Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy köpekleri ile güzel..!

Yayınlanma:
ABONE OL

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu üyesi DOHAYKO Genel Sekreteri   Nesrin Cıtırık sokak hayvanları  ile ilgili konuları toplumla paylaştı.Cıtırık şu açıklamalarda bulundu:                            

 Kadıköy Belediye Başkanlığına ve Toplumun Bilgisine,

 

  Belediye Başkanı Sayın Selami Öztürk’de  dahil olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç bir kimse veya kuruluş yasaların üstünde değildir. Hiç bir kimse ya da kurulusun yasaları kendi görüsüne veya faydasına göre uygulama veya uygulamama keyfiyeti yoktur.

 

Bu bağlamda aşağıdaki hususları belediye mensupları ve toplumla paylaşıyoruz:

 

 

 1. Bir yıl önce Özgürlük Parkındaki gariban kedicikleri oradan attıran, onların kışınn soğukta girmeleri için konmuş kulübeleri kırdıran zihniyet, bu gün KADIKOY sokaklarında hayvan görmek istememektedir.

 2. STK kimliğimizle Özgürlük Parkı kedileri için verdiğimiz dilekçelerimize, gönüllü çalışmayı aşağılayan ve “eğer gönüllü iseler gelip barınakta bizzat çalışsınlar, temizlik bakim yapsınlar” anlamında cevap veren zihniyet, bu gün de yasayı uygulamama hakkını kendinde görmektedir.

 3. Hayvan korumacı gönüllülerin ana işlevi barınakta temizlik ve bakım yapmak değil, belediyelerin ve tüm ilgili kurumların karsısında eşit muhataplar olarak yer alıp hayvanların yasam haklarını korumaktır.Yani uygarlığı korumaktır, yani vicdani ve ahlaki davranış kavramını korumak ve yerleştirmektir.Yani, belediyelerin ve tüm ilgili kurumların yasa gereği olan görevlerini yerine getirmelerini toplumsal ve STK etkisi ve kimliği ile sağlamaktır.

 4. Hayvan koruma gönüllüleri bir ölçüde adaletsiz bir yaklaşım içinde oldular. Bir başka partinin belediyesine büyük tepki gösterirken, Kadıköy Belediyesinin pek çok davranışını TOLERE ettiler, mensup oldukları sosyal görüş açısından.

 Oysa, gönüllülerin cansiperane çalıştıkları ATASEHIR barınağındaki derme çatma gölgeliksiz kulübelerdeki zincirlerle bağlı köpekler, bir metrekare gölgelik temin etmek için adeta çırpınan  gönüllüler, bu belediyedeki zihniyeti en iyi biçimde anlatan belirtilerdi.

 5. Kadıköy sokaklarında özgürce gezen köpeklerin ise, belediyenin yaklaşımından değil, orada yasayan toplumun sosyo kültürel seviyesinden ve Kadıköy gönüllülerinin müthiş çabasından kaynaklandığı maalesef şimdiye kadar görülmedi.

  Bu tespitlerden sonra, uygar ve basarılı bir belediye başkanı olan Sayın Selami Öztürk’ün , bu kararları birimlerinin yönlendirmesi ile aldığına hala daha inanıyoruz.

 Kadıköy sokaklarında yasayan hayvanların ATASEHIR barınağının DAR BETON ODALARINA tıkılmaması gerektiğini tekrar vurguluyoruz.

 Sokaklarda daima köpeklerin ve kedilerin olacağını, bunun ilahi dengenin gereği olduğunu, buna karsı çıkmanın Yüce Allahın yaratma gücüne karsı çıkmak olduğunu, bu dünyada var olan tüm canlı ve cansızların bir sebebi olduğunu tekrar vurguluyoruz.

Kadıköy belediyesinin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu uygulamasını talep ediyoruz.Kadıköy Belediyesinin BEYKOZ ve KARTAL belediyeleri gibi artık STK lafla ve gönüllülerle karşılıklı EŞİT  MUHATAPLAR olarak sahipsiz hayvan sorununa yaklaşmasının zamanı geldiğini ve bunun gereğinin yapılmasını talep ediyor ve umut ve inançla bekliyoruz.Toplanan köpeklerin ATASEHIR BARINAGININ DAR BETON ODALARINDA ne kadar kalacağının, özgürlüklerine ne zaman kavuşacağının tarafımıza 4982 sayılı yasa gereği bildirilmesini saygılarımızla talep ediyoruz.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]