SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kadıköy Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da 32 tiyatro oyunu ve 21 konser!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi, pandemi sürecinde zor günler geçiren sanat dünyasına destek olabilmek amacıyla 4 Ağustos – 27 Eylül tarihleri arasında Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da “Sanat Parkta” adlı konser ve tiyatro etkinlikleri düzenliyor.

Sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak yeniden düzenlenen Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro, 32 tiyatro oyunu ve 21 konsere ev sahipliği yapacak. Ücretli olarak düzenlenecek etkinliklerin gelirleri sanatçılara bırakılacak.

Festival açılışını duayen tiyatro emekçisi Genco Erkal, sarsıcı bir Nâzım Hikmet uyarlaması olan “Yaşamaya Dair” oyunuyla yaparken; konser açılışını bir başka duayen olan müzisyen Bülent Ortaçgil yapacak. İlerleyen günlerde de festival kapsamında Onur Saylak (Evlat) , Mert Fırat (Joseph K), Füsun Demirel (Şişman Güzeldir), Levent Üzümcü (Aziz Nesin Kabare), Rutkay Aziz (Güneyli Bayan), Çağlar Çorumlu (Übü Hep Übü), Serkan Keskin (Cimri), Berna Laçin (Hayal Satıcısı) gibi başarılı oyuncuların tiyatro oyunları sahnelenirken, Moğollar, Ahmet Aslan, Feryal Öney, Erdal Erzincan, Eda Baba, Aylin Aslım, Mazlum Çimen, Baba Zula, Melek Mosso, Ozbi&Gülce Duru, REDD, Simge Pınar, İmer Demirer, Lara Dilara, Sibel Köse, Şakalı Akustik gibi birçok ses sanatçısı ve grup, izleyiciyle buluşacak.

“İÇİMİZDEKİ SANAT SEVGİSİNE ‘KORONA’ ENGEL OLAMAZ”

Festivalle ilgili konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Kadıköy sanattan vazgeçmez. Sanat salona sığmıyorsa parklara sığar. Özgürlük Parkı’nın kapılarını açıyoruz ve herkese bir nefes aldırıyoruz. Sosyal ve mesafeliyiz. Tam kapasite değil ama güvenli kapasitedeyiz. Çünkü İçimizdeki sanat sevgisine ‘korona’ engel olamaz.” dedi. Odabaşı, “Sanat Parkta’nın amacı hem sanatçı dostlarımıza destek vermek hem de Kadıköylülere bir nefes aldırmak. Pandemi nedeniyle çoraklaşan sanat hayatımızı biraz olsun renklendirmek.” diye konuştu.

SANATÇIYA DESTEK

Tüm dünyayı sarsan pandemiden pek çok kesim gibi sanatçılar da çok etkilendi. Tiyatrolar kapandı, konserler yapılamaz oldu. Bu nedenle de sanat emekçilerine destek olmayı hedefleyen etkinlikler ücretli gerçekleştirilecek. Tüm etkinlikler 25 TL sabit bilet fiyatıyla internetten satışa sunulacak ve elde edilen tüm gelir sanatçı ve festivale katılan ekiplere verilecek. Haftalık olarak satışa sunulacak biletler https://www.mobilet.com/bucket-event/kadikoy-belediyesi-sanat-parkta-5214 adresinden alınabilir.

“SOSYAL VE MESAFELİ FESTİVAL”

Pandemi nedeniyle “Sanat Parkta” etkinlikleri süresince sosyal mesafe kurallarına da dikkat edilecek. Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu sosyal mesafe kuralları kapsamında amfi tiyatro kapasitesi yüzde 60 oranında düşürülerek her gün 350 kişi ağırlanacak. Korona önlemleri nedeniyle izleyiciler alana girerken ve etkinlik sırasında maske takmak zorunda. 2 beyaz, 1 mavi renklerinde düzenlenen koltukların ise sadece mavi renkli olanlarına oturulacak. Etkinlik alanı girişinde ise dezenfektan, ateş ölçer gibi donanımlar bulunacak. Ayrıca amfi alanında etkinlikler kapsamında kurulacak teknik, ses- ışık alt yapısı Kadıköy Belediyesi tarafından karşılanırken, tiyatro ekiplerinin dekor taşıması da belediye emekçileri tarafından gerçekleştirilecek.

Festivalde yer alacak tiyatro oyunları ve konserler şöyle:

TİYATRO

4 Ağustos – Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevinden Mektuplar / Dostlar Tiyatrosu

6 Ağustos – Marx İstanbul’da / Tiyatroevi

7 Ağustos – Sevgili Arsız Ölüm Dirmit/ Tiyatro Hemhal

10 Ağustos – Garsonların Birliği / Bitiyatro

11 Ağustos – Hakikat, Elbet Bir Gün / Tiyatro D22

13 Ağustos – Halktan Biri (Travis Pine) / Komediatürk

14 Ağustos – Mor / Kadıköy Halk Tiyatrosu

17 Ağustos – Şişman Güzeldir / Tiyatro 11

18 Ağustos– Lanet Olası Lanet Kuş /Kadıköy Theatron

20 Ağustos– Beş Sevim Apartmanı / Tiyatro Alesta

21 Ağustos – Merhaba Aşk / Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu

24 Ağustos – Eylül /Tiyatro Sfrpztf

25 Ağustos – Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi / Talimhane Tiyatrosu

27 Ağustos – Ne Evet Ne Hayır / Ha-Ha Tiyatro

28 Ağustos – Dönüşüm / Altkat Sanat Tiyatrosu

31 Ağustos – Fiil / Tiyatro Bereze       

1 Eylül – Güneyli Bayan / Perdeci Oyuncuları

3 Eylül – Joseph K / Dasdas

4 Eylül – Kaldırım Serçesi / Altıdan Sonra Tiyatro / Kumbaracı50

7 Eylül – Tehlikeli Oyunlar / Tiyatro Medresesi   

8 Eylül – Aziz Nesin Kabare / Levent Üzümcü Tiyatrosu – İht

10 Eylül– Süt Kardeşler / Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu

11 Eylül – Bir Baba Hamlet / Baba Sahne

14 Eylül – Hipokrat / Toy İstanbul

15 Eylül – Fotoğraf 51 / Craft Tiyatro

17 Eylül – Sesin Resmi  / Dot Tiyatro

18 Eylül – Übü Hep Übü / Tiyatrops

21 Eylül – Turşu / Kadıköy Boa Sahne

22 Eylül – Cardenio / Semaver Kumpanya

24 Eylül – Bir Meşrutiyet Faciası  Yahut Gündüzlerimiz / Seyyar Sahne

25 Eylül – Hayal Satıcısı / Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

27 Eylül – Evlat / Luz Productıon & Core Productıon

KONSERLER

5 Ağustos / Bülent Ortaçgil

8 Ağustos / Moğollar

12 Ağustos / Eda Baba

15 Ağustos / Aylin Aslım

16 Ağustos / Mazlum Çimen

19 Ağustos / Ahmet Aslan

22 Ağustos /  Gündoğarken

23 Ağustos / Baba Zula

26 Ağustos / Melek Mosso

29 Ağustos / Ozbi  Konuk: Gülce Duru

2 Eylül / Doğan Duru In Betwın Güneş Duru

5 Eylül / İlhan Erşahin’s İstanbul Sessıons

6 Eylül / Ayşe Gencer Quıntet Feat İmer Demirer

9 Eylül / Erdal Erzincan

12 Eylül / Büyük Ev Ablukada Akustik

13 Eylül / Lara Dilara

16 Eylül / Sibel Köse Quıntet

19 Eylül / Feryal Öney

20 Eylül / Simge Pınar

23 Eylül / Hüsnü Arkan

26 Eylül / Harun Tekin & Koray Candemir -Şakalı Akustik

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Büyük Birlik Partisi Bakırköy Belediye Başkan Adayı Taylan Mahmut Çorta hızlı bir tempoyla seçim çalışmalarına devam ediyor. Çorta, Bakırköy’e olan bağlılığını belirterek; ‘’Bakırköy’ün ruhu benim ruhumla özdeşleşmiştir. Bu beldeye olan sevdam, sadece bir görev değil, bir yaşam tarzıdır’’ dedi. Türkiye, 31 Mart’ta yapılacak olan 2024 Yerel Seçimlere kilitlendi. İstanbul ve ilçelerinde de tüm hızıyla devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]