Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türk Şirketi Apple’a Hukuki Savaş Açtı

Yayınlanma:
ABONE OL

Yerli Uygulamanın Çakması Çin’de Yayınlandı

Üretici firmayı, sahibini şahsen tanımadığım ama benimde severek kullandığım, faydalı olduğuna inandığım bu yerli eğitim uygulamasını yıllar sonra Çinli bir firma tarafından kopyalanması ve apple da yayınlanması beni üzdü. Voscreen’nın verdiği bu uluslararası hukuk savaşında bizlerde Türk markasının yanında olduğumuzu bildirmek isteriz.

Türk eğitim teknoloji şirketi Voscreen, dünya devi Apple’dan 10 milyar dolar tazminat talebinde bulundu.

İstanbul merkezli Voscreen, geliştirdiği video-tabanlı İngilizce öğrenme uygulamasıyla 2015 yılından beri tüm dünyadan milyonlarca kullanıcıya ücretsiz eğitim hizmeti vermektedir.

Bireysel kullanıcıların yanı sıra, Voscreen öğretmenler tarafından da benimsenmiş ve faydalı bulunmuştur. Bu nedenle Voscreen, ders içinde çeşitli aktivite formatlarında okullarda da kullanılmaktadır.

Birçok ülkede yayılan Voscreen, 2019 yılından itibaren de Çin pazarında kullanıcılardan ilgi görmeye başlamış ve hızla bu pazarda büyümeye başlamıştır.

Bu ürünü, ilgiyi ve potansiyeli gören Shangai merkezli Çinli bir şirket, 2021 Aralık ayında yerli Voscreen uygulamasını bire bir alıp aynı isim, logo ve ürün özellikleriyle Apple uygulama mağazası Apple store’da yayınlamaya ve satmaya başlamıştır.

Apple, bu çalıntı ürünün dağıtımında, pazarlanmasında ve satışında rol alarak gelir elde etmektedir.

Tüm bilgilendirmelere ve uyarılara rağmen, Apple bugün itibariyle hala bu duruma bir son vermemiştir.

Voscreen kurucusu Deniz Dündar da bu konuyu 4 Nisan 2023 tarihinde kamuoyuna taşımış ve resmi olarak Apple’a 10 milyar dolarlık tazminat talebinde bulunmuştur.

Tazminattan elde edilecek tutarın büyük bir bölümünü yakın zamanda yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için AFAD, AHBAB ve Türkiye’deki birçok STK ya aktarılacağını yazdığı mektupla duyuran Deniz Dündar’a bu mücadelesinde bizlerde bilgilendirmeler yaparak tüm kamuoyuna duyurmayı kendimize vazife olarak görmekteyiz.

Kaynak:  Voscreen Kurucusu – Deniz Dündar

Okan ALGÜN
Siber Güvenlik Uzmanı

author avatar
Okan ALGÜN - Siber Güvenlik Uzmanı

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]