Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeni yılın ilk ayında erkek terörünün bilançosu

Yayınlanma:
ABONE OL

 

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “2014 yılı Ocak ayında erkekler 23 kadın öldürdü, 6 kadına tecavüz etti, 45 kadını yaraladı, 5 kadına cinsel tacizde bulundu. Devlet kadınları koruyamıyor” dedi.

 

TBMM’de düzenlediği basın toplantısına gazetecilerin Sevgililer Günü’nü kutlayarak başlayan Aylin Nazlıaka, Türkiye’de kadının durumu ile ilgili bilgiler verdi. 2013 yılının kadınlar açısından erkek şiddeti ile geçen bir yıl olduğunu ifade eden Nazlıaka, “Erkekler 2013’de 214 kadın ve 10 çocuğu öldürdü, 167 kadına tecavüz girişiminde bulundu, 161 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu. Her 10 kadından birisi şiddet gördüğü için şikayette bulundu. Buna rağmen, koruma tedbir kararı çıkartılmasına rağmen bu kadınlar çok ağır yaralandı. Kadınlar yine en çok eşlerinden şiddet gördü” diye konuştu.

Boşanmak isteyen 32 kadının öldürüldüğünü, tecavüz vakalarının yüzde 56’sının kadınların kendi evlerinde gerçekleştiğini söyleyen Nazlıaka, “Devlet kadınları koruyamıyor. Ayşenur İslam’ın bugüne kadar kadına yönelik verdiği bir araştırma önergesi, soru önergesi, kanun teklifi yok, hatta bugüne kadar bu konuda yaptığı bir konuşma da yok” şeklinde konuştu.

2014 yılı Ocak ayında erkekler 23 kadını öldürdü, 6 kadına tecavüz etti, 45 kadını yaraladı, 5 kadına cinsel tacizde bulundu. Bunlar resmi kayıtlar, resmi kayıtlara geçmeyen yüzlerce kadın dram hikayeleri olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullanan Nazlıaka, Başbakan Erdoğan’ın Gezi eylemleri sırasında bir başörtülü kadına saldırı olduğu yönünde ifade kullandığını belirterek, Emine Erdoğan’ın ise Başbakan Erdoğan’a destek verdiğini söyledi. Nazlıaka, “Başbakan’ın söylediklerinin tek kelimesinin doğru olmadığı bir televizyon kanalında yayınlanan görüntülerle ortaya çıktı. Olayın Başbakan’ın anlattığı hikayeyle alakası olmadığını hep birlikte gördük. Anlatılan senaryonun bir harfinin dahi doğru olmadığına şahitlik ettik. Ben bu kadını çok defa aradım, kendisi telefonlarıma çıkmadı. Yaşanmamış bir olayı yaşanmış gibi göstermek, insanların inançları üzerinden, annelik gibi en ulvi duygular üzerinden siyaset yapmak, insanları ötekileştirmek, bölmek ne kadar tehlikeli ve kabul edilmeyecek bir olaydır. Bunun adı devlet provokasyonudur. Biz bu konuda bir suç duyurusunda bulunacağız. Bizim suç duyurusunda bulunacağımız makam iddia makamıdır. Bu iddia Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştır. Bizim suç duyurusunda bulunacağımız Sayın Başbakan’dır” dedi.

Bugünün aynı zamanda Şiddetle Mücadele Günü olduğunu söyleyen Nazlıaka, “Biz toplumun hiçbir kesiminde şiddet uygulanmasını elbette ki kabul edilebilir bulmuyoruz” dedi.

Nazlıaka, basın toplantısı sonrasında gazetecilere karanfil verdi. Gazeteciler adına da Kanal A Muhabiri Pınar Ağca, Nazlıaka’ya Sevgililer Günü nedeniyle bir hediye verdi.(İHA)

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]