Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Teknik Yapı’dan Yapı Fuarı’nda bir ilk..!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük GRC fabrikasına sahip olan Betofiber, bu yıl 33.’sü düzenlenen Uluslararası Yapı – Turkeybuild 2010 İstanbul Fuarı’na cephe kaplamada yeni bir sayfa açan ürünü ile katılıyor.

Yeni TS 825’e göre yoğuşma problemine kesin çözüm getiren Betofiber, A1 Yanmazlık Sınıfı’nda her noktada eşit kalınlıkta izolasyon sağlayan, muadili sistemlere göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük olan ‘Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi’ üretimine başladı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük GRC fabrikasına sahip olan Betofiber dış cephe kaplamada yeni bir sayfa açtı. Betofiber Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, muadili panel sistemlerine göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük getirirken, yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfını sağlarken, üzerinde bulunan alüminyum folyo ile de yeni TS 825’e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamıyla engelliyor.

 

 Bina dış cephe sistemlerinde olması gerekli tüm kriterleri, TEK BİR SİSTEMDE taşıyan Avrupa Standartlarında bir marka olan Betofiber, Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi ile Türkiye’de bir ilke imza attı. Betofiber Yalıtımlı GRC Panelleri, bölge koşullarına göre gerekli kalınlıkta yanmaz yalıtım malzemesi ile GRCA normlarında üretilen, binalarda yalıtım ihtiyacını da karşılayan kompozit bir malzeme olarak yeni bir çözüm getiriyor.

BETOFIBER, tüm dünyada Stud Frame GRC Cladding Panel System (Karkaslı Elyaf Katkılı Beton Cephe Panel Sistemi) olarak bilinen cephe panel sistemini, A1 yanmazlık sınıfında bir izolasyon malzemesi olan Alüminyum Folyolu Taşyünü ile birleştirdi. Betofiber Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, muadili panel sistemlerine göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük getirirken, yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfını sağlamakta, üzerinde bulunan alüminyum folyo ile de yeni TS 825’e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamıyla engelliyor.

BETOFIBER Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, binaya 55-65 kg / m2 gibi muadillerine göre yüzde 50 oranında daha az yük getirmesi yanında, A1 yanmazlık sınıfına sahip, ısıl iletkenlik değeri, yoğunluğu, sertifikalı olarak belgeli ve her noktada eşit kalınlıkta kullanılan alüminyum folyolu taşyünü ile tam bir izolasyon sağlıyor. Betofiber, yoğuşma problemine de taşyünü üzerinde bulunan alüminyum folyo ile engel olarak, tüm gerekli kriterleri TEK BİR SİSTEMDE taşıyan Avrupa Standartlarında bir marka olarak üretime başladı.

Betofiber Panel ve Dekoratif Elemanlar

Dış cephe tasarımında, mimarlara tasarım özgürlüğü sağlayan Betofiber GRC Panel ve Dekoratif Elemanlar, istenilen ebat, kesit ve detaylarda üretilebilmektedir. İç mekan dekorasyonlarında da kullanılması mümkün olan Betofiber Dekoratif Elemanlar, özellikle malzeme kalitesi, dayanıklılığı ve tasarım özgürlüğü ile diğer alternatiflerini geride bırakmaktadır. Betofiber Dekoratif Elemanlardan, pencere prekastlarında, doğramalar için ayrıca körkasa gerekmez, prekast üzerine direk montaj yapılabilecek şekilde üretilir.

Betofiber GRC Paneller ise sistem olarak, statik hesaba göre gerekli kesit boylarına sahip çelik karkas ile desteklenerek, özel kanal tipli ankraj malzemeleri ile binaya tespit edilir. Mimari tasarıma uygun olarak, modüler hale getirilen Betofiber GRC Panel, betonarme iskeleti tamamlanmış yapıya montajı yapılırken, bina iskeletinde olabilecek şakül ve ölçü problemleri önceden belirlenmek suretiyle kolayca çözümlenebilmesine olanak tanır.

Kullanım alanı yaygınlaşıyor

Betofiber, pürüzsüz yüzeyi, yüksek ısı ve ses yalıtımı özelliği ve hızlı montaj avantajıyla Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi konusunda öncü konumdadır. Bunun yanı sıra binalarda estetik görünümlü Betofiber Dekoratif elemanlar giderek daha çok tercih edilmektedir. Cam elyaflı betonun ince ve çok sağlam yapısı, Betofiber’e endüstriyel olarak da pek çok kullanım sahası yaratmaktadır. Betofiber cam elyafı katkılı prekast elemanlar estetik ve sağlamlığı nedeniyle, tünel içi kaplama panellerinden sulama kanallarına kadar inşaat mühendisliğinin birçok alanında tercih edilmektedir.

Betofiber GRC ürünler, rezidans, villa, apartman, eski binalar, business center, toplu konut ve her türlü betonarme ve çelik yapıda, standart dışı projeye özel cephe kaplaması olarak, mimari plana uygun söve, dairesel elemanlar, french balkon, pencere prekast tasarımları, sütun, kolon ve başlıkları ile bina girişlerinde istenilen ebat, kesit ve detaylarda uygulamaya olanak tanır. Betofiber GRC ürünler, ülkemizde dış ve iç cephelerde dekoratif eleman ve panel kaplama olarak kullanılmasının yanında, dünyada; Çevre, Yol, Kaldırım, Meydan Düzenleme Tamamlayıcı Elemanları, Bahçe düzenlemeleri, Endüstriyel Sahalarda, Bordür, Ses Bariyerleri, Kanal ve Drenaj girişleri, Elektrik panoları ve konteynırlar gibi diğer alanlarda da kullanılmaktadır. Betofiber GRC, ülkemizde bu alanlarda da hizmet vererek, standart malzemelere göre daha dayanıklı, uzun ömürlü ve kaliteli bir alternatif sunmaktadır

Betofiber Cephe Panel Sistemi katma değer yaratır

Beton yüksek basınç dayanımına sahiptir fakat çekmeye karşı aynı şey söz konusu değildir. Cam elyafı takviyeli beton içindeki özel elyaf sayesinde hem çekmeye, hem de basınca karşı mukavimdir. Örnek vermek gerekirse, cam elyafının çekme dayanımı çeliğin 3 katı, elastisite modülü de 3-4 katı kadardır. Ayrıca elyaf paslanmayacağı için malzeme çok uzun ömürlüdür. Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi, pürüzsüz ve hatasız yüzeyleri ile binaların bir mücevher gibi diğerlerinden ayırt edilmesini sağlar. İster cephe panelleri olsun, ister dekoratif elemanlar tüm Betofiber ürünleri binalarda yaratıcı ve estetik tasarımlara olanak sağlar. Betofiber doğal renkleri ile kullanılabileceği gibi istenilen renkte de boyanabilir. Her şekilde kalıcı ve uzun ömürlü temiz bir yüzeye sahiptir. Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi ve Dekoratif elemanları alternatif cephe sistemlerine göre daha kolay ve hızlı monte edilebilmektedir. Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi sandviç sistemi içinde içerdiği A1 yanmazlık sınıfına sahip alüminyum folyolu taşyünü ile her iklim koşulu için çok yüksek ısı yalıtımı sağlamaktadır. GRC iyi bir akustik performansa sahiptir. 10 mm kalınlığındaki GRC, ortalama 30 dB üzerinde ses izolasyonu sağlar. Betofiber elyaf takviyeli beton yanmaz, tutuşmaz ve hiçbir şekilde yanarak duman vermez. Ayrıca St. Gobain Cem-Fil Alkali dayanımlı elyaf  (ARG) ile üretilen Betofiber asit ve alkaliye, biyolojik etkilere ve ultraviyole ışığa karşı dirençlidir.

Avrupa Standartlarında Üretim

Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi, yapılara özel geliştirilen tasarımlara uygun olarak üretim tesislerimizde üretilmektedir. Üretim süreci, kalıp yapımı, karkas imalatı, döküm, izolasyon ve montaj aşamalarından oluşmaktadır.

Kalıp aşaması; üretilecek elemanların dökümü için hazırlanan kalıpların yapımını içerir. Projenin özelliğine göre kalıplar fiber, ahşap veya çelik malzemeden üretilmektedir. Bir sonraki imalat aşaması ise tüm cephe panellerinde tamamı galvanizli karkas sistemi kullanılarak gerçekleştirilir. Döküm aşamasında ise panellere ve diğer tüm üretimlerimize elyaf takviyeli betonlar için geliştirilmiş St. Gobain üretimi Cem-Fil (ARG) elyaf kullanılmaktadır. Elyaf katkılı beton üretiminde Cem-Fil veya muadili alkali dayanımlı elyaf kullanılması çok önemlidir. Piyasada satılan elyaf zaman içinde betonun içerisindeki alkali elementler ile reaksiyona girerek erimekte ve elemanlar özelliğini yitirmektedir. Bu da ileride çatlaklara neden olarak malzemenin işlevini yitirmesine ve cephede ciddi izolasyon problemlerine neden olmaktadır. 

Döküm için kullanılan tüm özel sprey sistemleri İngiltere’den ithal edilmiştir. İngiltere’den ithal edilen özel sprey sistemlerinin kullanıldığı dökümlerle imalatı yapılan panellerde, muadillerine göre hafif fakat çok etkili bir izolasyon malzemesi olan ve yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfında alüminyum folyolu taşyünü kullanılmaktadır.

Depreme dayanıklı patentli Betofiber montaj sistemi

Üretimi tamamlanmış Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi, binalara Avrupa ve Amerika’daki yönetmelik gereği zorunlu tutulduğu gibi bulonlu sistem olarak monte edilmektedir. Bu şekilde olası bir deprem esnasında ortaya çıkabilecek yüklerin yer değiştirmelerle tolere edilmesi sağlanabilmektedir.

Üretimimiz her aşamada sıkı bir denetim ve kalite kontrolden geçmektedir. Türkiye’de sadece 2 firmanın sahip olduğu İngiltere’de merkezi bulunan GRCA tarafından yapılan uzun denetimler sonrasında, belli kriterlerin sağlanması ile verilen GRCA AMS (Elyaf Katkılı Beton Birliği Onaylı Üretici Belgesi)’ye sahip olan firmamız, kendi bünyesinde bulunan laboratuarı ile de günlük testlerini yaparak Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. Know how’a sahip, sürekli eğitim programlarına katılan profesyonel ekibimiz tarafından onay verilen ürünlerimiz montaj sahasına sevk edilir.

Dekoratif cephe elemanları da cephe panelleri ile aynı özellikte üretilmekte, ancak izolasyon kullanılmamaktadır. Betofiber dekoratif pencere söveleri, sütunlar ve harpuştalar yapılara estetik özellikler katar ve binaların değerine değer katar.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]