Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Nimetullah Topu: “Dönüşüm Bir Yıl İçinde Mağduriyetsiz Bitecek”

Yayınlanma:
ABONE OL


AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Av. Nimetullah Topu, projelerini ve Ataşehir’in geleceğini Milliyet gazetesine anlattı. Ataşehirli’lerin yüreğine su serpecek açıklamalarda bulunan Topu, “Ataşehir’de mülkiyet, tapu, imar ve dönüşüm sorunlarını bir yıl içerisinde çözeceğiz, kimse mağdur olmayacak” dedi.
AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Av. Nimetullah Topu, Ataşehir için planladığı projelerini Milliyet Gazetesi’ne anlattı. Ataşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday olan Nimetullah Topu, Ataşehir’in önemli bir kısmında tapu, imar ve mülkiyet sorunlarının devam ettiğini belirterek, “Bu sorunlarla ilgili çözümler üretilmedi. Biz bu konuda iddialıyız. Önümüzdeki dönemde Ataşehir’in tapu, imar ve mülkiyet sorunlarının tamamını çözeceğiz. Bu içi boş bir iddia değil. Beş yıl AK Parti İlçe Başkanlığı yaptım, sorunların nedenlerini, çözümlerini, hangi argümanlarla çözüleceğini, halkın taleplerini yakından biliyorum” dedi.
Kentsel dönüşümü ise ‘kentsel yenileme’ olarak adlandırdıklarını söyleyen Topu, kimseyi mağdur etmeden, Fikirtepe modelini örnek alarak, yerinde dönüşümle sorunu çözeceklerini hatta ilk bir yıl içinde dönüşümün büyük kısmını bitireceklerini vurguladı.

“HALKLA MÜTEAHHİT ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ”
Topu, ‘Çözümlerimiz hazır’ diyerek halkla müteahhitler arasında bir köprü görevi görerek, halkın kendi istediği gibi bir çözüm ortamı hazırlayacaklarını dile getirdi. Topu şunları söyledi; “İnşallah bu dönüşümü, bölgemizin farklı yerlerinde imar plan artışıyla ve özendiren, teşvik eden bir imar planıyla halkımızın kendi anlaşmalarıyla, kendi bulacağı müteahhitlerle, doğru sözleşmelerle, doğru adımlarla süreci yönetmesine katkı sağlayacağız. Biz orada bilgilendirme ve bilinçlendirme yapacağız, yönlendirme değil, halkın menfaati ve haklarını koruyan bir tavır takınacağız. Bu ölçekte de iki bölgemiz var, Yenişehir’de İmar İskan Blokları, imar planlarını yapacağız. Esatpaşa’da bir bölgemizde de yine halkımızın talepleri doğrultusunda imar planlarını revize ederek onların da dönüşümü gerçekleştirmesini sağlayacağız.”

YEŞİL ALAN SORUNU ÇÖZÜLECEK”
Sorunları ve çözümlerini belirlediklerini anlatan Nimetullah Topu, “11 yıllık AK Parti iktidarı, başında Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu bir AK Parti hükümeti, başında Kadir Topbaş’ın olduğu bir büyükşehir belediyesinde ben çözülemeyecek sorun olacağını mümkün görmüyorum” diyerek şöyle devam etti: “İçerenköy’ün yeşil alan sorunu var. 1993 yılında o dönemdeki büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yanlış imar uygulaması nedeniyle imarlı, konut imarlı binaların üzerine yeşil alan, hastane alanı, okul alanı gibi sosyal donatı alanlarının kaydırılmasıyla oluşmuş bir sorun. Bu sorunu bölgesel ölçekli planlama yaparak, yeni imar planlaması yaparak çözeceğiz ve 20 yıldır devam eden bu problemi ortadan kaldıracağız. Yeni Sahra ve Barbaros planları biten bölgelerimiz. Büyükşehir’den planları geçti, son bir revizyonla kısa bir süre içerisinde planları onaylanacak bir bölgemiz. Aşık Veysel, Mustafa Kemal eski adıyla 1 Mayıs mahallesi, imar planlamasına hiç dahil olmamış bölgelerden biri. Esatpaşa ve Örnek mahallerinde de TOKİ’yle 1250 civarındaki vatandaşlarımızın tapularının devrini de sağlayacağız. Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerimizin, Ümraniye genelinde, 1973 yılındaki tapu uygulamasından kaynaklanan bir problemi var. Buna da çözüm için start verdik.”

“81 PROJE HAZIRLADIK VE HALKIMIZA ANLATTIK”
Ataşehir’de 81 proje hazırladıklarını belirten Topu, projelerin tanıtımını yaparak bölge halkıyla paylaştıklarını söyledi. 2013 bütçesi toplam 350 milyon TL ile İstanbul’un en zengin beşinci belediyesi olan Ataşehir’in kaynaklarını ilçede yaşayanlar için kullanacaklarını belirtti. Özellikle engelli, çocuk ve yaşlılarla ilgili projelere önem verdiklerini söyleyen Topu, toplumun hayatına dokunacak, onlara yardımcı olacak çalışmalar olduğunu söyledi.
AK Partili Topu, “Mahallelerimizde tüm ihtiyaçlara yönelik çalışmalarımız olacak. Kültür, sanat, spor etkinliklerinden herkes faydalanacak. Çocuk akademisi dediğimiz, içinde tiyatro, gezi izci kampı faaliyetlerinin bulunduğu merkezler olacak. Engelli rehabilitasyon merkezi kuracağız ve spor yapabilecekleri merkezleri oluşturacağız. Yaşlılarımızın evde bakımlarını ve her taleplerini karşılayacağız. Kadınların meslek sahibi olmalarına ya da mesleklerini icra etmelerine yönelik destek olacağız. Mesleğini, okulunu yarım bırakanlarla ilgili eğitim projelerimiz var. Meslek kursları ve eğitim süresinde de ücretsiz kreş hizmeti vereceğiz. Topu, Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca bölgelerinde yüksek gerilim hatlarının sorun yarattığını belirterek, “Belediyenin görevi değil ama takipçisi olacağız. Çözüm yer altına almak, kazalar yaşanıyor. Baz istasyonlarının sağlıkla ilgisi hala tartışılıyor. Baz istasyonu da olmak zorunda ama parklarımızda olmaz” dedi.

“EN GENÇ BAŞKAN ADAYIYIM UZMAN EKİPLE ÇALIŞACAĞIM”
İstanbul’un en genç belediye başkan adayı olduğunu söyleyen Nimetulluh Topu, dinamik ve şehrin sorunlarını da, bunların çözümlerini de iyi bilen bir ekip kurduklarını ifade etti. Topu, “Bu şehirde, bu şehrin sorunlarını yaşıyorum. 10 yıldır bölgede aktif siyasetle uğraşıyorum. Halkımız yetki verirse iyi ve konusunda uzman bir ekibimiz var. Dünya çapında şehir planlamacılardan, mimarlardan da destek alarak şehrin daha sonrasını planlayan, modern bir mimari hedefleyen belli bir çizgisi olan bir şehir planlamak istiyoruz ve bunu da halkın onaylayacağı şekilde, onlara sorup, danışarak, anketler yaparak, internetten bu projeleri yayınlayarak, interaktif olarak yapacağız” şeklinde konuştu.

“TRAFİĞİ METROYLA ÇÖZECEĞİZ, OTOPARKLAR YERALTINA ALINACAK”
Topu, sınırlı sayıdaki boş alanlarının dikkatli kullanılacağını vurguladı. Topu, “Otoparkları yeraltına alacağız. Kültür merkezi yapmışsak onun altına otopark yapacağız, park, havuz yapmışsak altında otoparkı olacak. Kalan arsaları iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu. Üç metro hattının hayata geçirileceğini belirten Topu, şunları söyledi; “Dudullu-Ataşehir-Bostancı, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe ve Sultanbeyli-Ataşehir-Kadıköy hatlarında metro olacak. İlk dönemde iki hattı bitirmeyi planlıyoruz, üçüncü hat 5 yılın sonunda bir tarihe denk gelebilir. Ataşehir’in otoban-E5 giriş-çıkışlarını köprülü kavşak, alt geçit, battı-çıktı ile rahatlatacağız. Ciddi yatırımlar yapacağız ve trafik sorununu çözeceğiz.”
Yerel belediye olarak hava-ray ya da hafif raylı metro çözümlerinden birini şehrin içinde kurmayı planladıklarını kaydeden Topu, “Metro yatırımlarının daha uzun süreceğini düşünerek bu iki seçenekten birini tercih edeceğiz. Hafif raylı metronun daha uygun olacağı görüşleri var. Tabii yetkiyi aldığımızda yapacağımız fizibilite raporlarıyla, yolcu talepleriyle, uygunluk raporlarıyla bunun kararını vereceğiz” dedi.

“KAYIŞDAĞI’NDA HALKA NEFES ALDIRACAK TESİSLER KURACAĞIZ”
Nimetullah Topu, Kayışdağı’nda sosyal tesisler içeren bir konseptle doğal yaşam alanını da koruyarak, ‘nefes alınacak’ alanlar oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
‘Ataşehir Teras’ olarak adlandırdıkları projeyle Kayışdağı’nın tepesinde halkın faydalanabileceği tesisler oluşturacaklarını söyleyen Topu, “Kayışdağı’nın doğallığını korumak görevimiz. Kaynak suyunu da korumak lazım. Ama bunu korurken de bu bölgede halkımızın kısmen vakit geçireceği alanlar oluşturmak istiyoruz. Geçmişte planladık ama engeller vardı, Çamlıca Tepesi gibi bir doğal yaşam alanı kazandırmak istiyoruz” dedi.
“DAHA YEŞİL BİR İLÇE”
Taleplerin başında parkların geldiğini söyleyen Topu, “İçine girdiğimizde kaybolacağımız, şehrin gürültüsünden, yorgunluğundan soyutlanacağımız alanlara ihtiyacımız var. Büyükşehir, Ataşehir, Maltepe, Sancaktepe’yi içeren çok büyük bir bölge parkı ve Küçükbakkalköy bölge parkı planladı” diye konuştu.
Topu, Gümrük alanında kent meydanı ve kent parkı yapacaklarını, Emekevler’de de bir kent parkı oluşturulacağını söyledi.

“SOSYAL YARDIMLARLA GERÇEK İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞACAĞIZ”
Topu, sosyal yardımlarda Ak Parti’nin belediyecilik alanında bir marka olduğunu belirterek, ihtiyaç sahibi 5 bin aile belirlediklerini söyledi. Topu, “Önemli olan ihtiyaç sahibini çok iyi belirlemek ve kaynakları doğru kullanmak, en çok ihtiyacı olandan başlayarak devam etmek lazım. Özellikle Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Kaymakamlıkla ciddi işbirliğine gideceğiz, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmamız önemli, ulaştığımızda da sorunları gerçekten çözebilecek bir uygulama gerekiyor” diye konuştu.
Sorunun temeline inerek proje üreteceklerini kaydeden Topu, “Eğitimsizlikse eğitim, işsizlikse iş… Ciddi altyapı, ciddi kadro kurarak sosyal yardım konusunda ihtiyaç sahiplerini iyi belirleyip, ihtiyaçlarını doğru olarak belirleyip zaman içinde onları ihtiyaçlı aile olmaktan çıkaracak bir yöntemle yardım yapacağız” dedi.
Gelir seviyesi yüksek bölgelerde oturup da yardım etmek isteyen ancak doğru yardım ve kişiyi bulamayanlar için de bir kaynaştırma yaparak ihtiyaç sahibi gruplarla bir iletişim sağlayacaklarını belirten Topu, ‘Atakart’ projesiyle işlevsel bir yardım ağı kuracaklarını ve takibini de dikkatlice yapacaklarını dile getirdi.
İSTANBUL (İHA) –

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]