Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Felsefe Karikatürleri ve Filozoflar Geçidi Sergisi

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Felsefe Karikatürleri Ve Filozoflar Geçidi Sergisi

 

20-26 Ocak tarihleri arasında

 

Kozyatağı Kültür Merkezi A Sanat Galerisi’nde ücretsiz olarak gezilebilir.

 

 

20-26 Ocak tarihleri arasında Kadıköy Belediye’sinin katkılarıyla gerçekleşecek “Filozoflar geçidi ve karikatürlerle FELSEFE” konulu sergimize siz değerli basın mensuplarının ve tüm vatandaşlarımızın katılımından mutluluk duyacağız.

 

25 yıldır gönüllülük ilkesiyle toplum yararına hizmetler veren Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından 1997 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması’nın yedincisi 2013 yılında “Felsefe” konusuyla dünyanın pek çok ülkesinden karikatüristlerin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Felsefe konulu yarışmada derece alan uluslarası karikatürlerin sergisi ile tarihteki önemli filozofların tanıtıldığı Filozoflar geçidi sergisi ikisi bir arada 20 – 26 Ocak tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi KOZZY’de A Sanat Galerisinde meraklılarıyla buluşuyor.

Ayrıca 23 Ocak Perşembe günü Toplantı A Salonunda saat 14.00’te Uluslararası Karikatür Festivali’nin başdanışmanı karikatür sanatçısı Sayın Tan Oral ile birlikte “Felsefede mizah ve mizahın felsefesi” konulu söyleşi ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. 

 

Aktiffelsefe Uluslararası Karikatür Festivali tarihçesi :
Birincisi:1997 yılında Karma konusuyla,
ikincisi:2000 yılında “Doğu – Batı” temasıyla,
üçüncüsü 2003’de “Su ve Yaşam” temasıyla,
dördüncüsü:2005 yılında “Küresel Isınma” konusuyla,
beşincisi:2007 yılında “Kültürlerarası Hoşgörü” temasıyla,
altıncısı:2009 yılında “Enerji“ konusuyla gerçekleştirilmişti.

 

Philosophia yani “Bilgeliğe duyulan aşk” anlamına gelen felsefe;
bugün zihinsel bazı ipleri çözme ve bağlama gibi spekülatif bir beyin jimnastiğine indirgenmiş olsa da, “bilgelik” kavramının tanımı gereği teori ve pratiğin el ele yürüdüğü bir alandır.

Çünkü bilgelik doğru bilginin doğrultusunda, insanı ve toplumları erdemli ve iyi olana yönelten tecrübelere denk düşer. Bu yönüyle felsefe sanıldığının tersine, yaşama sanatı olarak düşünce, duygu ve eylemin biraradalığına vurgu yapar. İnsanın kendini ve çevresini tanıması yoluyla yaşam boyu öğrenme çerçevesinde, felsefe çalışan veya filozof olan kişi öğrendiklerini uygulayan, günümüz çevre ve insan sorunlarına duyarsız kalmayan, sorunların değil çözümün bir parçası olmayı seçen bir birey olacaktır.

Bu anlamda felsefe fildişi kulelerden aşağıyı seyretmek değil, hümanist değerleri ve duyarlılığı yitirmeden, aşk sebebiyle bilfiil çalışmak anlamına gelir.

Çağlar boyunca “Klasik Tarz Felsefe Okulu Geleneği”nin de üzerinde durduğu bu değerleri ve anlayışı örnek alan derneğimiz; felsefenin bu gerçek anlamını AKTİFFELSEFE sloganıyla ifade ediyor ve profesyonel gönüllülük bilinciyle gerçekleştirdiği pek çok alandaki etkinliklerle 25 yıldır gönüllü adımlarla hayata aktarıyor.

 

Bu nedenle yedi kez gerçekleştirdiğimiz karikatür festivalimize katılan eserleri ve tarihteki çok önemli filozofları tanıtacağımız sergi ile “FELSEFE” nin yaşamımızdaki önemini vurgulamayı amaçladık.

 


20-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek “FELSEFE” temalı filozoflar ve karikatürlerle FELSEFE sergimize siz değerli basın mensuplarının ve tüm vatandaşlarımızın katılımından mutluluk duyacağız.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]