Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Süheyl-Behzat Uygur SKSM Sahnesinde

Yayınlanma:
ABONE OL

Aksel Bonfil’in yazıp yönettiği ‘Hasta Etme Adamı’ isimli tiyatro oyunuyla Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyiciyle buluşan Süheyl ve Behzat Uygur,2 saat boyunca tiyatroseverleri gülmekten kırdı geçirdi.
2 perdelik oyunda, Süheyl – Behzat Uygur’un yanı sıra başarılı oyunculuklarıyla izleyicilerden tam not alan Önder Keskin, Kahraman Sivri, Desen Uygur ve Duygu Paracıkoğlu izleyiciyi hiç durmadan güldürerek, keyifli anlar yaşattı. Oyunu Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da yüzlerce tiyatroseverle birlikte izledi.

“İNSANLARIN GÜLMEYE İHTİYACI VAR”
Güncel bir sorun haline gelen, hastanelerdeki sağlık personelinin yaşadığı şiddet konusunu içinde barındıran oyunda, izleyiciye sosyal mesaj vermekten çok, onları güldürmeyi hedeflediklerini ifade eden Süheyl Uygur, ‘Namık Kemal’in söylediği gibi tiyatro bir eğlencedir’ diyerek, oyunu izledikten sonra izleyicinin zaten bir takım mesajlar çıkaracağını belirtti.

BABA MİRASI: “SEYİRCİNİZİ ASLA KIRMAYIN”
Yakın zamanda yaşamını yitiren babaları Nejat Uygur’un kendilerine ‘Seyircinizi asla kırmayın, siyasi espri yapıyorsanız o insanların onurlarıyla oynamayın. Tiyatrodan vazgeçmeyin, pes etmeyin’ dediğini ifade eden ikiliyi oyun sonunda izleyiciler ayakta alkışladı.

“SALON GÜZEL, SEYİRCİ GÜZEL”
1,5 yıl aradan sonra SKSM sahnesinde oynamanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Behzat Uygur, “ Böylesi muhteşem salonlara böylesi güzel seyirci yakışıyor. Bu bizim performansımızı da etkiliyor. Çünkü iyi futbol sahasında iyi oynar futbolcular. Biz de onlar gibi moralimiz bozuk olsa da iyi oynamaya çalıştık. Çünkü tribünler coşturuyor” diyerek, izleyicilere ve Başkan Aziz Yeniay’a teşekkür etti.
Behzat Uygur, bir Nejat Uygur klasiği olan, “Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden, ortancaların alnından öperim” sözleriyle oyunu noktalarken, izleyiciyi duygulandırdı.

‘NEJAT UYGUR’U RAHMETLE ANIYORUZ’
Türk tiyatrosunun çınarı Nejat Uygur’u rahmetle andıklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da, “Bu hayat gelip geçiyor. Uygur’un mekanı cennet olsun. Arkada önemli olan hayırlı evlat, ocağı tüttüren birileri bırakmak. Onlar da bu akşam bizimleydi. Şükran ve teşekkürlerimi ifade ediyorum” diyerek oyunculara çiçek verdi.
İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]