Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeryüzü Doktorları “Suriye Acil Yardım Kampanyası” Başlattı

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeryüzü Doktorları “Suriye Acil Yardım Kampanyası” Başlattı
Suriye’nin yaralarını saracaklar

Suriye halkı bin gündür bitmeyen çatışmaların içinde yaşıyor. Araştırmalara göre 12,9 milyon insan yemek, su, sağlık ve barınma gibi temel hizmetlere ulaşamıyor. Yeryüzü Doktorları, sağlık sisteminin çöktüğü ve ciddi boyutlarda ilaç sıkıntısının baş gösterdiği Suriye’de yaşayan sivillere ilk yardım çantaları gönderecek.

Suriye’de devam eden savaş üç yılı geride bırakırken ülkede sağlık, eğitim, güvenlik gibi kamu hizmetleri büyük oranda verilemiyor. Savaşın acı bilançosu 130 binin üzerinde can kaybı. Suriye’de devam eden çatışmaların arasında kalan yaralılara sağlık sistemi çöktüğü için erken müdahale yapılamıyor. Gerek malzeme yetersizliği gerekse ilkyardım bilgisi eksikliği nedeni ile de halkın bu sorunu çözmeye yönelik çabaları boşa gidiyor.

Yeryüzü Doktorları, çatışmalarda yaralanan ve hayatını kaybedenlerin sayısını en aza indirmek amacıyla Suriye içerisine ilkyardım çantaları gönderecek.

kampanya_-suriye

100.000 İlkyardım Çantası…
Suriye’de yaşanan iç savaş süresince güvenli olmayan bölgelerde yaşayan halk güvenli bölgelere doğru göç ederek hayatlarını kurtarmaya çalışıyor. Irak, Lübnan, Ürdün ve Türkiye’ye sığınan birçok Suriyeli bu bölgelere ulaşırken güvenliksiz bölgelerden geçerek hayatlarını tehlikeye atıyor. Çatışma arasında kalan yaralılara ilk müdahaleyi bulundukları bölgede sağlık merkezi ya da ambulans olmadığı için çevredeki insanlar yapıyor. Gerek malzemelerin yetersizliği gerekse de ilkyardım bilgisi eksikliği nedeni ile de müdahaleler doğru yapılamıyor.

Yeryüzü Doktorları ilk Yardım Projesi ile Suriye içerisine 100.000 ilkyardım çantası göndermeyi planlıyor.

Yeryüzü Doktorları Suriye için yürüttüğü projeler kapsamında daha önce ateşli silahlarla yaralanan sivillere yerinde ve anında müdahale edilebilmesi için içerisinde 73 kalem cerrahi malzeme bulunan, 22 kg ağırlığında ve bir ekibin bir bölgede günde 3 ameliyat gerçekleştirmesini mümkün kılan çantalar hazırladı ve Suriye içerisinde dağıttı.

Suriye’deki çatışmalardan en çok etkilenen alanlardan biri de sağlık sektörü Ülkedeki 88 kamu hastanesinin 23’ü tamamen yıkılmış olmak üzere- yarısı hizmet veremiyor. 520 ambulansın 385‘i vuruldu. 469 sağlık çalışanı hapiste, yaklaşık 30 bini doktor olmak üzere sağlık çalışanlarının %70’i ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

İlaç fabrikaları eskiden ülke ihtiyacının %90’ını karşılarken şu an üretim üçte bire düşmüş vaziyette. Başkent Şam dahil olmak üzere eczaneler ihtiyaçları karşılayamıyor. Ağrı kesici gibi en basit ilaçlar bile bulunamıyor.

Sağlıkta kalıcı çözümler için ihtiyaç duyulan her yerde…
Yeryüzü Doktorları çatışmaların başladığı andan itibaren bölgeye 25 Milyon Dolarlık tıbbi malzeme ulaştırdı. Bölgede zor koşullarda yaşayan Suriyelilere kalıcı sağlık çözümleri için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Yeryüzü Doktorları, Suriyeli hasta ve yaralıların tedavisi için Hatay Yayladağı ilçesinde bir sağlık yardım istasyonu kurdu. Sağlık yardım istasyonu içerisinde bir de eczane hizmet veriyor. Yeryüzü Doktorları, Lübnan’a giriş noktası olan Whade Khaled bölgesinde yaralılara müdahale ederek ateşli silahlarla yaralananları en uygun hastanelere sevk edebilmek amacıyla bir triaj merkezi ve yine Lübnan’da Suriyeli Mültecilere ücretsiz hizmet veren tek hastaneye laboratuvar ve kan bankası kurdu.

Suriye’ye Yeryüzü Doktorları üzerinden ilkyardım çantası göndermek isteyenler, www.yeryuzudoktorlari.org sitesinden online bağış yapabiliyor. Sitede yardım sepeti üzerinden kredi kartı ile ya da belirtilen banka hesap numaralarına bağış yapılabildiği gibi Türkiye’deki tüm operatörlerden 6612’ye ilkyardım yazıp SMS gönderilerek Suriye halkına yardım ulaştırılabiliyor. 15 TL değerinde 1 çanta bağışlamak için 3 SMS göndermek yeterli.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]