etkileyen önemli unsurlar arasında yer alır. ABS Yapı’nın sektöre sunduğu ABS Level Kör Kalıp, bu iki temel gereksinimi başarıyla bir araya getirerek inşaat projelerinde yeni bir standart belirliyor. Hem inşaat maliyetlerini düşürme hem de sürdürülebilir bir yapı üretimi sağlama hedefiyle […]
Programlara katılmak isteyenler, ücretsiz biletleri İstanbulSenin uygulaması üzerinden temin edebilirler. Ünlü müzisyenler ekim ayında İBB Kültür merkezlerinde İstanbullularla buluşuyor! Kültür ve sanatın herkes için erişilebilir olması amacıyla çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür), yeni sezonda da 14 ilçede bulunan kültür merkezlerinde her ay düzenlenen yüzlerce etkinlikle İstanbulluları ağırlayacak. Hem çocuklar […]
TÜMEVSİAD ve BİFAŞ iş birliğiyle düzenlenen Mobil Ev Çalıştayının dördüncü gününde, afetlere karşı alternatif yaşam alanlarının önemi ele alındı. Akademisyen Prof. Dr. Şükrü Ersoy, TÜMEVSİAD Başkanı Murat Yıldız, Akbey Tiny House Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Silinmez ve Göçebe Tiny House Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yanık’ın katılımlarıyla gerçekleşen panelde, mobil evlerin afetlere karşı sunduğu güvenli ve […]