Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kadıköy’den 800 Koli Yardım Malzemesi Anadolu’ya Uğurlandı

Yayınlanma:
ABONE OL
Kadıköy’den 800 Koli Yardım Malzemesi Anadolu’ya Uğurlandı

Kadıköy Belediyesi’nin 2002 yılında başlatıp aralıksız sürdürdüğü Anadolu’ya Yardım Kampanyası, 7 nci yılını doldurdu. Kampanyanın 7. yılını Anadolu’ya gönderilen 800 kolilik yardım tırlarını törenle uğurlayarak kutlayan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, kampanyanın Kadıköylülerin desteğiyle devam ettiğini söyleyerek “Bu kampanya Türkiyenin sorunlarının yazılı olduğu bir destandır” dedi.

Kadıköy Belediyesi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın CHP’li belediyelere “Anadolu’ya yardım götürelim” çağrısıyla ilk kez Hakkari Yüksekova Yukarı Ulakbaşı Köyü’ne gönderilen 30 koli yardım malzemesiyle başlayan kampanyanın 7 nci yılını düzenlediği basın toplantısı ve yola çıkarılan yeni yardım tırlarıyla kutladı.

Yardım Malzemelerinin yola çıkarılması töreninde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, kampanyanın 2002 yılında Kadıköylülere yapılan çağrıyla başladığını, çağrıya yanıt veren Kadıköylülerin, kırtasiye malzemeleri, giysi, ayakkabı-palto, battaniye gibi kışlık malzemeler ile kitaplarını kampanyaya bağışladıklarını söyledi.

Kadıköylü kadınların gönüllü çalışmalarıyla malzemelerin kolilere yerleştirilip,, Aras Kargo’nun ücretsiz taşımasıyla Anadolu’nun çeşitli ilçe ve köylerine ulaştırıldığını kaydeden Öztürk, şöyle dedi: “ Başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere, Türkiye’nin en ücra köylerine gönderilen yardım kolilerinin sayısı 7 nci yılın sonunda tam 7137 koliye ulaştı. Aras Kargo’nun yola çıkardığı tırlar kimi zaman Muş, Kars, Ardahan, Siirt, Batman gibi en uzak illerin küçük köylerine, kimi zamanda Artvin, Rize gibi Karadeniz Bölgesi’nin ücra yerlerine yardım kolilerimizi taşıdı.

Kadıköylüler bu yardım kampanyasına gösterdikleri ilgi ve destekle Türkiye’nin sorunlarının yazılı olduğu bir destan oluşturdular. Bu kampanya ile yola çıkan malzemeler kimi zaman bir garnizon komutanına, kimi zaman bir muhtara, kimi zaman okul müdürüne kimi zamanda bir dernek yetkilisine ulaştırıldı. Onlardan gelen teşekkür mektupları bizim için en büyük gurur kaynağı oldu. Bu kampanyanın en önemli ayağını malzemeleri ücretsiz taşıyan Aras Kargo ile malzemeleri kolileyen gönüllü kadınlarımız ve Kadıköylülerdir. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Kampanyamızı devam ettireceğiz.”

Kampanyaya destek veren Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, da Kadıköy Belediyesi’nin sosyal yardımlaşma projesi olan Anadolu’ya Yardım kampanyasına destek vermekten mutluluk duyduklarını, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından son kolileri Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras ile kapatan Başkan Öztürk, kolilere “Kadıköy’den Sevgilerle” mesajı yazarak imzaladı. Koliler Aras Kargo’nun araçlarına yüklendi.

800 Koli Malzeme Yola Çıktı

Kadıköy Belediyesi’nin Anadolu’ya Yardım Kampanyası’nın 7. yılında, yeni eğitim-öğretim yılının da başlamasıyla hazırlanan ve tırlara yüklenen yardım malzemeleri Düzce Aksaklar İlköğretim Okulu, Artvin Hopa Atatürk Lisesi, Artvin Hopa Yavuz Selim Lisesi, Çorum L Tipi Kapalıcezaevi, Bitlis Günoymak Evrenpaşa Lisesi, Batman Metin Bostancı İlköğretim Okulu ve Muş Kızılay Şubesi’ne ulaştırılmak üzere davetliler tarafından uğurlandı.

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]