Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Üsküdar Belediyesi’nden atletizm şöleni

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL(CİHAN)- Üsküdar Belediyesi tarafından Kâtibim Şenliği kapsamında düzenlenen Halk Koşusu ve Atletizm Yarışması Harem sahil yolunda yapıldı. Şemsipaşa’daki Atatürk Anıtı’nın önünden başlayan yarışma; gençler ve bayanlar kategorilerinde 3 bin metre, büyükler kategorisinde ise 6 bin metrelik parkur üzerinde gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye şampiyonluk kazandıran milli atlet Alemitu Bekele’nin de halk koşusuna katıldığı etkinlikte ilginin yoğun olduğu görüldü.

Yarışma sonunda birinciliği Büyük Erkekler kategorisinde Mehmet Ali Akbaş, Büyük Bayanlar kategorisinde ise Meryem Erdoğan elde etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, Üsküdar’ın kendi içinde bazı dinamiklerinin olduğunu belirterek, “Çok ciddi sporcuları var. Bin 700 lisanslı sporcu kayıtlı. Üsküdar Belediyesi’nin bu doğa güzelliği, Harem gibi sahil yolu varsa bunu kültür sanat ve bir de sporla birleştirelim istedik. Bunun da başında atletizim sporu geliyor. Bekele bizim sporcusumuz. Bizim sporcumuz olmasına rağmen bunun reklamını yapmadık; ancak kendisiyle gurur duyuyoruz. Koşuya beraber başladık. Buradan maksat şu, atletizm sporun merkezi. Ülkemizde atletizme gerekli destek verilmiyor. Ne zaman olimpiyatlar bitince ah vah etmeye başlıyoruz. Bizler olimpiyatlar bittiği zaman yatırımlar yapmaya başladık. Ürünlerimiz ortada, derecelerimiz ortada, bugün de organizasyona Üsküdarlılar ciddi destek gösterdiler.” diye konuştu.

Bu arada Mustafa Kara, Uluslararası Katibim Kültür Festivali’ne bu sene yüzme sporunu da dahil ettiklerini kaydederek, “Bura akıntının olduğu bir yer. Balık adamların, federasyonun ve hücum botlarının da eşlik edeceği bir yarış olacak.” diye konuştu.

BEKELE: BAŞBAKANLIKTAN ÖDÜLÜMÜ HENÜZ ALMADIM

Geçtiğimiz aylarda Barcelona kentinde yapılan 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 5 bin metre finalinde yarışan ve 1. gelerek altın madalya alan milli atlet Alemitu Bekele Degfa da organizasyonda bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirtirken, organizasyona emeği geçen herkese teşekkür etti. Bekele, Dünya Basketbol Şampiyonası’nda 2. olan sporcuların Başbakanlık’tan ödüllerini aldıklarının hatırlatılması üzerine, kendisinin henüz ödülünü alamadığını söyledi.

Üsküdar Belediyesi’nin Avrupa’da göstermiş olduğu başarıdan dolayı kendisine ödülünü verdiğini kaydeden Bekele, Başbakanlıktan ödüllerini beklediklerini belirtirken, söz konusu ödüllerin hangi tarihte verileceği konusunda da bilgisinin olmadığını dile getirdi.

Bu arada havanın sıcak olması sonucu bazı sporcuların zorlukla yarışı tamamladığı gözlenirken, genç bir koşucu da bitişte rahatsızlık geçirdi. Yorgun düşen sporcuya ise ilk müdahaleyi yine sporcu arkadaşları ve yakınları gerçekleştirdi.

Öte yandan 10 farklı kategoride düzenlenen ve 250 sporcunun katıldığı yarışma sonunda dereceye giren atletlere ödüllerini Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara verdi.

Yarışmalar sonunda kategorilerinde dereceye giren sporcular şöyle:

Büyük Erkekler:

1- Mehmet Ali Akbaş ( Kütahya Tarım Kredi)

2- Üzeyir Söylemez ( Zeytinburnu Beş Tesis Spor )

3- Aykut Taşdemir ( Kartal Belediyesi )

Büyük Bayanlar:

1- Meryem Erdoğan ( Kocaeli Büyükşehir Belediyesi)

2- Bahar Doğan ( Üsküdar Belediyesi )

3- Özlem Kaya ( Üsküdar Belediyesi )

Minik Erkekler:

1- Mestan Turan ( Üsküdar Belediyesi )

2- Ümit Turan ( Sultanbeyli Belediyesi )

3- Abdullah Yavuz ( Kartal Belediyesi )

Minik Bayanlar:

1- Havva Çakmak (Üsküdar Belediyesi)

2- Esra Saral ( Kartal Belediyesi )

3- Kader Erbek ( Üsküdar Belediyesi)

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]