PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Moda’ya ve Kadıköy’lülere hayırlı olsun…

Yayınlanma:
ABONE OL

Özel Haber: Adem Giden

Çoğu kez tartışmalara neden oldu, Modalıların hassasiyetlerini ve reflekslerini en yüksek derecede gösterdiği yer haline dönüştü. Moda Bostanı, Kadıköy’ün en yeşil ve prestijli yaşam alanlarından biri olmaya hazırlanıyor. Kadıköy Belediyesi düğmeye bastı, ilk tepkiler çok olumlu! Diğer yandan Kadıköy Belediyesi ile Evlendirme Dairesi arasındaki tartışmalı otopark alanı için Kadıköy Gazetesi’nin “altı yer altı otoparkı, üstü yeşil alan ve dinleti alanları, bir kısmı da yarım asrın ihtiyacı Hükümet Konağı olsun” önerisi akıllara geldi. Kadıköy Belediyesi’nin örnek adımı, istenildiğinde çok güzel projelerin konuşulup hayata geçirilebildiğini ortaya koydu.

“İmara açılacak, otopark gelecek” tartışmaları son buluyor, yerini çok güzel yorumlara bırakıyor. Moda Bostanı “Hem yeşil alan, hem de topluma çok yararlı, tertemiz donatı alanlarına dönüşüyor. Şimdiki Caferağa Muhtarlığı yanında bulunan ve aynı zamanda deprem toplanma alanı olan 3.800 metrekarelik Bostan; içerisinde 112 acil noktası, çocuk yuvası ve muhtarlık hizmet bölümünün de oluştuğu çelik konstrüksiyon ile önemli bir sosyal merkeze dönüşecek. Çelik konstrüksiyon, deprem riski nedeniyle tercih edilirken 112 acil noktası da, Moda trafiğinde ambulansların gecikmesinden kaynaklanan ölümlere engel olmayı hedefliyor. Modalıların ilk tepkileri çok olumlu ve destek önerileri de geliyor.

MUHTAR ZEYNEP AYMAN: AYKURT NUHOĞLU VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM…

Kadıköy Gazetemize özel açıklamalarda bulunan, aynı zamanda Moda Bostanı için uzun yıllar emek veren ve sorunları gidermek, fonksiyonel alan oluşturmak adına büyük çabalar gösteren Caferağa Mahallesi Muhtarı Zeynep Ayman şunları ifade etti;

Moda Bostanı’nın yıllardır süren problemi vardı,  Kadıköy belediyesinin bürokratik işlemler sonrası Mayıs ayında kiralayabildi. “Ne yapabiliriz” konuşuldu, Sağlık Bakanlığı da devreye girdi.
Kadıköy Belediyesi Kadıköy Caferağa Şair Nefi sokakta bulunan 3.800 metrekarelik alanı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralayan Kadıköy Belediyesi, arazinin tamamen kamusal alan olarak yediden yetmiş yediye herkesin kullanması için proje geliştirdi.

Buraası deprem toplanma alanımız, yeni proje herhangi bir afet anında da içerisi de kullanılabilir alan olarak karşımıza çıkıyor ve depremle ilgili acil kullanılması gereken konteynırlar, eşyalar da gelecek. Konfor, güvenli bir şekilde sağlanacak. Tüm emeklerinden ötürü Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na ve ekibine teşekkür ediyorum.

MODA’YA ÇOK YAKIŞACAK…

Moda Bostanı’nın yeniden düzenlenmesi ile ilgili proje Kadıköy Belediyesi tarafından Caferağa Mahalle Muhtarı, Caferağa İhtiyar Heyet, Moda Gönüllüleri, Kadıköy Kent Dayanışması, St. Joseph’liler Derneği, Moda İlkokulu Mezunlar Derneği, Moda Deniz Kulübü yönetimi, Moda Camii İmamı ve mahallenin diğer sivil toplum kurumlarının temsilcilerinin katıldığı bir toplantı ile tanıtıldı.

Eski Moda Sabit Pazarı olarak bilinen Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait arazide daha önce otopark yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsat verilmiş ve ruhsat Kadıköylülerin ve belediyenin itirazları üzerine iptal edilmişti. Kadıköy Belediyesi Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden söz konusu alanı kiraladı. Bölgede yaşayanların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hazırlanan projede permakültür alanları, kedi evleri, Aile Sağlık Merkezi, Muhtarlık, tuvalet ve ambulans bekleme alanı yer alıyor.

Alanda halihazırda yer alan Caferağa Muhtarlığı, Aile Sağlık Merkezi yenilenecek ve Sağlık Merkezi daha fazla vatandaşa hizmet verilebilmesi için büyütülecek. Ayrıca alanda yapılacak ambulans park alanı ile Sağlık Bakanlığı tarafından 24 saat ambulans hizmeti verilmesi sağlanacak.

HEM BOSTAN HEM YUVA 
Moda Bostanı projesinin en önemli özelliklerinden biri alana yapılacak Yeşil Yuva olacak. Üzerini çimen kaplı çelik prefabrik bina 70 çocuğa hizmet verecek. 3-6 yaş arası çocukların hizmet alacakları yuva yeşil bina özellikleri gözetilerek yapılacak. Çatısının çim olması nedeniyle çocukların çatısında da özgürce oynayabilecekleri yuvada çevre dostu tasarımla yapılacak. Yuvanın yeşil çatısı aynı zamanda seyir terası olarak düzenlenecek ve özellikle yaz aylarında mahalleli tarafından çeşitli forumların, etkinlik ve gösterimler yapılabileceği seyir terası da yapının keyifli yerlerinden biri olacak.

Yuvanın bahçesinde çocukların, toprağa dokunabilecekleri tarımı öğrenecekleri perma kültür bahçesi olacak. Çocuklar yiyecekleri yemeklerin sebzelerini burada yetiştirecekler. Bahçeye dikilecek meyve ağaçlarından meyve toplayacak. Perma kültür bahçesinden yuvadan hizmet alan çocuklar dışında bölgedeki okullara ve mahallelinin kullanımına açık olacak. Her biri 3 metre kare olarak planlanan perma kültür bahçelerinde yaz ve kış sebzeleri yetiştirilecek.

DEPREM TOPLANMA ALANI
Eski Moda Sabit Pazarı deprem toplanma alanlarından biriydi. Modalılar alanın yapılaşmaya açılma durumunda deprem toplanma alanı olarak kullanılamayacak olmasının endişesini taşıyordu. Belediye tarafından hazırlanan proje ile bu endişe de ortadan kalkmış oldu. Alan deprem kullanma alanı olarak kullanılmaya devam edilecek. Yapılacak yeşil yuvada olası bir afet anında sığınılacak alan olarak kullanılacak. Alana ayrıca olası bir deprem veya afet halinde gerekli ihtiyaçların konulacağı afet konteynırı da konulacak.

BAHAR DA EKİM BAŞLIYOR
Moda Bostanında çalışmalara kısa süre sonra başlanacak. Yenilecek Muhtarlık binası, Aile Sağlık Merkezi gibi alanlarının yapımının yılsonunda bitmesi planlanıyor. Perma kültür bahçesi için düzenlenme ve sebze ekim çalışmaları ise bahar itibarıyla başlayacak.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]