hi88

good88

new88

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekliye, Çalışana, Asgari Ücretliye zam kuruşu kuruşuna hesaplandı! Ancak zamlar şimdiden buhar oldu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekliye, Çalışana, Asgari Ücretliye ne kadar zam gelecek kuruşu kuruşuna açıklandı! Ancak Asgari Ücretliye, Memura, Emekliye, Memur emeklilerine ve emekliye gelecek zam vatandaşları mutlu etmeyecek. Ekonomi uzmanları zamlara gelecek zamların şimdiden buhar olduğunu ifade etti.

Asgari Ücrete ne kadar zam gelecek?

Yıl sonu resmi enflasyonun yüzde 65 olduğunda, 2023’ün 2. yarısı itibariyle 6 aylık enflasyon oranı yaklaşık %38 ediyor. Temmuz’dan beri 11.402 TL olan Asgari Ücrete bu oranda zam yaptığımızda 15700 TL civarında olacak. Asgari Ücret zammı en iyi senaryoda 2024 yılında 15700 TL olacağı açıklandı.

SSK, Bağkur, memur ve memur emeklilerine kadar zam gelecek?

En çok merak edilenlerden biri SSK, Bağ-kur emeklileri, memur ve memur emeklilerine ne kadar zam geleceği merak ediliyor. Yüzde 37.8 oranında maaşlara zam gelmesiyle, SSK ve Bağ-kurlu bu kadar zam gelecek. Memur ve emekli memurlara ise toplu sözleşme farkıyla yüzde 49 zam gelecek. Bu zamların üstünün olmayacağını açıklandı.

Açlık sınırına dikkat!

Açlık sınırlarına baktığımızda Eylül’de 13.334 TL, Ekimde 13.683 TL görünüyor. Açlık sınırı 14.500 TL olmasında bekleniyor. 15700 TL Asgari Ücret zammı gelse de açlık sınırının çok altında kalacak. Asgari Ücretle geçinen vatandaşlar 2024 yılında neredeyse açlık sınırıyla geçinmeye çalışacak.

Maaşlara muazzam artış beklemeyin!

Açlık sınırı olan 14500 TL sınırının üzerine çıkması, Asgari Ücret 15700 TL olması durumunda bile vatandaşın canını sıkacak. Ancak yine vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz cevapları verileceği şimdiden bekleniyor.

Yılbaşında buhar olacak!

Asgari Ücretli ve emeklilere gelecek zamla ilgili flaş bir yorum geldi. Yılbaşında maaşlara zam gelse de yılbaşından sonra gelecek tüm zamlar maaşları şimdiden eritecek.

ENAG’a göre zamlar buhar oldu!

Elimizde 100 TL olduğunda, 65 üzeri zam gelmesiyle bile resmi hesaba göre maaşlar ezdirmemiş gibi gözükse de verilen zamlar hemen eriyecek. Enag yıl sonunda enflasyonu %130 açıklaması bekleniyor. Hükümetin verdiği 65 TL, 130 TL enflasyonda eriyip gideceğini açıklayan ENAG raporları, vatandaşların 65 TL zararda olacağını ifade etti.

Emekliye, memura, Çalışanı Yüzde 80 bekliyor!

İlk ayda ise Türkiye’yi daha zorlu günler bekliyor. 2023 ve 2024 ilk 6 ayında beklenen enflasyona göre yüzde 80 enflasyon bekleniyor. Yüzde 65 üzerine iyi senaryo da yüzde 80’e çıkması ilk 6 ayda başlanıyor. Ancak 2024 yıl sonunda yüzde 80’e çıkması bekleniyor. Bütçe açığın devam etmesiyle zamlar ve vergiler yeniden artacak. Tamemen enflasyon demek olan bu zamlar Ocak ayında gelecek zamları şimdiden yok etti diyebiliriz.

İlgili Haberler

Belediye
25 Ağustos 2024
İDO Sonbahar – Kış Tarifesini Satışa Sundu!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Marmara Denizi’ndeki yolculuk keyfini devam ettiriyor. 9 Eylül 2024-31 Aralık 2024 tarihlerini kapsayan Sonbahar-Kış tarifesini satışa açan IDO, köprülere gelen zamlara rağmen uyguladığı ulaşılabilir fiyat politikasıyla deniz yolculuğuna olan ilgiyi artırmayı hedefliyor. İDO‘ nun bu yenilikçi tarifesi, Marmara Denizi’nin dört bir yanına konforlu, ekonomik ve keyifli seyahatler sunuyor. Filosunda bulunan farklı […]

Ekonomi
15 Ağustos 2024
Akaryakıt Fiyatlarına Yine Zam geldi

15 Ağustos perşembe tarihi itibari ile Türkiye genelindeki akaryakıt fiyatları güncellendi. İşte son dakika haber detayları… 15 Ağustos perşembe gününden sonra Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarına güncelleme geldi. Brent petrol fiyatlarının dalgalanması ile birlikte benzin ve motorin fiyatlarına önemli zamlar yapıldı. Temmuz ayında beklenen büyük artış sonrasında son olarak ÖYV zammı da akaryakıt fiyatlarına yansıdı. İstanbul […]

Belediye
19 Temmuz 2024
TÜKODER’den İBB’ye İstanbulkart tepkisi

YAŞI NE OLURSA OLSUN ÖĞRENCİLERİN KAZANILMIŞ HAKKI YOK EDİLEMEZ   İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Meclisi, 11 Temmuz 2024 tarihli toplantısında, İstanbulkart öğrenci indirimine yaş sınırı getirilmiş, 30 yaşından gün almış öğrenciler için indirim oranı %50’den %10’a düşürülmesi ile ilgili TÜKODER-Tüketiciyi Koruma Derneği Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama da; “İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Meclisi, 11 Temmuz […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Vatan Partisi, “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!”

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığından açıklama: “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!” Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması kararı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Vatan Partisi’nin Türkiye ekonomisinin kurtuluşu için çözüm önerilerini kamuoyuna duyurdu.   Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması […]