Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu yola çıktı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı biri MİLGEM kapsamında üretilmiş 4 fırkateynden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 148 yıl sonra ilk kez Ümit Burnu’nda Türk bayrağını dalgalandırmak için Kocaeli’den yola çıktı.

 

Görevli 781 askerin uğurlanması için Gölcük Donanma Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 4 fırkateynden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 148 yıl sonra Ümit Burnu’nda Türk Bayrağını dalgalandırmak ve Afrika kıtasında bir takım faaliyetlere katılmak veamacıyla Gölcük’te bulunan Donanma Komutanlığı limanından yola çıktı. MİLGEM kapsamında üretilmiş TCG Heybeliada ve TCG Gediz, TCG Oruçreis, TCG Yarbay Kudret Güngör gemilerinden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, bugün Çanakkale Boğazı’ndan geçerek görevine başlayacak. Görev süresince toplam 16 farklı göreve katılacak olan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu aynı zamanda Afrika kıtasında 27 farklı limanı ziyaret edecek. Güney Afrika hükümeti tarafından gerçekleştirilen çok uluslu Obangame Express isimli tatbikata da katılacak olan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu‘nun çıktığı bu görevin toplam maliyetinin ise 27 milyon lira olması bekleniyor.

781 AİLE UĞURLAMAYA GELDİ

Sadece sayılı ülkelerin donanmalarının gerçekleştirebildiği, ana üsten uzakta uzun süreli görevlerden birine çıkan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu için Gölcük Donanma Komutanlığı Limanı’nda bir uğurlama töreni düzenlendi. Törene Barbaros Türk Deniz Görev Grubu‘nda görevli 781 askerin aileleri ile birlikte deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Birol Şimşek, gemi personellerinin aileleri ve birçok davetli katıldı.

“ŞANLI BAYRAĞIMIZI DALŞGALANDIRACAĞIZ”

Türk Deniz Görev Grubu’nun uğurlanma töreninde açılış konuşmasını yapan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, “Bizlere tevdi edilen bu şanlı ve tarihi görev hem şahsım hem de personelim için gurur kaynağıdır. İcra edilecek bu görev, Türk Deniz Kuvvetlerinin uzak denizlere uzun süreli bağımsız olarak harekat icra edebilme imkan ve kabiliyetini göstermesi açısından önemlidir. Görevimiz süresince bulunacağımız tüm denizlerde şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız. Bir denizci ailesi olmanın zorluğunu her an yaşayan sizler, her zaman aklımızda olacaksınız. 1866’dan sonra ilk kez Afrika kıtasının Ümit Burnu’nda seyir yapacak Barbaros Türk Deniz Görev Gurubunu oluşturan eşinizle, oğlunuzla, kardeşinizle, akrabanızla ne kadar gurur duysanız azdır. Hepinize şimdiden mutlu kavuşmalar diliyorum” dedi.

YENİDEN KUCAKLAŞACAKLAR

Görev komutanı Dede’nin ardından kürsüye gelen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, “Güçlü bir ekonomiye ve güçlü bir donanmaya sahip devletler Dünya’nın değişen güvenlik ve işbirliği ortamında deniz görev grupları oluşturarak, hayati öneme sahip denizlerde dış politikalarını destekleyici faaliyetlerde bulunmaktadır. Aynı şekilde Türk Deniz Kuvvetleri de, ülkemizin her geçen gün gelişen milli gücü ile uyum içerisinde, üçüncü kez aktive edilen Barbaros Türk Deniz Görev Grubu‘nun rotasını bu kez Afrika kıtası olarak belirlemiştir. Türk Donanması, toplam 4 gemi, 3 helikopter, 4 amfibi hücum timi, 4 sualtı görev timi ve 1 sualtı taarruz timinden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, tarihimizde ilk kez Afrika kıtası etrafında seyir faaliyeti icra edecek. 148 yıl sonra Ümit Burnu’nun güneyindeki sularla yeniden kucaklaşacak, 27 ülkeye ait olan 29 limanı gezecek ve 21 ülkeye ilk kez ziyarette bulunacak” diye konuştu.

AİLELER VEDALAŞMASINDA GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Konuşmaların ardından Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’na seyre hazır raporu verdi. Bostanoğlu’nun raporu onaylaması üzerine Görev Komutanı Dede, askerlere ‘Gemiye bin’ emri verdi. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu bünyesinde Afrika görevine katılacak gemilere binen askerler denize açılırdıkları esnada ailelerini selamladılar. Gemiler Poyraz Limanı’ndan görevlerine doğru yola çıkarken limanda eşlerini ve evlatlarını uğurlayan ailelerde gözyaşları sel oldu. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanlığı’nı Tuğamiral Ali Murat Dede yaparken, TCG Gediz Fırkateyni Komutanlığını Deniz Kurmay Yarbay Altan Altınkaya, TCG Oruçreis Fırkateyni Komutanlığını Deniz Kurmay Albay Yüksel Can, TCG Yarbay Kudret Güngör Lojistik Destek Gemisi Komutanlığını Deniz Albay Metin Çulcu, TCG Heybeliada Korveti Komutanlığını da Deniz Binbaşı Rüştü Sezer üstlendi..

 

KOCAELİ (İHA) –

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]