Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Suriye susuz, ilaçsız kalmasın diye

Yayınlanma:
ABONE OL

Suriye halkı bin gündür bitmeyen çatışmaların içinde yaşıyor. Araştırmalara göre 12,9 milyon insan yemek, su, sağlık ve barınma gibi temel hizmetlere ulaşamıyor. Ülkede temiz su eksikliği de salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor. Yeryüzü Doktorları, sağlık sisteminin çöktüğü ve ciddi boyutlarda ilaç sıkıntısının baş gösterdiği Suriye’de yaşayan sivillere ilk yardım çantaları ve suyu temizleyecek tabletler gönderecek.

Suriye’de devam eden savaş üç yılı geride bırakırken ülkede sağlık, eğitim, güvenlik gibi kamu hizmetleri büyük oranda verilemiyor. Savaşın acı bilançosu 130 binin üzerinde can kaybı. Suriye’de devam eden çatışmaların arasında kalan yaralılara sağlık sistemi çöktüğü için erken müdahale yapılamıyor. Tüm bunların üzerine ülkede su ve kanalizasyon sistemleri çöktüğü için temiz su bulmak da gün geçtikçe zorlaşıyor.

Salgın hastalıkların baş gösterdiği ülkede hem temiz su hem de ilk yardım bilgisi eksikliğinden kaynaklanan sorunlara çözüm bulmak adına Yeryüzü Doktorları iki önemli proje yürütüyor. Temiz suya ulaşımı sağlamak adına Yeryüzü Doktorları Kanada’dan Global Medic ile ortak çalışma içerisine girerek Su arıtma cihazları, su temizleme tabletlerini ülke içine ulaştırılacak. Proje kapsamında cihaz ve tabletlerin nasıl kullanıldığına yönelik Suriyeli mültecilere 2 günlük bir eğitim de verildi.

100.000 İlkyardım Çantası…
Suriye’de yaşanan iç savaş süresince güvenli olmayan bölgelerde yaşayan halk güvenli bölgelere doğru göç ederek hayatlarını kurtarmaya çalışıyor. Irak, Lübnan, Ürdün ve Türkiye’ye sığınan birçok Suriyeli bu bölgelere ulaşırken güvenliksiz bölgelerden geçerek hayatlarını tehlikeye atıyor. Çatışma arasında kalan yaralılara ilk müdahaleyi bulundukları bölgede sağlık merkezi ya da ambulans olmadığı için çevredeki insanlar yapıyor. Gerek malzemelerin yetersizliği gerekse de ilkyardım bilgisi eksikliği nedeni ile de müdahaleler doğru yapılamıyor.

Yeryüzü Doktorları ilk Yardım Projesi ile Suriye içerisine 100.000 ilkyardım çantası göndermeyi planlıyor. Yeryüzü Doktorları Suriye için yürüttüğü projeler kapsamında daha önce ateşli silahlarla yaralanan sivillere yerinde ve anında müdahale edilebilmesi için içerisinde 73 kalem cerrahi malzeme bulunan, 22 kg ağırlığında ve bir ekibin bir bölgede günde 3 ameliyat gerçekleştirmesini mümkün kılan çantalar hazırladı ve Suriye içerisinde dağıttı.

Temiz su lüks sayılıyor…
Su ve kanalizasyon sisteminin çöktüğü ve salgın hastalıkların baş gösterdiği Suriye’de temiz su ihtiyacı had safhaya ulaştı. Yeryüzü Doktorları bu soruna çözüm bulma adına Suriye içerisine su arıtma cihazları ve su temizleme tabletleri göndermek üzere bir proje başlattı. Kanadalı STK Global Medic işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında cihaz ve tabletlerin nasıl kullanıldığına yönelik Suriyeli mültecilere 2 günlük bir eğitim de verildi. Yardımların Suriye’de temiz su elde etme imkânı olmayan yerlerde çok işe yaracağı, bu sebeple birçok kadın ve çocuğun bulaşıcı hastalıktan korunacağı tahmin ediliyor.

Suriye’ye Yeryüzü Doktorları üzerinden ilkyardım çantası göndermek isteyenler, www.yeryuzudoktorlari.org sitesinden online bağış yapabiliyor. Sitede yardım sepeti üzerinden kredi kartı ile ya da belirtilen banka hesap numaralarına bağış yapılabildiği gibi Türkiye’deki tüm operatörlerden 6612’ye ilkyardım yazıp SMS gönderilerek Suriye halkına yardım ulaştırılabiliyor. 15 TL değerinde 1 çanta bağışlamak için 3 SMS göndermek yeterli.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]