Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İNSAN HACKLEME SANATI

Yayınlanma:
ABONE OL

EĞİTİMLİ, GÜVENLİ, BİLİNÇLİ ÖĞRENCİLERİ
TOPLUMA KAZANDIRMA SEMİNERİ

Yapılan araştırmalara göre ülkemizde aktif internet kullanımının 9 yaşındaki çocuklardan başladığını, 15 yaşından sonra ise internet kullanımında ailelerinin tahmin edebileceğinden daha ileri seviyelerde olduklarını bilmekteyiz. Bu yüzden kanunlarımızda üçüncü gurup diye adlandırılan 15 – 17 yaş aralığındaki çocukların sanal dünya da vakit geçirme süreleri yetişkinlerden daha fazladır. 

İnternetin bilinçli kullanımının çocuklara faydalarının şüphesiz farkındayız. Bu yüzden internet kullanımı için çocuklarımıza her türlü imkânı ve aracı biz yetişkinler sağlıyoruz.

Sağladığımız bu teknolojik imkânlar ile saniyeler içinde sınırlı dünyadan sınırsız bir dünya ya geçiş yapıyorlar. Bu alandaki kontrol öncelikle kullanıcılardadır, yani çocuklarımızda.

 Sanal dünyada onları bekleyen tehlikeler hakkında yeterli bilgileri yok ise bu alanda niyetlerini bilmedikleri, onlara zarar vermek için bekleyen çeşitli ırklardan, dinlerden ve ülkelerden milyonlarca insanla kontrolsüz olarak etkileşime geçiyorlar, kendileri ve çevrelerindeki kişiler de bu yüzden maddi, manevi zarar görüyor.

Bu sebeplerden dolayı okullarımızda öğrencilerimizin akademik başarılanın yanında sosyal gelişimlerini, çağımızın en önemli sorunlarından biri olan “ teknolojik cihazlar kullanılarak, hedefinde çocukların olduğu sosyal mühendislik saldırıları ” konusunda öğrencilerini suç oluşmadan önce bilgilendirmek isteyen eğitimcilere ihtiyaç duymaktayız.

SEMİNERİN İÇERİĞİ NEDİR, ÖĞRENCİLER BU SEMİNERİ NEDEN DİNLEMELİ?

Sunumlarda alışılmış konuların dışındaki sosyal mühendis veya Hacker diye adlandırılan özünde kötü niyetli kişilerin gençleri kandırmak için kullandıkları teknik, taktik ve yöntemleri bütün yönleriyle onlara anlatıyorum. Eğitim devamında yaşanmış gerçek olaylardan örnekler, gerçek mahkeme kararları, tuzağa düşen kişilerin nasıl ve hangi yöntemler ile kandırıldıkları, mağduriyetin arkasında yatan psikolojik hususlar gibi konuları öğrencilerin öğrenmesini sağlıyorum.

Bilişim sistemleri ile işlenen suçların ana sebebinin, suçluların bilgi ve becerilerine çok güvenmeleri asla yakalanma imkânları olmadığını düşündüklerinden olduğunu biliyorum. Bende öğrencilere suçlunun tespitinin kolluk kuvvetleri ve adli birimler tarafından hangi yöntemlerle yapıldığı, 18 Yaş altı çocukların ceza alma istatistik bilgilerini, yaş gruplarına göre öğrencilerin hukuki sorumlulukları gibi konuları da detaylı ve örnekli hazırlanan slaytlar ile anlatmaktayım.

Şimdiye kadar binlerce öğrenciye sunum yapma şansım oldu. Sunumların sonun da vakit kalırsa öğrenciler ile soru cevap şeklinde çok değerli sohbetler yapıyoruz. Sunumda kullandığım içeriklerin birçoğu öğrenciler ile aramızda gelişen merak ettikleri, öğrenme ihtiyaçları olduğunu tespit ettiğim etkileşimler sayesinde slaytları / anlatımlarımı güncelliyorum.

Öğrencilerin sunum sonunda öğrendikleri bu bilgileri aile ve arkadaş çevreleri ile paylaşmalarını sağlayarak daha eğitimli, güvenli, bilinçli bireyleri topluma kazandırmak benim temel amacımdır.

İletişim : okanalgun@hotmail.com – twitter.com/okanalgun

author avatar
Okan ALGÜN - Siber Güvenlik Uzmanı

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   Türkiye Kayak Federasyonu’nca düzenlenen 2023-2024 Sezonu Snowboard Alpine […]

Eğitim
26 Mart 2024
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun bir tanımını yapalım. Eğitim: Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmektir. Kısacası eğitim, ülke insanını en iyi şekilde yetiştirmektir. Eğitim, hayat boyu devam eder, ömür boyudur. Eğitim, sürekli devam eden bir süreçtir. Ne kadar eğitim, o kadar gelişmişliktir. Bir ülke, eğitimi kadardır. Bu kadar […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]