Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ulusal Kadıköy Kısa Film Yarışması’nı Kazananlar Belli Oldu!

Yayınlanma:
ABONE OL

 IGLO’nun ana sponsorluğunda, Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y Yönetim Çevresi Federasyonu’nu tarafından düzenlenen “Ulusal Kadıköy Kısa Film Yarışması”nı kazananlar, 21 Mayıs’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

 

Sinema alanındaki yeni atılımları ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından IGLO’nun ana sponsorluğunda SE-SAM ve Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen çocuk temalı “ULUSAL KADIKÖY KISA FİLM YARIŞMASI”nı kazananlar belli oldu.

 

Ödül töreni, Lions Federasyon Başkanı Enver Canıtez ve Ulusal Kadıköy Kısa Film Yarışması Proje Başkanı Nezahat Engin’in açılış konuşması ile başladı. Yarışmaya ana sponsor olan İglo’nun Marka Müdürü Mennan Gökçeimam gecede şöyle konuştu: “İglo olarak gençlere ve çocuklara çok önem veriyoruz. Çocukların ve gençlerin olduğu her projede yer almak bizim için çok önemli. İglo olarak benimsediğimiz misyon da çocukların sağlıklı beslenmesi ve balık yemesi. Çünkü çocuklar geleceğimiz.

 

Yapımcı ve reklamcı Nesteren Davutoğlu, yönetmen ve SE-SAM Başkanı Yılmaz Atadeniz, yönetmen ve senarist Yusuf Kurçenli, IGLO Türkiye Başkanı Caner Tunaman, tiyatro oyuncusu Dilek Türker, Uluslararası Lions Kulüpleri Md 118 Konsey Başkanı Kazım Kocadağ, tiyatro ve sinema oyuncusu İzzet Günay’dan oluşan jüri, “XPerimental” kısa filmiyle Ethem Özgüven’i 1’inci seçti.

 

Tan Tolga Demirci “Harikalar Diyarı” ile 2’nci, Mehmet Güven “Ateş Böcekleri” ile 3’üncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini jüri başkanı ünlü tiyatro oyuncusu Dilek Türker verdi.

 

“XPerimental” adlı kısa filmle 1’inci olan Ethem Özgüven, New York Woodstock Yüksek Sanat Okulu, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde eğitim aldı. 1962 doğumlu Özgüven, Bilgi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor.

 

 

Tan Tolga Demirci, “Harikalar Diyarı” ile 2’nci oldu. 1975 doğumlu Demirci, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı Görüntü Yönetmenliği mezunu. 1999 yılında ilk kısa filmini çeken Demirci, halen Kadir Has Üniversitesi’nde “Deneysel Sinema” üzerine ders veriyor.

 

Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisi Mehmet Güven ise “Ateş Böcekleri” adlı kısa filmle üçüncü oldu.

 

Jüri mansiyon ödülünün sahibi, “Hangi Savaş” kısa filmiyle Güven Çelik ve Fatih Sezgin oldu.

 

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Feridun Karakaya’nın anısına verilen ödül, “Güneşin Karanlığı” ile Ayşegül Yadigar’a gitti.

 

Bu yıl Antalya Uluslar arası Korolar Festivali’nde 1. Olan ve Ln. Nesibe Müsevitoğlu önderliğinde, Şef Özcan Sönmez yönetiminde 2008 yılında kurulan  Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri Oda Korosu da  gecede verdikleri konser ile büyük beğeni kazandılar.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]