Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Mavi Marmara gemisi Filistin’e dualarla uğurlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ambargo altındaki Filistin’e insani yardım malzemesi ve yaklaşık 750 yolcuyu götürecek olan Mavi Marmara gemisi Sarayburnu limanından dualarla uğurlandı.

Ambargo altındaki Filistin’e insani yardım malzemesi ve yaklaşık 750 yolcuyu götürecek olan Mavi Marmara gemisi Sarayburnu limanından dualarla uğurlandı.

Gemiyi uğurlama törenine binlerce insan katıldı. Sarayburnu limanında yer gök Filistin bayraklarına boyandı. Eline Filistin bayrağını alan geminin bulunduğu alana geldi. Etkinlik adeta bir mitinge dönüştü. Gemi için küpe ve yüzüklerini bağışlayan kadınlar oldu. Tekne ve vapurlar da denizde geminin uğurlamasına eşlik etti.

Geminin uğurlanmasına sivil toplum kuruluşlarından, siyasi partilerden, sanat ve iş dünyasından da önemli isimler katıldı.

Gemi uğurlanmadan önce Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım çalışmasına destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcileri sahneye çıkarak birer konuşma yaptılar.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, alandan bulunan herkesten helallik dileyerek konuşmasına başladı. İsrail’in tehditlerine aldırış etmeyeceklerini ifade eden Yıldırım, “Gitmekte kararlıyız. Geri adım atmayacağız. İzzet Şahin’le birlikte zindanları yaşadık. Afganistan’a yetimhane açmak için giden arkadaşlarımızı Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız şehit oldular. Bir ayda hem zindanı, hem şehadeti yaşadık. Allah yolumuzu açık etsin. Bizim arkamızda milyonların duaları var” dedi.

Yıldırım,harekete destek veren AK Parti, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisine teşekkür etti.

İsrail’in Filistin halkına Hitlerin Yahudilere davrandığı gibi davrandığını ifade eden Yıldırım, “Almanya’da Hitler esir kampı kurdu. Şimdi ise Siyonizm Filistin’de esir kampı kuruyor. Buradan İsrail’e sesleniyorum. Gelin bu krizi iyi yönetin. Eğer bu hareketi engellerseniz dünyada yalnızlaşırsınız, siz zarar görürsünüz. Bu gemiler insani yardım gemileri. İçinde bir çakı bile yok. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar olacak. Tıbbi malzeme ve ilaçlar olacak. 120 kalem ilaç var” diye konuştu.

Yıldırım’dan sonra konuşan Filistin 48 Toprakları Hareketi Başkanı Şeyh Raid Salah, konuşmasında Başbakan Tayip Erdoğan’a övgülerde bulundu. Salah, bütün Arap liderlerin Erdoğan’ı örnek alması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin hem halkıyla hem de devlet olarak Filistin’le omuz omuza olduğunu kaydetti.

AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız ise Filistin’in tamamen kapalı bir açık hava cezaevi haline getirildiğini belirtti. Karayağız, “İsrail’in silahları kararlı insanlardan daha güçlü olamaz. İsrail, binlerce insanı öldürüyor. Sonra da kalkıp İslami terör diyor. Bunu kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gemi dualarla uğurlandı. Mavi Marmara gemisi 40 saat sürecek bir yolculuktan sonra Antalya’ya ulaşacak. Yolcuların önemli bir kısmı Antalya’da gemiye binecek. İsrail engellemezse geminin 26 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’ye ulaşması bekleniyor.

Hareket 9 gemiden oluşuyor

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Free Gazze gibi uluslararası insani yardım kuruluşları 2006 yılından beri İsrail tarafından ambargo altında tutulan Filistin halkına yardım etmek için gemilerle yardım çalışmasını başlattı.

Yardım filosunda Türkiye’den 3, Yunanistan’dan 1, İrlanda’dan 1, İngiltere’den 2, Cezayir’den 1 ve Kuveyt’ten 1 olmak üzere toplam 9 gemi bulunuyor.

Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım olarak isimlendirilen harekete yaklaşık 50 ülke ve binlerce sivil toplum kuruluşu, aktivist destek veriyor. Hareket şimdiye kadar Filistin’e yapılan en büyük yardım organizasyonu olarak dikkat çekiyor.

Gemiler Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik evler, çocuk oyunları vb. insani yardım malzemeleri götürecek. Yardım malzemeleri toplam 10 bin tondan oluşuyor.

İstanbul’dan 2’si yük gemisi birisi yolcu gemisi olmak üzere 3 gemi yola çıktı.

Avrupa’dan gelen gemilerle İstanbul’dan çıkan gemiler, uluslar arası açık sularda buluşulacak.

Gemiler 25 Mayıs 2010 Salı günü Antalya’dan Gazze’ye doğru hareket edecek. İsrail engellemezse gemilerin 24 saat sonra Gazze’de olmazsa bekleniyor.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]